חבר´ה.....

חבר´ה.....

אני עוברת שבוע הבא לבאר שבע... ויש לי כ"כ הרבה שאלות... א. איך לעזאזל יודעים מתי שכונה אחת נגמרת ומתי אחת מתחילה? ב. למישו כאן יש את המפה של באר שבע? ג. מה המרחק משכונה ה´ לשכונה ד´? ד. אפשר ללכת משכונה ה´ לת.מ. ברגל? כמה זמן זה? ה. איזה שכונה יותר "גרועה", ד´ או י"א? ו. מה הסטיגמות על י"א? ז. מה המחרק בין ה´ לנווה נוי, או איך שלא קוראים לזה... סליחה על ההצפה....

Oleg Silver

New member
שכונה ד´.......

שכונה שמעלה בי הרבה זכרונות.....חלק טובים וחלק לא.

קומיקס

New member
אני יענה

1.אין לדעת תתרגלי לב"ש ואז תביני אני חי פה מאז ומעולם(14 שנה) ועדיין קשה לי לדעת... 2. אין לי מפה 3.אווי זה ממש רחוק לפחות 45 דקות ברגל וזה דרך כל נחל עשן... 4.מכל מקום אפשר ללכת לכל מקום ומ-ה´ זה לא ממש רחוק,תלוי איפה ב-ה´ מהמקום הכי קרוב זה בערך רבע שעה-10 דקות. 5.תני הגדרה לשכונה גרועה? ד´ זה כבר לא מה שהיה פעם המקום יותר שקט, מבחינת עבריינות י´א שכונה שולטת בב"ש. 6.אין סטיגמות בתוך ב"ש על שכונות אני מניח רק על מבחוץ יעני על להבים מיתר ועומר. 7.המרחק הוא רב בערך שעה ברגל אפילו יותר!!

Mike A

New member
עשר דקות?

מהאמצע של שכונה א זה 20 דקות ברגל... מ-ה´ לפחות חצי שעה.

טעות בתשובה האחרונה !

המרחק הוא לא רב ! זה חצי שעה הליכה . מוכח ! כל השאר תשובות די נכונות רק ששכונה ה´ שולטת ולא י"א ... ושכונה ד´ עדיין מסוכנת לטיוליים ליליים, אבל בצהריים די רגוע שם. ובשביל להגיע מ-ה´ לד´ ממש לא צריכים לעבור דרך נחל עשן.. וזה בערך 40 דקות הליכה. מאיפה את עוברת לפה? וברוכה הבאה :)

אני אתחיל ש"ל בבאר 7

עקרונית אני מנתניה... אני אגור ב-ה´, יעשה שירות בבי"ס ב-ד´, ורוב הזמן אהיה ב-י"א.... תודה על התשובות..... אצלנו בנתניה זה פשוט הרבה פחות מסובך.... כל שכונה נפרדת אחת מהשניה במרחק גיאוגרפי גדול (או מנטלי מורגש) אז אין בעיה לזהות איזה שכונה היא מה........ הייתי בבאר7 וניסיתי לברר איך מבינים מה כל שכונה, אבל לכולם שם זה כזה ברור, שלא הצלחתי לקבל תשובה ברורה..... אני שואלת לגבי מרחקים ברגל, כי בנתניה אני רגילה ללכת רק ברגל, ואני אני לא אלך, חסל הספורט היחיד שיהיה לי זמן לעשות, אז לפחות זה...... חוצמזה.... יש מסלולים נחמדים בסביבה של ב"7? תודה על התשובות...!

Mike A

New member
עוד משהו

יש מפה. תכנסי לדף הראשי של תפוז. למעלה בשירותים יש "מפות". תכניסי שם איזה כתובת בבאר שבע, אפילו את הכתובת שאת עוברת אליה ותתחילי לטייל.

fireman

New member
המון שאלות והמון תשובות

העיר באר שבע מתפרסת על שטח של 54,000 קמ"ר רוחבה של העיר מהקצה המזרחי לקצה המערבי (הבנוי) הוא 8 ק"מ אורכה של העיר זהה לרוחבה, גם כן כ 8 ק"מ מה שבאופן עקרוני מקצר בצורה משמעותית את המרחקים בין אזורים שונים בעיר כל העיר בנויה סביב המרכז ומתפרסת לצדדים בעיקרון היום כבר קשה לדעת מתי שכונה מתחילה ומתי שכונה נגמרת, רעיון עיר הגנים של לפני 30 שנה הולכת ונעלמת ולכן המעברים בין השכונות כבר פחות מורגשים אבל בגדול: בין שכונה א לשכונה ה עובר כביש דרך המשחררים (הקטע שמחבר בין טוביהו לצומת של האיצטדיון) בין שכונה א ל ב עובר קטע אחר של דרך המשחררים (מהאיצטדיון עד לקונסרבטוריון) בין שכונה ב לשכונה ו עובר כביש דרך מצדה בקטע שמצומת יהודה הלוי ועד לצומת עם דרך שמשון בין שכונה ה לשכונה י"א שוב דרך מצדה בקטע שמדרך שמשון ועד לצומת שדרות טוביהו בין שכונה י"א לנאות לון עובר שדרות טוביהו בקטע שמצומת יגאל אלון לצומת אצ"ל בין שכונה י"א לנווה מנחם (נחל עשן) עובר רחוב אצ"ל בקטע שמהצומת טוביהו עד לצומת רודנסקי שם נגמרת השכונה בין נאות לון לנווה זאב עובר רחוב ג´ו אלון מככר הכפיר ועד ליציאה לכיוון חצרים בין נווה זאב לשכונה ט עובר שוב דרך ג´ו אלון מצומת הטייסים ודרך המזלג ליוהנה ז´בוטינסקי עד לככר הכפיר בין שכונה ה לשכונה ט עובר החלק העיקרי של שדרות טובהיו מצומת מצדה ועד לצומת הטייסים בין שכונה א למרכז האזרחי (מרכז העיר מה שנקרא בפי רבים ה"סיטי") עובר דרך שדרות רגר מהצומת של העיריה (משחררים) ועד לצומת אלי כהן (מתחת לקניון הנגב) בין שכונה ב לשכונה ג עובר שוב שדרות יצחק רגר מצומת העיריה (משחררים) ועד לצומת בן גוריון. מצומת בן גוריון והלאה משני צידי הכביש שכונה ד עד היציאה הצפונית מבאר שבע שכונת רמות היא שכונה (הייתי קורא לה עיר) שמחבורת לבאר שבע בשתי דרכים עיקריות או מצומת הכניסה לבאר שבע משדרות רגר לכיוון דרך אביגדור אביטל או מכיוון רחוב בן גוריון והאוניברסיטה בשדרות אורי צבי גרינברג לגבי העיר העתיקה ושכונת דרום אני לא אכנס לזה כרגע כי זה פרוייקט בפני עצמו נווה נוי היא שוכונת וילות נוספת שמחוברת לעיר העתיקה דרך גשר אברהם מכיוון מרכז העיר או דרך שדרות נפטלי הרץ אימבר מכיון נווה זאב בכדי להבין את כל זה מפה היא בגדר חובה אפשר להשתמש במפה שיש בדפה זהב או לרכוש מפה בסטימצקי (כמה שקלים) אם את ממש משקיענית אפשר להזמין מפה מ"המרכז למיפוי ישראל" באינטרנט בעלות של 15 שקלים (מפה בדיוק של מספרי בניינים) - קישור בהמשך המרחק משכונה ד לשכונה ה הוא דיי גדול מדובר בכ-4 ק"מ כדאי להשתמש בתחבורה הציבורית (קווים 7\8 מכיוון שכונה ד לתחנה מרכזית וקו 9 מתחנה מרכזית לשכונה ה) אפשר ללכת משכונה ה לתחנה מרכזית ברגל אבל זה תלוי מאיזו נקודה בשכונה ה, אם מדובר באזור הגבול בין שכונה ה לשכונה א אז זה מרחק סביר של כ10-12 דקות הליכה מהקצה השני שגובל עם מצדה עדיף להשתמש באוטובוס, קחי בחשבון שהמזג אויר כאן שונה מאשר באזור נתניה ודורש תקופת הסתגלות משהו שכונה ד היא שכונה ישנה עם סטיגמות שבשנים האחרונות הולכות ונמוגות לשמחתי, פשע ועבריינות יש בכל מקום בעיר כמו בכל מקום במדינה, גם בנאות לון נזרקו רימונים וגם בשכונה א היה גל של פריצות לבתים כך שאני חושב שאי אפשר לסמן שכונות כשכונות טובות יותר או טובות פחות יא" היא שכונה חדשה ונחמדה שרובה מורכב מעולים חדשים, רובם אנשים מאוד חמים ונחמדים, אני דוגל בחיה ותן לחיות, זה המתכון לשכנות טובה, אם זה יעבוד אצלך גם אם תגורי בבניין הכי מחורבן בעיר הכל יהיה בסדר המרחק בין נווה נוי לשכונה ה....שוב אוטובוס בלבד....רק הגשר שמחבר בין העיר העתיקה לנווה נוי עצמה כלומר הכניסה לשכונה זה יותר מק"מ, קחי בחשבון ששכונת נווה נוי זו שכונת וילות והיא מאוד גדולה מבחינת שטחה. נשמח לקבל ממך רשמים מהעיר לאחר המעבר וכמובן נשמח לראותך כאן בפורום בהמשך ברוכים הבאים לבאר שבע!

למעלה