חבר´ה...

סוף סןף מישהו מדבר בהיגיון...

למרות שגם אני משתייך לקבוצת ה700 אני מוצא שהמבחן הזה כל כך עלוב ולא משקף, אני ממש מתבייש שעשיתי אותו (הכל בגלל מדור עתודה שהכריח אותי...) דרך אגב לא עשיתי קורס ואני חושב שצריך לעשות חרם על הקורסים השונים רק כח נחזיר למבחן הזה את הפרופורציות. החתול

galga

New member
אני רואה שלקחת אותי ללב

טוב מאוד
----------- The Famous 16/05/20 22:09 זה פרדוקס לא? פרדוקס החצי שקרן AxelTheMig 16/05/20 22:10 לא שמתי לב ונמאס לי כבר לשמוע ממך רמזים על כמה שקיבלת בפסיכומטרי The Famous 16/05/20 22:11 באמת? הי, מטוס בוינג עבר לי כרגע מעל הבית ------------- The Famous 13/05/20 21:50 נו, זה מצחיק יש לי פסיכמוטרי של באוינג בויויוינג AxelTheMig 13/05/20 21:51 אהההה לא הבנתי לא נורא The Famous 13/05/20 21:53 לא משנה זה בדיחה לחכמים

galga

New member
דרך אגב,

אם לא הבהרתי את עצמי, (שכמובן לא עשיתי) צריך לדעת לקחת הכל בהומור, ואני לא שופט אף אחד לפי הציון שלו בפסיכומטרי. אבל חוץ מזה אני חושב שזאת הבחינה הכי שימושית שהייתה אי פעם. בלי הפסיכומטרי הזה, לא הייתי אפילו יכול להסתכל לכיוון הטכניון עם הבגרויות שלי.

Ziv17

New member
מבחינה סטטיסטית משהו באמת מסריח

אבל צריך לזכור שיש כאן כמה מחזורים של עתודאים ולא רק, יש גם הרבה כאלה מהנדסת חשמל ופקולטות יוקרתיות אחרות שמנקזים אליהם את הציונים הגבוהים... בקשר לקורס של קידום- זה הקורס הכי זול שיש וחוץ ממסגרת שהכריחה אותי ללמוד הקורס לא תרם לי הרבה והיתה לי הרגשה שאת השיטות שהם לימדו שם הם המציאו רק בשביל שיהיה מה ללמד והם סתם מבזבזות זמן ומסרבלות. רק השיטות בהגיון היו שימושיות אבל זה לא הציל את הציון שלי בעברית P: מצד שני, אני מכיר כמה חברים שעשו את הפסיכומטרי עוד פעם ושפכו כסף על קורסים יקרים וארוכים פי כמה משל קידום ולא שיפרו בהרבה, ככה שאולי קידום בכל זאת הכי משתלם...או שבכלל לא שווה לעשות קורס..

raky

New member
השיטות בכל הקורסים דומות מדי

פשוט קוראים להן בשם אחר..:) הרי זה ברור שעובדי חברת קורסים אחת, יישלחו לחברת קורסים מתחרה כדי לבדוק מה השני עושה. לקחתי קורס בתיכון בקידום, ולאחר מכן בהיי-קיו. אותן שיטות. פשוט היי-קיו מושקע הרבה יותר. וגם עולה הרבה יותר..

יוסי99

New member
קידום-תיכון

גועל נפש של קורס. ובנוסף לכל, בגלל הבלבול בזמנו בין המדריכים שלהם (אחד אומר "תהמרו, תסמנו כמה שיותר" והמדריכה שלנו אומרת "אין צורך, זה לא חשוב, זה רק בשבילכם שתדעו איך אתם" , לא הייתי בקבוצה של ה"מתקדמים". בקיצור, פשוט ביזיון. מצד שני, זה הספיק לי להוציא ציון יפה, אז למה להוציא 5000 ש"ח על קורס אם אפשר ב 1000 ש"ח לקבל מסגרת, אמנם מסריחה, אבל עדיין מספיק טובה כדי להוציא ציון יפה.

ofirgaon

New member
הצד השני נכון מאוד..

אני שילמתי בסביבות ה700 שקל לקורס לעומת חברים שלי (שחשבו שהם יותר חכמים אז הלכו לקורס אחר) ושילמו 6000 שקל.. אף אחד מהם לא עבר את ה670. הפעם אחד מהם הוציא 742 (למה הנתון הזה חשוב? כי זה אומר שהוא חכם ולא בגלל שהוא טיפה הוא לא עבר את ה670).

raky

New member
נכון, אבל אתה

היית לדעתי איזושהי חריגה סטטיסטית..
מעט אנשים אצלנו הוציאו ציונים ממש טובים בקידום. אני כן הייתי בקבוצה של ה"מתקדמים", וזה א. לא היה מתקדם בכלל ו-ב. לא הוצאנו ציונים גבוהים יותר משאר התלמידים. בקיצור, לדעתי הקורס היה נורא.

יוסי99

New member
האמת שעכשיו שאתה אומר

אתה צודק. מתוך 5 הציונים הכי גבוהים בגמנסיה במחזור שלנו (במועד הראשון, אח"כ אני יודע שאתה ועוד כמה הפצצתם) , 2 לא עשו קורס (761, 763) אחד גאון לא רגיל שהיה במתקדמים (748), אני איכשהו בפוקס 745, ועוד אחד שהוציא 738 גם נדמה לי שלא עשה את הקורס.

raky

New member
בקיצור, יוצא שמי שלא עשה את הקורס

קיבל ציונים גבוהים יותר...
מצחיק. אבל ~760 בלי קורס זה מכובד ביותר, אני חייב לציין.

יוסי99

New member
מצד שני

לך תאמין לאנשים שאומרים שלא עשו קורס, ואם אני לא טועה "לא התכוננו כמעט", שבאים ומוציאים 760..

עומר ד

New member
היי.. זה לא פייר.

אני עשיתי קורס קידום, שהתחיל באוגוסט, פספסתי 6 פגישות מ15 בגלל שהייתי בחו"ל אבל, למדתי ממש טוב לפסיכו´ וקיבלתי ציון בהתאם - 760, ובאמת קשה להאמין כשכל אחד טוען "קיבלתי 800" אבל זו האמת ואין לי צורך להצטדק. אבל תקשיבו טוב- בכתה שלי כולם עשו קורס של קידום, והציונים: 786, 781, 781, 778 , 760 (אני), 754, 737 , 735, 718 , 712 ועוד. הממצוע של כל הכתה היה 720-730. ממש יצאנו כלים, נראה לי שזו הכתה עם הממוצע הכי גבוה בתולדות קידום. נ.ב. - המדריך שלנו בקידום אמר שמי שהוציא פסיכו´ גבוה אח"כ יכול לעבוד בזה כמדריך.. למישהו יש פרטים??

יוסי99

New member
בואנה,

עברתם אותנו. אנחנו חשבנו שיצאנו כלים עם ממוצע 700 מתוך איזה 25 אנשים, עם 761, 763, 745, 748, 738 ומלא 710-720. איזה מן כיתה זו?? איפה? יכול להיות שזה תלוי במועד או שאתם סתם תותחים? :) . בקשר ללהתכונן, גם אני זרקתי זין ולא עשיתי איזה חצי מהתרגול, אבל עדיין יחסית השקעתי במשך איזה חודש ככה. אני מדבר על כאלו "שרפרפו קצת בספר" או "עשו מבחן אחד ניסיון וזהו" וכד´... אי אפשר לעבוד כמדריך, ביררתי. כי הרוב שלומדים זה חיילים וחבר´ה אחרי צבא, ולא לוקחים חבר´ה בני 18 ללמד אותם, לא משנה כמה אתה טוב או בוגר. חבל, זה כסף מצויין. אולי כשנהיה בשנה ג´-ד´ תהיה אפשרות. ואולי אצל כל מיני חאפרים לא רציניים, אלם לא ניסיתי. ברשתות הגדולות זה רק מגיל 22 או משהו כזה.

עומר ד

New member
אנחנו

כתת "מחוננים" באילון. נכון צריך להודות שהפוטנציאל שם טוב אבל עדיין חשבתי שהממצוע הכתתי יהיה יותר לכיוון 650 עד 700. הופתעתי לטובה.

יוסי99

New member
גם אנחנו

וזה עדיין לא הגיע לרמה הזאת, כמו שאמרתי. אצלנו היה "רק" 700 ממוצע כתתי.

Hawk17

New member
סקר ,סקר,סקר,סקר,סקר,סקר......./images/Emo127.gif

אז מה לדעתכם הקורס המשתלם ביותר? איך הייתם ממליצים לילד התמים שזה עתה סיים יא לגשת לפסיכומטרי? איזה קורס הכי משתלם לדעתכם? איפה אתה מקבל הכי הרבה per שקל? - - - - - אתחיל בדעתי: אני חושב שהקורס של קידום , כמה שהוא דפוק, הוא נותן לך מספיק כלים כדי להצליח בפסיכו, כי אסור לשכוח, שהצלחה בפסיכו לא תלוייה בקורס רק, אלא בעיקר ובעיקר בתלמיד עצמו, ובתרגול שהוא עושה(אלה אם מדובר במחונן מיוחד שלא צריך להתכונן בכלל....),כך שהאמצעים שאתה מקבל תמורת ה-1000 שקל מספיקים לאחד שעדיין לפני צבא. יכול להיות שהקורסים של ה-5K הם כן עדיפים לאלה אחרי צבא שכבר שכחו מה זה כפל....... אצלנו במקיף ג בראשון קרה שהחוכמולוגים שהלכו לקורס של יואל גבע ב-5000 שקל הוציאו ציונים נמוכים מאלה שעשו את ה-1000 שקל, והוציאו יותר. חלקם של החוכמולוגים ביואל גבע, שצחקו עלינו שאנחנו הולכים לקידום, הוציאו ציונים ממש נמוכים (אנחנו- כולל אותי וחציל) . רות עבור............

יוסי99

New member
המשוואה פשוטה

יותר משמעת עצמית + יותר שכל = קורס זול, משהו כמו קידום-תיכון פחות משמעת עצמית או פחות שכל או בגרויות לא משהו או כל שילוב= שווה להשקיע בקורס רציני, ולו בשל העובדה שמדובר בפי 4 שעות תרגול 240-250 שעות קורס לעומת 60 בזה של קידום-תיכון. לא בטוח = קידום-תיכון, כי תמיד אפשר לשפר אחרי שכבר יודעים איך זה עובד, לעשות עוד פעם אותו קורס, ללמוד לבד, או אפילו להחליט ללכת על קורס "רציני". הרי ממילא מוציאים 5K, אז עוד אלפייה זה הימור משתלם. שכל מעל הממוצע ובגרויות טובות למדי, בלי שאיפות ללמוד רפואה = אפשר גם בלי קורס. זה מה שהמלצתי לחברה שלי לעשות, היא הוציאה משהו בסביבות 710 אחרי שהתכוננה קצת בעצמה. יש לה מספיק כדי להכנס כמעט לכל מקום בארץ, אם היא תתעקש על רפואה או משהו כזה, תמיד אפשר לעשות קורס ולשפר.

למעלה