חבר´ה - עצה

1ג י ת י ת

New member
חבר´ה - עצה

יש לי בערך שבועיים זמן פנוי שהייתי רוצה להקדיש לקריאת ספרים, בעיקר מכיוון שבזמן האחרון לא קראתי אף ספר. מה הייתם ממליצים? עם מה כדאי להתחיל?

lady_anne

New member
מה את אוהבת?

"מלחמה ושלום" או "העץ הנדיב"? "כשניטשה בכה" או "הסנדלרית"? "מי הזיז את הגבינה שלי" או "פצפונת ואנטון"? קצת פרטים יעזרו לכוון אותך.

1ג י ת י ת

New member
תוספת

הייתי מעוניינת לקרוא ספר מעניין ברמה הפילוסופית שמדבר על החיים אבל גם יש בו הומור והוא מרתק ונקרא מהר. בקיצור ספר טוב שלא ישאיר אותי אדישה אליו. כל הצעות שהם יתקבלו בברכה.

Rivendell

New member
אני אנסה

למרות שהיית קצת לא ממוקדת :) אז ככה... "עפיפונים" של רומן גארי, סיפור אהבה מקסים על רקע מלחמת העולם השנייה. "על אהבה ושדים אחרים" של גבריאל גרסיה-מארקס, גם הוא סיפור אהבה, אבל על רקע קצת שונה... ספר שחייבים לקרוא! בתחום המד"ב, אני ממליצה על כל דבר מאת אן מקפרי (ANNE MCCAFFREY), והרגילים - פראצ´ט, אדאמס, וכו´. מקווה שעזרתי.

Boojie

New member
אם כבר אן מקאפרי,

זה המקום להזכיר שטרילוגיית רוכבי הדרקונים שלה (מעוף הדרקון, מסע הדרקון והדרקון הלבן, ובניגוד למה שהשמות מרמזים זה מדע בדיוני ולא פנטזיה) יצאה לאחרונה בהוצאת אופוס - עריכה מחודשת של מעוף הדרקון (על בסיס התרגום הישן שיצא בהוצאת מעריב לפני הרבה שנים) והוצאה של שני הבאים שמעולם לא יצאו בעברית. ספרים נהדרים, אם כי עדיין לא קראתי את התרגום של מסע הדרקון והדרקון הלבן. יש לציין, אבל, שצריך לקחת בחשבון לפני שמתחילים לקרוא מקאפרי, שאם מתמכרים לזה מדובר אחר כך בעשרות (!) ספרים שצריך להשלים... רק בסדרת הדרקונים יש בימינו איזה עשרים ספרים בטח.

Rivendell

New member
בוג´י, את ממש לא פיירית

איך שאני מצליחה לחסוך קצת כסף מעבודתי, את מעלה נושא כזה?!?! אני מהווה כנראה דוגמא מעולה ללמה אולי כדאי לדחות את אן לעוד כמה שנים, אחרי שמתבססים כלכלית! ולמרות זאת, האהוב עלי היה ונששאר Rhe Rowan, עם damia בעקביו :)

האפי לי

New member
אני אצרף בקשה דומה

אחרי בערך שנה (כן, כן כל כך הרבה זמן) שלא קראתי יש לי פתאום המון זמן ואין לי מושג מה שווה קריאה מה לא שווה קריאה, הבעיה הכי גדולה שעוד לא הצלחתי ממש להסביר לאף אחד מה אני אוהבת לקרוא. אהבתי מאוד את הרוזן ממונטה כריסטו, הבשורה ע"פ ישו/ סראמאגו, ערפילי אבלון/מריון צימר בריידלי, ורוניקה מחליטה למות/קואלו, כשניטשה בכה/ילום אני מנסה לחשוב על עוד ספרים שהיו הכי הכי שלי (אם מישהו רוצה פירוט על אחת ההמלצות רק תגידו, אני אשמח) וואו כניראה שאני אוהבת רק טרגדיות אני מחפשת ספר שירגש אותי וידהים אותי ויהיה גם מעניין ולא איזה רומן משעמם או סיפור מנותק. חל מהספרים האלו ניזרקו לידיים שלי ואני מברכת על זה יום יום, אני אשמח אם מישהו מכם יהיה המבורך הבא שלי:) תודה מראש..

Rivendell

New member
או קיי..

ערפילי אבאלון באמת נהדר, גם אני קראתי אותו לא מזמן. הספר הכי הכי שקראתי בתחום המד"ב - הכי הכי מרגש זאת אומרת - הוא The Rowan של אן מקפרי... ספר שנקרא בנשימה אחת. הוא הראשון מבין חמישה. אם תכווני אותי, אשמח להמליץ על עוד :)

האפי לי

New member
אני לא אוהבת מד"ב..

מסכימה לנסות את הספר, אולי אני כן יאהב אותו, אבל בהכללה גסה מעולם לא נהנתי ממד"ב וגם פנטזיה במיקרים רבים לא היתה אחת מהבחירות הראשונות שלי (משיחה עם אחת מאוהבות עלילות המלך ארתור הבנתי שהוא גם מאאאאאאוד שונה מהסיגנון הרגיל של ספרי ארתור)

Danial***

New member
נסי את

"האפיפיורית יוהנה" - דונה וולפולק קרוס. רומן היסטורי, שמספר על אישה שהתחפשה לגבר והפכה לאפיפיורית. יש שם הכל - תיאור נהדר של החיים במאה התשיעית לספירה, פוליטיקה, תככים וגם רומנטיקה

ביאנה

New member
לא מזמן סיימתי לקרוא את...

בית היפיפות הנמות מאת יאסונרי קוואבטה שזה ספר יפה מאוד . אני מנסה לחשוב להסביר לכם על מה הספר מדבר אבל זה קצת קשה, כי מעבר לעלילה שהיא מדהימה בעצמה, הספר כתוב בצורה מדהימה. אם לא קראתן קלאסיקות כמו ג´יין אייר ועלובי החיים תקראו ומהר!!!! ספריו של פאולו קואלו- יפיפיים במיוחד השטן והעלמה פרים ספרי אימה ומדע בדיוני- סטיפן קינג ולא אחר בייחוד דברים שצריך ונדודי שינה (וגם אש זרה נחמד) לספרים קצת יותר עמוקים וקשים לקריאה- אהרן אפלפלד- אין ספר אחד כל הספרים פשוט מדהימים ונוגעים ללב מקווה שעזרתי ביאנה

למעלה