חבר´ה לא לשכוח מחר!!!!

חבר´ה לא לשכוח מחר!!!!

מחר, יום ראשון, בשעה 18:30 במוזיאון לח"י, בית יאיר ברחוב שטרן 8 תל אביב (שכונת פלורנטין) יתקיין ערב זיכרון לזכרם של שני לוחמים שנפטרו דני בית-המקדש ז"ל וצבי פרונין ז"ל הארוע יתקיים במעמד רוה"מ לשעבר יצחק שמיר דוד שטרן (אחיו של אברהם) גאולה כהן ועוד לוחמים... חשוב מאוד שיגיעו כמה שיותר אנשים זו התודה שלנו לאלה שנתנו את חייהם והקריבו את חבריהם כדי לשחרר את ארץ ישראל, כדי שאנו נוכל לחיות פה היום בבטחה. בואו ניתן ללוחמים היקרים האלה את הכבוד האחרון... מקווה לראותכם מחר. אשת הברזל.

Aeroguy

New member
אני מעדיף להתייחד עם זכר 5 הילדים

הפלשתינים שנרצחו בידי צבא ה"הגנה" לישראל. יהי זכרם ברוך.

Roobie

New member
תקשיב

הייתה טעות של מכונאי מטוס, שגרמה להתרסקות המטוס בקווינס. מאות אנשים נהרגו בשל כך. האם המכונאי הוא רוצח? לא, הוא ביצע טעות אנוש טרגית שגרמה למותם של רבים. צה"ל ביצע טעות שגרמה למותם של חמשת הילדים, הוא לא רצח אותם. יש מבין?

Aeroguy

New member
לא מסכים.

להניח מטען רב עוצמה בסמוך לבית ספר, במטרה לרצוח חשודים, ולהשאיר אותו שמה גם לאחר ימים, זה הרבה מעבר לטעות אנוש סבירה. בספרים שלי זה רצח. יש מבין?

Roobie

New member
האמת שהייתי בא

בגלל שגם אני בא ממשפחה ששני בנים שלה נפלו בהיותם בלח"י (אחד נרצח על-ידי קצין בריטי בעת שהדביק כרוז והשני בשיירות מזון לירושלים) אבל די ברור לי שזה יהיה ערב פוליטי, ונוכחותי לא רצויה שם.

Aeroguy

New member
ובנוגע לאירוע:

לא הייתי בא אליו בדיוק מאותה סיבה שלא הלכתי להלוויה של אבו-הונוד...

Roobie

New member
סליחה????

אתה אומר שכל מי שהיה בלח"י הוא טרוריסט כמו אבו-הונוד? יש לך מושג על מה אתה מדבר בכלל? אלכסנדר רובוביץ, בן-דוד של סבא שלי, היה נער בן 17 בירושלים. הוא הדביק כרוזים שעסקו בחלוקת מים ומזון, בשנת 1947. קצין בריטי חטף אותו. אנשים שהיו באזור ניסו לעזור לאלכסנדר, אך הקצין הבריטי איים עליהם במעצר והם עזבו את המקום. אלכסנדר נחטף, גופתו נשרפה והוא היום חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע. חיים רובוביץ, שעל שמו נקרא אבי, היה בשיירת שהעבירה מזון לירושלים בזמן מלחמת העצמאות. הוא היה חייל לח"י אך באותה פעולה פעל במסגרת ההגנה. הפציצו את המשאית בה הוא העביר מזון, והוא נהרג שם. שני מחבלים?

Aeroguy

New member
הארגון אותו ארגון

ומטרותיו אותן מטרות. כמובן שלא התכוונתי שום דבר בקשר לקרוביך, מה גם שלא הכרתי אותם או את פועלם. אבל ברמה העקרונית- כמו שלא אלך לערב זיכרון לחלל מהחמאס (ולא, הם לא עושים רק פיגועים) לא אלך לערב זיכרון לחלל מהאצ"ל או מהלח"י (ואם אני לא מכיר אותו אישית אז גם לא מצה"ל)

Roobie

New member
מטרותיו של האירגון

היו לשחרר את הארץ ולהקים כאן מדינה יהודית ציונית, דבר שאמרת שאתה תומך בו (ניסית לשכנע ימני שיש צדק בהקמת מדינה פלשתינית - "אם אתה ציוני כמוני ותומך במדינה יהודית - אתה חייב לתמוך בהקמת מדינה פלשתינית!")

Aeroguy

New member
נכון, אך באותה מידה:

יש צדק במטרותיו של החמאס- הקמת מדינה פלשתינית. לא התנסחתי נכון בעניין המטרות, אך הדרך לביצוע היא השגוייה. וחוץ מזה, גם האצ"ל והלח"י וגם החמאס התנגדו לחלוקה, כך שאולי בכל זאת התנסחתי בסדר... :) בכל מרה, אני זז לעבודה, נמשיך את זה מאוחר יותר. ביי יובל! (מה קרה לציונות תנצח?)

Roobie

New member
תגובה..

החמאס מעוניין להקים מדינה על שטחי ארץ-ישראל (א פלשתין כהגדרתו) עם המטרה הזאת אני לא מסכים (עם הדרך ברור שלא) מה שאמרת מתאים אולי לפתח´, שגם הדרך שלו מזעזעת. והאזרחים שהלכו בהלווייתו של אבו-הונוד הם לא טרוריסטים, הם אזרחים שחיים תחת משטר של הסתה ובטוחים שאבו-הונוד הוא לוחם למען החופש. גם אני במקומם הייתי הולך להלוויה. וגם אתה. אז מה הבעיה עם ללכת לערב זיכרון ללוחמי הלח"י, שבזכותם יש לך מדינה?

רובי

ראשית כל הערב היה ערב מעניין מאוד ומרגש עד דמעות הוא לא נשא כל אופי פוליטי נתן ילין מור שהיה ממנהיגי לח"י הלך עם לא פחות מאשר אורי אבנרי מגוש שלום לח"י מעולם לא היו ולא יהיו פוליטיים יש ביניהם שמאלנים וימנים חילונים ודתיים חבל שלא באת, אבל ההפסד כולו שלך

Roobie

New member
עדי

בכל מקרה לא יכולתי לבוא.. היה לי מבחן ולא הבנתי אורי אבנרי היה בערב הזה? או שאת מתכוונת שפעם הוא היה שם? ואני בטוח שאם הייתי אומר שם שאני תומך מרצ, לא היו מקבלים את זה שם בעין יפה..

לא הבנתי אותי

אמרתי שנתן ילין מור (שלמען האמת אני לא יודעת אם הוא חי היום) היה ממנהיגי לח"י ולאחר שלח"י התפרקה עם השנים הוא הלך עם אורי אבנרי דהיינו נהיה שמאל שבשמאל לח"י היא א-פוליטית היום העמותה להנצחת מורשת הלח"י שאירגנה את הערב הזה עוסקת בנושא היסטורי ואין לזה שום נגיעה לפוליטיקה לכן כמובן שהערב לא נשם כל אופי פוליטי ואם היית אומר שאתה תומך מרצ אף אחד לא היה אומר כלום כמו שאף אחד לא התלהב/יצא מגדרו/התרגש/שמח לשמוע שאני ממולדת

Roobie

New member
אה..../images/Emo13.gif

כנראה הייתי ממש עייף כשקראתי את ההודעה הקודמת, עכשיו פתאום זה נראה ברור.. בכל אופן לא יכולתי לבוא לערב הזה מסיבות של לימודים תודה בכל אופן

למעלה