חבר´ה,יש לי בקשה...

ב א ר י

New member
חבר´ה,יש לי בקשה...

מי יכול לתת לי פרטים טכניים על הלאנצ´יה תמה טורבו ? מחר תהיה לי ביד אחת כזו... ואנירוצה לדעת מה האופציות שלה,יש אופציה לקצת טירוף איתה,אני רק יודע שזה רכב שמאיץ בטירוף ויודע לסגור טוב קרוב לסוף הסקאלה... אבל האם הוא יושב טוב על הכביש,אומנם נסעתי הרכב הזה בתור נוסע,אך הנהג שבו מפחד לזוז איתו כמו שאני ואתם אוהבים...אז מחר אני נוהג עליו כנראה לבאר שבע...על הבוקר<04:00> כך שגם הכבישים יהיו ריקים פחות או יותר... יש מי שיכול לעזור לי? בארי

שי ©

New member
תזהר ממצלמות...

יש לי כזו אוטומטית, ואין לה שום בעיה לשייט על גבול המאתים קמ"ש בשלווה מופלאה. הטורבו יותר מהירה ומכוילת באופן ספורטיבי יותר, כך שהתשובה ברורה. שי

ב א ר י

New member
מצלמות ???

מה זה ??? מי רואה אותם בכלל...? עוטפים את הלוחית בניילון נצמד שתי שכבות ואין מצלמה שתזיק לך ! ככה המספר נראה לעיני כל ואילו הבזק של מצלמה מצלם משטח ריק...כלומר תבנית ריקה באמצע התחת של האוטו !!!! וחוץ מזה גם אפשר לצבוע את הלוחית בלאכה לעץ זה גם עוזר אבל פחות...זה יותר מטשטש את הקריאה של הספרות...אבל אני חושב שיצליחו להוכיח את זה עם יגיעו לבעל הרכב וישוו בין התחלק האחורי שצולם והמספרים הקיימים לבין התמונה... בכל אופן מידי אני מצמיד ניילון נצמד ושם גז כמה שאני רוצה... במרצדס בכלל היה טריק של ג´יימס בונד...היה יורד תריס על הלוחית זיהוי ומסתיר אותה כך שזה היה פצצה...אם הייתי יכול להרכיב אחד כזה בלגאסי הייתי עושה אבל אין מספיק לתריס לרדת. בארי

אילן די

New member
ומה עם ניידות ?

ומה תגיד לשוטר שיעצור אותך וישאל מה הניילון הזה על הלוחית ?

ב א ר י

New member
כפי שאמרתי...

בעיין זה קשה להבחנה בניילון הזה,זה ניילון נצמד כפי שכתבתי והוא שקוף לחלוטין ושני שכבות זה לא משהו רציני שמבחינים בכך. וחוץ מזה שאין חוק האוסר לשים ניילון על אחד מחלקי הרכב למעט בתחום שדה הראייה של הנהג,כלומר,מראות,שני חלונות קדמיים ושמשה קדמית וגם כמובן שלא על הפנסים הקדמיים. על האחוריים עד כמה שאני יודע אתה יכול לשים ניילון בצבע הבקאליט,לרוב או כתום. וזהו אני חושב,הלא צודק אני ? בארי

ממתי

New member
רעיון טוב

אני אנסה אותו. לא מול מולטנובה. קודם כל אני אצלם את המספר עם מצלמה ביתי ואראה אם באמת הניילון הנצמד מסנוור מצלמות. אם שוטר יעצור אותך וישאל מה זה, פשוט תגיד שאתה אזרח שומר חוק והיות ואתה דואג לתקינות המספר יותר מאשר האזרח הממוצע, אתה עושה הכל כדי לשמור על המספר וציפוי המספר בניילון נצמד, עוזר בשימור המספר תקין ונקי.

The komoRnik

New member
ומה ביום כש....

איין פלש ??? כמו ענק יראו את המיספר ! ב ארה"ב קיימת לוחית "פרספקס" מחוררת במלא חורים צפופים , ב קו ישר אתה רואה מיספר טיפה דהוי , ומעל זוית של כ 18 מעלות כמדומני לא תיראה מיספר אלה תיראה פס לבן מעל המיספר ! ושאם זיכרוני אינו מתעני אז זוית המצלמה היא 23 מעלות , להערכתי פה בארץ באם תרכיב לוחית זאת תואשם ב החשלת שותר בתפקיד... נ.ב להערכתי אם יכליתו להיתלבש עליך אז בבית מישפט גם על המילון תואשם כנ"ל ... , אם בית המישפט יכלית להוכיח ש נילון זה באמת מכשיל עלידי השווה= צילום עם ובלי יזום עלידיהם אז נפלתה חביבי ! כזכור לך אי ידיעת החוק אינה פותרת מ עונש.... זה החוק ! בקיצור תמשיך לנסות... ותעדכן בבקשה מאחד שגם אוהב לטוס אבל ליפעמים מפחד....!

ב א ר י

New member
אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש !!!!

רק הבעיה היא שאין חוק האוסר לעטוף את לוחית הרישוי בניילון שקוף אשר דרכו ניתן לראות בבירור את הספרות !!!! יש חוק שאוסר לנסוע עם לוחית אשר ספרותיה אינן שלמות או קריאות ! עם ניילון נצמד ואני מדבר על ניילון אריזה <שרינק>,בשני שכבות בלבד עטוף טוב טוב,הכל יהיה תקין ומתאים לחוק !!! רק מה שהמצלמות לא תוכלנה לצלם את הלוחית ויראו מן קטע לבן בתמונה...וחוץ מכך חברה קראתי פעם איזה מאמר שדו"חות צילום שנשלחים לביתם של נהגים,אינם חוקיים למעשה כי לרוב אין שוטר שחתום על הדו"חות !!!!! כך שלמעשה הדו"ח אינו קביל בעליל,אך פשוט כתוצאה מחשש או פחד מפחדים להתלונן על כך ומעדיפים לשלם ! בכל אופן זה על סמך קריאת מאמר שקראתי פעם באיזה עיתון שנכתב ע"י איזה עורד-דין לעבירות תנועה. הניילון זו שיטת שבדקתי בעצמי ואכן היא עובדת לפחות על רכבי בפעם האחרונה שניסיתי לפני שנתיים ומאז ועד היום לא קיבלתי שום דו"ח למרות שצולמתי "מיליוני פעמים"... בארי

be_roo

New member
גם אין חוק נגד צביעה בשחור

לא קיימים חוקים נפרדים לכל מה שניתן להשתמש בו לכיסוי הלוחית. יש הגדרה ללוחית תקינה. אסור להשתמש בכל אותם כיסויי פלסטיק, ספריי, מריחת בוץ, כיפוף הפח, "השתלת" ברגים וכו´. אם שוטר יבחין בכל אחד מאלה הוא יתן דו"ח. העניין הוא שמדובר בקנס של 175 ש"ח (בערך), ואינו מלווה בנקודות, כך שהיתרון על פני דו"ח מהירות ברור. אני מאמינה לבארי שאת הניילון קשה לראות, אבל אצטרך לבדוק בעצמי את יעילותו כנגד מצלמות. בכל מקרה תודה על הטיפ. SI
שיר, לא רוצה שיזהו אותי

ממתי

New member
דווקא יש.

הנה התקנות הרלוונטיות לעניין לוחית הזיהוי: תקנות התעבורה [תיקון אחרון: 30/9/01] . . ======================================== 301. מקום התקנת לוחיות-זיהוי [תיקון: תשמ"ט(5), תשנ"א, תשנ"ב(7)] (א) ... (ב) לוחיות הזיהוי יהיו תמיד נקיות ולא יוסתרו על ידי חלק מחלקי הרכב או המטען שעליו. 302. ... 303. שמירת לוחית זיהוי [תיקון: תשנ"ו(6)] (א) ... (ב) לא יוסיף אדם על לוחית הזיהוי סימנים או מספרים על אלה שקבעה רשות הרישוי ולא ישנה בה דבר, לא יטשטש את צבעה ולא ישחית אותה בכל צורה שהיא. צביעת הלוחית, ליכלוכה בבוץ ועוד כהנה וכהנה אסורות על פי חוק. ציפוי הלוחית בניילון נצמד שומרת עליה תקינה ונקיה. הוספת לוח "כוורת" לטישטוש ההבחנה מהזווית - אסורה.

be_roo

New member
עניין של סמנטיקה

מבחינת התקנות, מה ההבדל בין כיסוי כוורת לטשטוש ההבחנה לבין ניילון
רק התירוץ של שמירה על הלוחית. אם אתה שם כיסוי כדי לטשטש את המספר בצילום, הרי שעשית משהו לא חוקי. הבעיה היא אכן מבחינת השוטר להוכיח, אבל בנינו, איזה שוטר יאמין לך כשתגיד לו שכיסוי הניילון נועד לשמור על הלוחית
ואם הוא לא יוכל להוכיח אבל ממש יתעצבן, הוא כבר ימצא משהו אחר לתת לך דו"ח. אני חוזרת, אני מאמינה שאכן קשה להבחין בניילון, אבל את עניין היעילות כנגד צילום, אבדוק בעצמי. SI
שיר, נליון נמצד

שיר יקירתי....קצת סדר...

חכמים עם רעיונות כאלו ודומים לא חסר... ויש בעיה אחת די מרכזית... הם לא תמיד עובדים. במיוחד עם עסקינן בשעות היום בהן הפלאש לא עובד.... או שזוית הצילום היא כזו שתאפשר קריאת המספר... יש דיון דומה על זה בפורום השכן (המהיר יותר
). גם אותה לוחית פרספקס מדוברת מארץ האפשרויות לא עובדת טוב ע"פ עדויות אובייקטיביות. אל תבני עליהם... פשוט לימדי את מיקום המצלמות והתקיני שבש לייזר... וזאת כמובן אחרי שתצהירי שאת לא נוהגת מהר כי זה מסוכן...
השדון .... ™TheNightDevil

Booly

New member
אם שוטר רואה על המכונית ניילון

נצמד אז הוא כן יכול לתת דו"ח על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. עצם העובדה שהוא רואה משהו שיכול למנוע מהמשטרה לצלם אותך זה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו קום כל. אז אם הם רוצים, הם יכולים ...

ממתי

New member
נכון אתה צודק ../images/Emo132.gif בערך...

למה שלא תגיד לשוטר שהניילון משמש להטעיית המצלמה כי אתה אוהב לטוס על הכביש ורק לפני שניה נסעת על 180 קמ"ש ולא יכולת לנסוע יותר מהר כי כרגע חזרת מהפאב שמה הורדת 4 חצאי טובורג? אתה תגיד שהניילון נועד לשמור על המספר. השוטר יצטרך להוכיח ש: א. זה אסור על פי תקנות התעבורה. ב. שהמצלמה אכן מושפעת מזה. ג. שידעת שזה משפיע על המצלמה. (היות והפרעה לשוטר אינה תקנת תעבורה יש צורך בהוכחת הרבה דברים שפטורים מהוכחה בדיני התעבורה)

ב א ר י

New member
אז ככה,

בקשר לעניין שימו גז על 90 קמ"ש וסעו כחוק קודם כל וחוץ מזה שעדיין מצלמה מצלמת מעל 115 קמ"ש לרוב. ועכשיו העניין הזה של ניילון נצמד והתחמקות מצילום,אינו מיועד לכל נהג !!!! כי לא כל נהג נוהג מעל ה140 קמ"ש בכדי שייצטלם,רוב הנהגים בארץ מגיעים ל110-120 קמ"ש וזהו. בעניין השוטר,אין פה לא הכשלת שוטר ולא הפרעה לשוטר ולא נעליים. יש פה עניין שמירה על לוחית הזיהוי אם כבר וגם מה ששוטר לא יכול להגיד הרבה על העניין. וחוץ מזה שוטר לא מפחיד כזה !!!! סה"כ אדם כמוך שאם תדבר איתו נורמלי הוא עוד יגיד לך יאללה סע בכל מצב,יש כאלה זבלים אבל הרוב הם אחלה חבר´ה ורבים וויתרו לי על קנסות. שוטר תפס אותי נוסע בשוליים בפקק,שחרר אותי לאחר כמה מילים נחמדות ואפילו ירדתי לשטח ליד ונסעתי בשביל עפר. וכך השוטר לא דיבר הרבה גם אחרי. אז קודם כל התייחסו אל שוטר כאדם נחמד ותחייכו אליו ותראו איך היחס משתנה ולפעמים הם אנשים טובים ומשחררים גם אם נסעת מהר מידי ועברת עבירה קצת יותר חמורה מהרגיל...וגם אם קיבלתם דו"ח זה מגיע לכם !!!!
בארי <=תומך בדו"חות,רק נזהר לא לקבל.

be_roo

New member
תודה שדון, אבל אין צורך

אני את הנושא מכירה היטב, ודואגת לחרוש את הפורומים שעוסקים בו, בסך הכל ציינתי שזה משהו ששווה לבדוק, ובכל מקרה לא "יעלה" לי לנסות. מבין כל הלוחיות, עוד לא נמצאה אחת שעושה את מה שהיא טוענת והן בזבוז של כסף, אני עקרונית בצד של לומה אלקטרונית, אבל אם יש משהו ספרטני יותר שעובד, אז יופי. SI
, שיר, שרק אתמול הסבירה למישהו שגלאי ב-1500 ש"ח=שני דו"חות מהירות

למעלה