חבר´ה היי

voguemaster

New member
חבר´ה היי ../images/Emo13.gif

ראשית, אני חדש, אז GO EASY. אוקיי, עכשיו משסיימנו את ההיכרות הרשמית (חיפפנו אותה כזה..) רציתי לשאול אם לדעתכם זה הגיוני לחלום חלום כלשהו, להתעורר לפרק זמן מסוים, לחזור לישון ולחלום המשך לאותו חלום, וחוזר חלילה, כמה פעמים. דב ר נוסף הוא, מה כל העניין של חלומות צלולים ? ברור לי שבחלום צלול אתה יודע שאתה חולם ושולט בחלום. מצד שני, אני כל הזמן יודע שאני חולם כשאני חולם, אבל רק לעיתים רחוקות אני שולט בהם (בד"כ אם אני מנסה אז הם נגמרים..) ודבר אחרון, משהו שאני ממש ממש לא מבין. אני לא מבין תופעה מסוימת וכל הזמן אני חווה אותה. בעיקרון הרי אנחנו חולמים חלומות מוחשיים בשלבים שלפני ההתעוררות (תקנו אותי אם אני טועה כי יש לי הרגשה שאתם לא חושבים כך). מה שקורה לי המון פעמים זה שאני חולם חלום, ופתאום מעירים אותי בצורה מפתיעה, כלומר טלפון, רעש מוזר, או כל דבר אחר. עכשיו, ההיגיון מחייב שברוב המקרים החלום יופיע בזמן שלפני ההתעוררות הטבעית של הגוף, ולא במפתיע! איך המוח יודע "מתי" ליצור לי חלום מוחשי כששנתי מופרעת בצורה לא חזויה מראש ? אני מוכרח לציין שזה מאוד מוזר, וזה קורה לי המון. זה כאילו שהמוח יודע שתיכף אני מתעורר!! ממש לא מובן. אלי

דנה^^

New member
הסבר קטן..

gotcha! אל תצפה להסברים קטנים ממני.. הם נמרחים ונמרחים ובסוף לא תבין מהם כלום... אבל בכל מקרה ברוך הבא לפורום ולשאלמך הראשונה: בוודאי! הרבה פעמים התעוררתי מחלום ולא כל כך רציתי לקום אז חזרתי לישון והמשכתי אותו. חלומות צלולים: חלום בו אתה יודע שאתה חולם. אין בהגדרה אף חלק שמציין שליטה. כמובן שאתה יכול לבחור לשלוט בו, אבל אם אתה עייף, או סתם לא בא לך אתה יכול ´ללכת עם החלום´, ולא לנסות לשלוט במתרחש. בקשר להתעוררות: טוב אז הגוף שלך יודע עד כמה הוא עייף וכמה הוא צריך לנוח, ובדרך כלל אחרי מספר מסויים של שעות שינה (בד"כ אחרי 5-6) החלומות נהיים ארוכים יותר, משמעותים יותר וכנראה שגם מוחשיים יותר. אז המוח יודע, חוצמזה שסביר להניח שהוא יודע כמה מנוחה אתה צריך וכל זה. מקווה שזה ענה על משו... :)

wee man

New member
משהו להוסיף ../images/Emo130.gif

לשאלה הראשונה- אפשר גם לחלום חלום ושאחרי שבוע הוא פתאום ימשיך, אפשר גם שזה יקרה כמה פעמים שחלמת משהו, אחרי שבוע המשך, ואחרי עוד שבוע זה שוב ממשיך מאותה נקודה. בשעות הראשונות החלומות קצרים, לא מוחשיים כל כך, וגם מתושתשים כאלה ולא ברורים. זה נגרם בגלל שבשעות הראשונות של השינה הגוף מנצל אותם בשביל לנוח, להרגע, וכאלה. באמת אחרי שישנת 5-6 שעות הגוף כבר נרגע ונח ואז החלומות נהיים ארוכים יותר ומוחשיים יותר. זהו.... ינון

voguemaster

New member
חבר´ה, אני חושב שפספסתם משהו

קטן. ברור לי מה שאמרתם, ואני מסכים עם זה. תראו, אני באופן אישי, אם תתנו לי לישון ללא הפרעה, אני אשן משהו בין 10 ל-12 שעות (כן כן!! פשוט לא להאמין!), אלא אם כן אני באמת לא זקוק לשינה... בכל אופן, אם לדוגמא אחרי 5 שעות מישהו מחליט להתקשר, אז מן הראוי לפי מה שאמרתם (זה הגיוני) שאני לא אהיה במצב של חלום, ואם כן, אז לא בכזה שאני מודע לו או "רואה" אותו, כי הרי חלומות מוחשיים, את אלו שרואים, קורים רק בשעות הממש אחרונות לפני שמתעוררים. אצלי משום מה, כמעט תמיד לפני שמעירים אותי באופן פתאומי, אני חולם חלום מוחשי. כלומר, המוח שלי משום מה יודע לבחור את העיתוי הנכון, גם אם זה שעתיים, שלוש או חמש שעות בתוך השינה. זה נראה מוזר לחלוטין שיופיע חלום מוחשי בשעות האלו אם הגוף יודע באופן טבעי שהחלומות המוחשיים שלי אמורים לבוא הרבה יותר מאוחר, לא ?? ניחא אם זה היה צירוף מקרים, אבל זה קורה לי הרבה. המוח לא יכול לדעת מראש שהולכים להעיר אותי, אז איך אני חולם ?? BEATS ME... אלי

את רוב התשובות תמצא כאן

אני מאמין שאת רוב התשובות בעניין זה תוכל למצוא במקום הזה, הרוב בעברית, עברתי על חלק גדול מהקישורים ויש המון אינפורמציה מעניינת בנושא. בהצלחה
המומחה.

ואוו איזה מצחיק אתה ../images/Emo13.gif

תקשיב, זה לא מה שנראה לך, זה לא שהמוח שלך יודע ליצור חלום מאד מוחשי בדיוק כשמעירים אותך ( אתה מצחיק!! ) אלא נהפוך הוא, בשעות האחרונות של שנתך רוב הזמן מוקדש לחלומות, ואתה חולם חלומות ארוכים ומאד מציאותיים, מה שקורה זה שאם מעירים אותך בדיוק בזמן הזה, רוב הסיכויים שיעירו אותך בדיוק בזמן חלום, באמצע, ולכן אתה זוכר אותו כל כך טוב וכמה מוחשי, זה לא שהוא נוצר בדיוק כשהעירו אותך, אלא הוא התחיל אולי אפילו חצי שעה או שעה לפני זה, רק שברגע שמעירים אותך ממנו אתה זוכר אותו בצורה מצויינת ושופעת פרטים. אתה חולם זמן קצר אחרי שאתה נירדם רק שחלומות אז הם מאד קצרצרים, ככל שהזמן עובר, שעה, שעתיים, ארבע, חמש ושש... ככה החלומות שלך הופכים להיות יותר ארוכים יותר יציבים ויותר מוחשיים ומציאותיים, לכן ככל שיעירו אותך בשלב מאוחר יותר ( נגיד אחרי ארבע או חמש שעות ומעלה ) אז הסיכוי מאד גדול שזה יקרה בדיוק בזמן שאתה חולם ואז כאמור תיזכור אותו בצורה מעולה. כבר אמרתי שאתה מצחיק??
ביי ביי. המומחה.

דנה^^

New member
לא הבנתי מה מוזר...

12 שעות שינה? זה הכל? קטן עלי.. "בכל אופן, אם לדוגמא אחרי 5 שעות מישהו מחליט להתקשר, אז מן הראוי לפי מה שאמרתם (זה הגיוני) שאני לא אהיה במצב של חלום, ואם כן, אז לא בכזה שאני מודע לו או "רואה" אותו, כי הרי חלומות מוחשיים, את אלו שרואים, קורים רק בשעות הממש אחרונות לפני שמתעוררים" אני דווקא חושבת שהכוונה היא שהחלומות היותר מוחשים הם לאחר שישנת מספיק כדי לנוח (כנראה שזו מנוחה של המוח כי אני עצמי משתגעת אחרי זמן כל כך קצר של שינה..). ודרך אגב בד"כ כשמעירים אותך אתה זוכר את החלום האחרון שחלמת.. לא? אז זה פועל על אותו עיקרון. זהו נראה לי, צ´או

למעלה