חבר´ה.... גניבה

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
חבר´ה.... גניבה ../images/Emo8.gif

החלטנו לשאול (אבל בלי רשות...) את הרעיון של זוהר (V.W) מפורום ג´אז ובלוז, ולהכריז על שבוע מיוחד: השבוע הקרוב יוקדש למלחינים קלאסיים (מוצרט, באך, בטהובן וכו´...), ונפתח דיונים על המוזיקה שלהם, על הסגנונות, ובכלל עליהם. כמובן שדיונים רגילים ("פנדר נגד איבנז"
) ייתקימו כרגיל, אבל בנוסף אליהם תהיה התייחסות מיוחדת לקלאסיקאים. אני מקווה שזה יתרום לכולם, ושתהנו מהשבוע. לפי ההיענות נחליט אם להמשיך עם הרעיון. לינקים מומלצים יהיו בפינת קישורי הפורום (צד ימין למעלה), ואני אשתדל לעדכן אותה מדי פעם. למי שיש אתרים טובים, המלצות, ביקורות, מאמרים וכו´ שלא יתבייש לכתוב. אם רוצים להוסיף קישור או מאמר, אפשר לפנות אליי (באייסיקיו 111378009 או דרך אי-מייל) או לעומר, ונדאג כבר לטפל בזה. תהנו
wiz

mocko

New member
רעיון טוב

רוב הרוק הכבד מגיע משם ( שלא לדבר על נאו קלאסי ) , ובלעדי כל החברה האלה מי יודע איך הייתה המוסיקה נראית היום . קרוב לוודאי שרוב ההיכרות של אנשים פה היא עם באך , שהוא יותר "פופיסט" ודרמטי . בשביל הטכניקה כמובן שדי כדאי לשמוע ניקולו פאגאניני מדי פעם . מאוד כדאי גם לנסות להשיג את הקאפריצ´יו מספר 24 שלו . כיף לנגן ( לפחות על גיטרה ) ומאוד עוזר לשיפור הטכניקה ( 4 תווים למיתר וארפג´יו משוגעים ) .

greblin

New member
רעיון פצצה ../images/Emo13.gif

כל המוזיקה, אם זה רוק, פופ, ג´אז, פיוז´ן, האוס וכו´, הגיעה מהמוזיקה הקלאסית ועוד קודם - מוזיקה עתיקה ומהמזמורים הגריגוריאנים. לדעתי קשה להיות מוזיקאי טוב בלי לדעת מאיפה הכל התחיל ומאיפה הגיע כל מה שעושים. חוץ מזה שאם הולכים ללמוד באוניברסיטה גבוהה אז מתחשבים בך בצורה יוצאת דופן אם רואים 100 בתולדות המוסיקה. למרות שאני ג´אזיסט, אני חושב שהרעיון הזה גדול וכל הכבוד ליזמים!!!

*noosh*

New member
אממ...

חח כעקרון אני די מכירה מלחינים.. כאחת שמנגנת כבר 6 שנים על חליל צד, אין ממש הרבה אופציות אחרות חוץ ממוזיקה קלאסית (כמובן שיש עוד.. התחלתי ללמוד קצת על פרוגרסיב רוק מידיד שלי... זה פשוט מצויין!! יש שם הרבה חליל... אבל בשיעור שלי עם המורה זה היה בעיקר קלאסי)... אז אני יכולה להגיד שלנגן את באך זה הרבה טכניקה.. ולבטהובן אני יותר מתחברת. פעם לא הייתי מקשיבה למוזיקה קלאסית, והייתי מזלזלת בה.. היום אני מבינה בבעצם כאן התחיל הכל, ובלי זה לא היה לנו כלום עכשיו... ות´אמת? למרות שהתחלתי גיטרה כדי לנגן שירים מוכרים ודברים שאפשר לשיר - אני מתחילה להתגעגע לקלאסי על החליל..
(חחח איזה סיום דרמטי
)

mocko

New member
אפשר גם קלאסי על גיטרה

אפשר למצוא באינטרנט טבלטורות טובות להרבה מאוד קטעים קלאסיים . לפי דעתי , בלי להיכנס לרמת הרגש והביצוע , די קל לנגן מוסיקה קלאסית על גיטרה ( כמובן שיש גם יצירות מסובכות ביותר ) . את רוב היצירות מהמלחינים המוכרים ניתן להעביר לגיטרה בעיבודים די פשוטים שנשמעים לא רע . מישהו פה התעניין פעם במוסיקת בארוק וימי ביניים ? אני די התחברתי בתקופות מסויימות לבארוק . המשקלים והדרמטיזציה עשו לי את זה
אף פעם לא הסתדרתי עם מוצארט . לפי דעתי הסיפור חיים שלו יותר מעניין מהמוסיקה שהוא עשה , אבל זה עניין של טעם אישי כמובן .

ועוד משהו קטן

תשלחו אלי את מספרי הICQ שלכם, כינוי ותאריך יום הולדת (רק מי שרוצה) לדף של חברי הפורום שיהיה במאמרי הפורום (למעלה צד ימין, ליד הלינקים)

greblin

New member
מה איפה שרוצים, יש לך איי סי קיו?

האימייל שלכם לפי מה שראיתי לא כתוב, אז אני לא יודע לאן לשלוח

למעלה