חבצלות.....

help89

New member
חבצלות.....

למישהו יש מושג מהו סדר הגודל של המשכורת אחרי שגומרים את ה-3 שנים באוניברסיטה? תודה.

Itamarro

New member
לדעתי יותר

מדובר בקצין עם תואר ראשון... אני הייתי הולך יותר לכיוון של 8-9 אש"ח.

help89

New member
אני לא חושב 8

אני את האמת גם חושב שזה יותר לכיוון ה-6-7 אם איזה דרגה מסיימים את ה-3 שנים הראשונות ? (האתר של המודיעין לא עובד לי כרגע)

Itamarro

New member
התוכנית של חבצלות

מקבילה כמעט במדויק לתוכנית תלפיות. תנסה לחפש על כל אחת מהן.

8 וקצת ברוטו

מה שמשאיר שבע וקצת נטו. זה כמובן נכון רק להתחלה של הקבע - זה משתנה מאוד בהמשך השנים.

שאלה

לומדים 3 שנים באוניברסיטה, עושים 3 שנים חובה (במהלכן יוצאים לקצונה) ולאחר מכן מתחילים לקבל את המשכורת?.. מה ההבדל בין מסלול עתודה בחמ"ן לבין חבצלות?..

help89

New member
לומדים 3 שנים שזה בעצם הסדיר

אח"כ 6 שנים קבע ישר ועזוב את זה שהתפקידים שונים בתכליתם.

עוד 2 שאלות

1.הלימודים מן הסתם על חשבון צה"ל לא?.. תכלס זה לא שירות, אם ישר נכנסים לתנאי קבע... 2. באילו תחומים ניתן להתמיין לחבצלות?... סקרן אותי :)

Itamarro

New member
אוקיי

במסלול חבצלות, אתה קודם כל מתגייס,עושה טירונות, ואז מתחיל ללמוד. לכן אתה לומד 3 שנים שאתה חייל- על חשבון השירות הסדיר שלך. צה"ל מממן לך את הלימודים במלואן, ואתה מתחיל שירות קבע של 6 שנים עוד בתקופת ההכשרה. השירות של הוא בזמן הלימודים, לכן נגיד אם אתה נופל אחרי שנתיים וחצי של לימודים, יש לך עוד חצי שנה צבא, ויש לך את כל הקורסים של שנתיים וחצי לימודים. באילו תחומים ניתן להתמיין? מה הכוונה?

תשובה..

1.הבנתי את דבריך, אבל אני לא מבינה משהו אחד... אני מניחה שעתודאים בחמ"ן לא נופלים מאלה של פרוייקט חבצלות ובכל זאת עתודאים ע"פ שהם גם לומדים גם לתואר ראשון על חשבון הצבא ובעלי קב"א גבוהה הם עדיין צריכים לשרת את 3 השלוש שנים חובה... אני יוצאת מנק' הנחה שאלה שאכן התקבלו לפרוייקט יסיימו את 3 שנות הלימודים שלהם, לכן מדוע ישנו הבדל כ"כ עצום?.. זו כאילו פרווילגיה, שהם לא צריכים לשרת כלל... במקום לשרת, הם לומדים, לא על חשבונם ובסוף הלימודים הם מקבלים משכורות עתק... זה קצת מקומם 2. איזה מגוון מקצועות הם לומדים באוניברסיטאות?.. סוגי מקצועות אני מתכוונת תודה מראש :)

Itamarro

New member
אז זהו, שכן

חבצלות היא תוכנית מאוד מאוד מובחרת, מתקבלים אליה מעטים בעלי יכולות גבוהות, והם עוברים הרבה מיונים לפני. עתודאים שונים בגלל שהם עתודאים, וחבצלות זה לא עתודה. בשניהם סה"כ השנים הוא 9, ובסופם 3 קבע ובתחילתם 3 לימודים, אבל חבצלות זה לא עתודה. מי שבמילא חושב טובות על עתודה, כדאי לו מאוד לנסות להתקבל לחבצלות, כי זה נותן באותו זמן, הרבה יותר יתרונות, אבל זו תוכנית מובחרת, שנותנת מבחר מצומצם של מקצועות שניתן ללמוד מהם (עושים תואר ראשון דו-חוגי, מדעי המזרח התיכון-מתמטיקה/כלכלה/פסיכולוגיה/מחשבים [יכול מאוד להיות שאני טועה בעניין, בכל מקרה התואר הוא חוג אחד משהו קבוע, וחוג שני בחירה של אחד מבין 4]). תוכנית חבצלות אינה עתודה, ואינה עתודה מובחרת, היא אינה כוללת דחיית גיוס, והלימודים עצמם מתבצעים כחיילים סדירים- עם המגרעות והיתרונות שבכך. בשביל להתחיל להתמיין לחבצלות צריך קב"א גבוהה, אבל זה לא התנאי היחידי... מעטים אלו שמתקבלים, והם עברו מבחנים ממיינים רבים.

תודה

על התשובה, יש לך מושג, לערך-כמה אנשים מתקבלים לפרוייקט מידי שנה?.. אלפים, מאות.. נראה כי לא מעט מקבלים מיונים לפרוייקט :)

help89

New member
נסי יותר כיוון של 30 אנשים כל מחזור

שאומרים המובחרים מתכוונים המובחרים

תודה רבה לשניכם,שאלה אחרונה

כל כמה זמן נערכים המיונים, תק' של כמה זמן לערך?. שבוע נעים ותודה על התשובות :)

help89

New member
פילוסופיה ולא פסיכולוגיה

ובקשר למיונים הקשים...אתה לא יודע כמה אתה צודק....

Itamarro

New member
אני יודע בדיוק כמה אני צודק

בדיוק היום נפלתי מתלפיות :( בכל מקרה, 30 אנשים פעם אחת בשנה, והמיונים אורכים כשנה. תודה על התיקון.

לא נורא..

בחיים יש עליות ומורדות וצריך להתמודד עם שניהם... אני בטוחה שתקבל מיונים לעוד מסלולים, אולי טובים לא פחות ובנוגע ללימודים, תמיד אפשר להתחיל אחרי השירות אם יש כוח רצון כמובן :) שיהיה לך בהצלחה....

למעלה