ותדעו סתם באופן כללי שהמועצה שלכם משתמשת באין כסף הזה להרבה דברים אחרים לא נחוצים... נגיד אצלנו אין כסף ורצו לסגור גרעין.... אבל עשו מצפה מעל המושב במליוני שקלים למרות שכבר היה שם מצפה. קפיש? יש דברים פחות נחוצים....
עשינו שנה שעברה.. אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו בקשר לזה גם השנה.. אחרי שקיצצו לנו 16 מיליון בתקציב, או משהו בסגנון (רותם ובעז, תקנו אותי אם אני טועה). פיטרו את הרכזי תנועה, קיצצנו שעות למד"בים, ביטלו כל סבסוד מועצתי שהיה. המצב הפעם באמת קשה. אני לא אומרת שעכשיו רק נשב ונקטר על זה ולא נעשה כלום בעניין, אני פשוט מפקפקת בסיכויים שלנו להצליח. בכל מקרה, מחר יש לי שיחה עם המד"בית והרכז שלנו כדי להבין יותר טוב את המצב. ועדיין, זה לא סוף העולם, ועם קצת רצון והשקעה אנחנו יכולים להסתדר יופי. חברה לא לדאוג, בסוף יהיה טוב
את מדברת על מה שהיה בקראוונוער ? לא לא נראה לי שקיבלתי... או שקיבלתי וסגרתי כהרגלי... אבל אמרו לי על זה בבוקר... לא הייתי שם ואני חושבת שאפחד מהמושב לא היה שם... אופס ?
ברוב המועצות יש השקעות טיפשיות של כסף הם לא מבינים שהשקעה בנוער היא הרבה יותר טובה? לכל מי שיש להם בעיות תקציביות במועצה תנסו להלחם על זה, למצוא כל מני השקעות טיפשיות למועצה וגם... תנסו לעשות "קופת נוער" משהו שנוער שאכפת לו ינסה לעשות כדי להרוויח למען עצמו כסף.. נכון שהרבה מועצות מתפקדות בלי גרעין אבל בכל מועצה הגרעין יכול להרים את המועצה זה תקף במועצות כמו מטה אשר שלפני שהיה שם גרעין היו משהו כמו עשרה בני נוער פעילים במועצה וגם למועצות כמו עמק חפר שיש בהן מסורת תנועתית של עשרות שנים אז כשיורידו את הגרעין, במיוחד כשהמועצה התרגלה לעבודה של הגרעין, זה מפיל את המועצה בבת אחת (תשאלו את האנשים שהיו בגלבוע לפני שסגרו שם את הגרעין - הם היו מעצמה ואמרו שאם הם ככה אז לא צריך גרעין - סגרו אותו והמועצה נפלה לקרשים. והמאז שהחזירו לשם את הגרעין המועצה חוזרת לאט לאט... רק שלא יתקעו אותה שוב)
זה מן השקעות טיפשיות כאלה על בניינים לא נחוצים או על אנשים שדואגים למשרות וכסאות לעצמם ולמקורבים יותר ממה שהם דואגים למועצה שלהם. לא דואגים למנהל תקין ויורים לעצמם ברגליים לא משקיעים כמעט בחינוך, בילדים ונוער. אבל עוד 20 שנה הם יצטרכו להכפיל את ההשקעה שלהם על רווחה.