חבל, פשוט חבל

Nightwish-boy

New member
חבל, פשוט חבל

אני מאוד מעריך את דוד גרוסמן כסופר, ומהספר האחרון שלו, "מישהו לרוץ איתו", נהניתי מאוד. באמת ספר מקסים, וחבל שעורך חלש השאיר שם כמה טעויות, שעל שתיים מהן עליתי. טעות ראשונה: מצליח מדבר על כך שתמר עיוורת מלידה (עמ´ 182) אבל בכל הספר זה לא מוזכר, ותמר רואה דברים, ואף כותבת וקוראת ביומנה. אז למה הוא אמר שהיא עיוורת? לא ברור. טעות שניה: בעמ´ 107 מפורטת התיאוריה של רלי, שלא צריך לאכול יותר מ6 שיפודים בארוחה, כי יותר מ6 זה מיותר. בעמוד אחר (שאני לא מוצא כרגע) הוא מתרעם על ה"עקרוניות" של אחותו, ועל מה שהיא אוכלת, ובעיקר לא אוכלת. כלומר שהיא היתה צמחונית. וזה פשוט לא מסתדר ביחד ופוגע באמינות. חבל! שלכם
דור

zooti

New member
אז ככה

הקטע עם מצליח באמת לא מובן, ואפשר להסביר אותו (בדחק) רק אם חושבים שתמר שיחקה מישהי אחרת. זה באמת באג כי המניע ממש לא ברור וגם עם אנשים אחרים היא מציגה פנים אחרות אבל לא משחקת מישהי שונה לחלוטין. רלי לא אמרה שצריך לאכול שיפודים. היא דיברה על לא יותר משישה "מלוא הפה" או משהו כזה.

Nightwish-boy

New member
נכון... אבל צמחוני בדרך כלל לא יפתח

תיאוריות מסוגננות בקשר לאיך צריך לאכול שיפודים, פשוט כי הוא לא אוכל אותם (ודי נגעל מהם), נכון? שלך
דור

zooti

New member
נכון. אבל עד כמה שאני זוכרת

רלי לא דיברה על שיפודים במפורש.

Boojie

New member
היותר לי לציין שגם צמחונים אוכלים

שיפודים, רק לא עם בשר? בחיי, בכל ספר בישול צמחוני, פחות או יותר, יש מתכונים לשיפודים צמחוניים (ירקות, גבינת חלומי, טופו, you name it...) לא שאני חושבת שזה הפתרון, אבל זה גם דבר שצריך לקחת בחשבון.

zooti

New member
אגב צמחונות

בדי הרבה מהספרים של גרוסמן שקראתי מופיע צימחוני אחד. רק בספר אחד שלו שקראתי (או אולי סתם נדמה לי או אולי לא קראתי מספיק ספרים שלו). מעניין שדוקא כאן יש יחס קצת עוין לצמחונית.

E-raze

New member
הטעות הראשונה איננה כלל טעות

תמר מציגה עצמה בפני מצליח כצמחונית בכוונה מפני שכאמור למצליח הייתה צלקת ענקית על הפנים מפני שאמו שפכה עליו בטעות מרק (או שזה היה משהו אחר), ובגלל צלקת זו הוא לא הצליח להתקשר עם אנשים מפני שהם מתרחקים ממנו.לתמר לא איכפת מן הצלקת שיש למצליח, אך כדי שמצליח יהיה משוחרר לידה ויוכל לתקשר איתה בחופשיות היא מציגה את עצמה בפניו כעיוורת, אשר לא יודעת שיש לו צלקת או איך הוא בכלל נראה. אז פאק בספר זה לא. נראה שבסופו של דבר יש תועלת מעטה בשיעורי ספרות.

goteneg

New member
אני חושב שאתה קטנוני

זה ספר נהדר, אחד הטובים שקראתי לאחרונה, אני התעלמתי לחלוטין מהטעות הזאת, אני חושב שעדיף שתתמקד בדברים הנפלאים של הספר, ויש הרבה.

Nightwish-boy

New member
נכון, זה ספר מקסים, אבל

חבל שטעויות קטנות כאלה הורסות את האמינות של הספר הזה, לא? ואני בטוח שיש עוד שלא עליתי עליהן. ספר מאבד מאוד מכוחו אם הוא אינו אמין. שלך
דור

למעלה