חבל מאד, באמת חבל

amir4646

New member
חבל מאד, באמת חבל

שלום. אני מנהל את רדיו ללא הפסקה. חלק ניכר מהמערכונים שאתם מקליטים מהרדיו הם כאלה שאנחנו משדרים בתוכניות מיוחדות בחגים. נכנסתי לפורום שלכם על מנת לקבל עזרה (אישית, לא דרך הפורום) במציאת מערכונים שחסרים לי. הודעתי נמחקה מן הסתם בגלל האיסור בהחלפת קבצים דרך האתר. חבל שקבלת הפנים שקיבלתי הינה כזאת קטלנית. אין ספק שאני אחד מחובבי המערכונים הגדולים שיש, בעל אוסף אדיר של מערוכים נדירים ורגילים והיה מצב שבו הייתי הופך לחבר מועיל בקהילה שלכם. אך ללא הסבר, או הצדקה נמחקה הודעתי שאמרה כי אני מחפש מערכונים מסויימים (שוב, לא דרך האתר אלא בהתכתבות אישית ואולי במפגש עם אחד מכם) לתוכנית מיוחדת לפורים (שבודאי תהיה נושא לשיחות רבות כאן בפורום). התוכנית אגב תעסוק בהצדעה לכל גדולי המערכונים מכל הזמנים. אני מניח שהצנזורה לא תפסח גם על הודעה זאת, וחבל אמיר כהן מנהל התוכניות רדיו ללא הפסקה

amir4646

New member
תיקון קטן

אכן הגיע אלי מכתב מדורית המתנצל על מחיקת ההודעה. למרות זאת אני לא חושב שיש בעיה חוקית בהתקשרות אישית שלי עם אחד מכם על מנת להחליף (בוא נקרא לזה...) מערכונים מתקליטים או מדיסקים. בעולם שקאזה הוא תוכנת חובה בכל מחשב לא ציפיתי מאנשים שעוסקים בהומור שיהיו כל צדקנים. מצטער, אני אולי קצת קיצוני אבל אני מאמין בעולם של שיתוף קבצים. ואתם? אמיר

shellyland

New member
אני בשוק!

איך מנהל תחנת רדיו יכול להוציא ממקלדתו את המילים "בעולם שקאזה הוא תוכנת חובה בכל מחשב"?!

אמיר, זה לא פייר מה שאתה עושה

הרי כאיש רדיו אתה אמור לדעת שהבקשה שלך לא לגיטימית. מעבר לזה שזה כתוב בדברי הפתיחה שלי בפורום, קצת מחשבה היתה מביאה אותך לבד למסקנה שיש אחריות גם על הנהלת הפורום עצמו וגם על הנהלת תפוז כולו, בכך שלא נוכל לתת יד להחלפת קבצים בצורה לא חוקית. שלחתי מסר והסברתי לך מדוע אני נאלצת למחוק את הודעתך וזה לא נכון שההודעה שלך נמחקה ללא הסבר. ההודעה הזו לא תימחק, פשוט כי אין בה דבר הנוגד את החוק. אתה יודע משהו, מעניין מה היית עונה לאמן שהיה מתארח אצלך ואומר שההורדות באינטרנט הורסות לו את הפרנסה. נכון, חלק ממבצעי המערכונים כבר אינם בין החיים, חלק אחר לא ממש זקוקים לזה לשם הבאת לחם לביתם, אבל עדיין, זכויות יוצרים הן זכויות יוצרים ועלינו מוטל לשמור עליהן. קרא לי נאיבית, קרא לי פראיירית, אבל על המחשב שלי אין תוכנה לשיתוף קבצים. מצטערת אם נפגעת, לא זו היתה כוונתי ואשמח אם בכל זאת תחליט להישאר, אבל בכל זאת שלמה עם הדרך בה נהגתי.

החתולית

New member
שלום אמיר

כמי שעסקה שנים לא מעטות בהפקה (כן... אנחנו מכירים באופן מקצועי), אני יכולה להגיד לך, שלא הייתי רוצה שתשדר בתכנית שלך, מערכון של האמנים שלי שהורדת באמצעות קאזה. אין לי ספק לרגע אחד, שאתה יכול להיות חבר נפלא בפורום הזה, לתרום לו המון, ואם יהיה פעם מפגש לשמיעת מערכונים והתפוצצות מצחוק - אני בטוחה שהאוסף שלך ינצח את של כולם. אבל... בעיני יש הבדל גדול בין השמעה בבית באופן פרטי לחבר'ה, לבין השמעה פומבית ברדיו. אני אולי קצת נאיבית, אולי יותר מזה פראיירית - אבל אני לא מורידה מוסיקה / קולנוע / מערכונים ישראלים מהרשת (לצערי, חוטאים בבית שלי בהורדת שירים לועזיים). דרך אגב, אם שמת לב, הצנזורה (שאני מוכרחה לציין שנשמעת מאד נחמדה), פסחה לגמריי על ההודעה הזאת. אולי תתחיל מהתחלה ?

amir4646

New member
קודם כל, לא התכוונתי לפגוע...

המטרה שלי היחידה היתה לעשות תוכנית יותר טובה. לגבי שיתוף קבצים... חלוציות תמיד נראתה חריגה ושוברת חוקים. ביום שגיליתי את נאפסטר (הקאזה של לפני כמה שנים) השתנו חיי. ברור שחופש חמרים שכזה לא יוכל לעמוד מול תביעות קטנוניות של חברות תקליטים. אם אתם שואלים אותי כיצד אני רואה את העתיד, ובכן... בכל בית יהיה מכשיר מוסיקה (קאזה משוכללת) בתשלום - כמו כבלים או לווין, וכל אחד יוכל לשמוע בחי כל שיר או אוסף שיבחר. חברות התקליטים ינהלו את המתקנים הללו ומשם ירויחו. השלב של שיתוף קבצים הינו אבן דרך לתוצאה הסופית. טיפש מי שחושב שהתקליט או הדיסק יחזיקו מעמד עוד 4 שנים בצורה התמלוגים הקיימת. לגבי חוקיות הפורום... מה שאני מחליף אישית באי מייל עם משתתף אחר (או אם נפרוץ בצוותא לבנק של אדון נחמיאס) זה לא באחריות של האתר שהכיר בנינו. אתרים כמו ליון נטוורק ודומיו עובדים בהגנה חוקית מלאה ויש בהם לינקים להורדות של סרטים וקבצי מוסיקה. למרות שסגרתי את התוכנית כבר, אני מנסח מחדש את בקשתי והנה היא: אשמח לשוחח אישית דרך המייל אם חובבי מערכונים בעלי ספריות תקליטים עשירות ולהחליף איתם דעות ו... ספגטי בולונז (מוגן בזכויות כמובן) [email protected] ואשמח להכנס מדי פעם ולענות של שאלות לגבי מערכונים נדירים. אגב, היתה תקופה שחשבנו לעשות ברדיו את כל השבת "שבת של צחוק" אבל החלטנו בנתיים להשאר עם השבת העברית - יותר מצליח כנראה - סורי ו... כן, אני זה ההוא מפנצ'ר אמיר כהן

תקנה אדיוט!../images/Emo88.gif

ואולי כדאי למשוך את תשומת ליבם של המנהלים ברדיו ללא הפסקה. לעובדה שעורכי התוכניות שלהם עוברים על החוקים, מי יודע אולי בעקבות זאת אקו"ם יעלה גם על רדיו ללא הפסקה . ומי יודע תהיה להם סיבה טובה. גם אני עורכת תוכניות. ותאמין לי בלי שימוש באתרים לא חוקיים ברשת. מה שאין לא משדרים. מה שכל כך רוצים קונים. או יושבים בשקט. העובדה שאתה עורך תוכניות ברדיו ללא הפסקה לא מקנה לך שום זכות לפרוץ את החוק ועוד לבוא בטענות שלא עוזרים לך לעשות זאת. החיים שלך השתנו מיום שגילית את נפפסטר או איך שקוראים לזה? אני מרחמת על שכמותך. אנשים כמוך מגעילים אותי. אין בלבך שום סימטיה לאומנים המשלמים לך בעקיפין את המשכורת. תתבייש.!!!!!!

פּלפּל

New member
דודה, תנשמי עמוק

אדיוט? מגעיל? לא הגזמת קצת? אם הוא משלם לאקו"ם (כמו כל תחנת רדיו) זכויות יוצרים בעבור השמעת הקטעים, כיצד בדיוק הוא עובר על החוק? ואם חסר לתחנה תקליט נדיר כלשהו, מה אכפת לי אם העורך שאל את התקליט מחבר שלו או צרב ממנו עותק להשמעה? מי מפסיד מזה? הפורמט ממנו הוא משדר ממש לא משנה, כל עוד היוצרים מקבלים את התמלוגים שלהם, מצידי שישמיעו שירים גם מקסטות. בניגוד אליך, אמיר, אני מכיר היטב את תקנון מערכת הפורומים הזו ואת רגישות הנושא, לכן אני מקפיד לכבד את הכללים ולא כותב בגלוי שלפעמים גם אני חוטא ושולח לחברים שירים או מערכונים, ולפעמים הם גם שולחים לי בחזרה. חלקם, דודה, הם חברי הפורום. רובם, בעצם. דע לך שתפוז לא מרשה עיסוק בנושא ולכן מנהלת הפורום העירה ומחקה את ההודעה, וטוב שניסחת את הבקשה מחדש. סוף הסיפור. למה לקלל, דודה?

ואני לתומי חשבתי..

שבפורום מערכונים קלאסיים מותר, לצטט את מה שאמרו הגדולים החוורים לפני. המגעיל הוא ואני אסביר שנית , שיש אנשים שאומרים , מאז נאפסטר , ודומיו השתנו חייו , פתאום, הכל זמין פרוץ ואפשר לדלג על חנויות המוסיקה. המגעיל הוא שמנהל תוכניות רדיו ציבורי, משתמש באתרים ההלו . המגעיל הוא שהוא חושב שאתרים כמו אימיול וליונט הם אתרים חוקיים. ואילו ישנת מספיק פיפלוני, היית יודע ש"תקנה אדיוט" זו לא קללה. וזה שהוא מגעיל אותי.. נו זה כבר אישי.

shellyland

New member
לפעמים

אני וחברים מגלגלים ג'ונטים ומעלימים מס. בעולם שבו באנג הוא פריט חובה בכל בית שני אין מקום לצדקנות מאז שגיליתי את העבודה ה"שחורה" ואני משלמת לכולם "מתחת לשולחן", השתנו חיי. זה לא הופך את כל הדברים האלה לחוקיים, ותפוז, כפורטל, אינו יכול להיות במה לפעילות בלתי-חוקית.

החתולית

New member
הכל טוב ויפה, אמיר

כאשר יגיע העידן שאתה מתאר, אני אהיה מאושרת. בכל אופן, לא התייחסת לשום דבר שכתבתי, אבל איך שהוא אני מבינה למה...

amir4646

New member
טוב, גם אני נסחפתי אז מותר גם לכם

זה באמת לא משנה איך אני משיג את החומרים הללו. חשוב להבהיר שהחומרים הנ"ל לא נמצאים למכירה בשום חנות תקליטית חוקית או אחרת (את הגשש יש לי ברוך השם בדיסקים המקוריים). לגבי הצדקנות שאני שומע על קאזה.... נו, מה יש לי כבר לומר? אולי פשוט נירה בכל מורידי הקבצים? באותה ההזדמנות אני ממליץ לשים צלפים בכבשים וכל מי שיעבור במעבר חציה באור אדום... נירה לו ברגל לאות אזהרה אחרכך ישר באונה השמאלית. האונה... אתם יודעים מה זה אונה...? יש לך אחת כזאת, דודה מתוקה? אני ממליץ לכולם (כולל אותי) להתאפס מחדש ולא לדבר על שיתוף קבצים כמו שמדברים על עקירת יישובים ועונשי מות. 90% מורידים - ואותם 90 אחוזים גם קונים יותר דיסקים והולכים יותר לקולנוע (הוכח במחקרים). נכון, יותר קל לגנות את התופעה ולצאת צודקים. ככה נולדת צדקנות. את הקידמה אין לעצור. דודה, בגילגול הקודם אני בטוח שהיית נגד בנית המכונית כי סוס ועגלה היא דרך הרבה יותר בטוחה ופחות רעשנית וגם... יש פגיעה במשכורות רוכבי הסוסים. תעלי על עגלת הקידמה או... תעלי על עגלה וסוסה.

שברו אחורה ../images/Emo70.gif

אני לא מוכנה להתנצחויות האלו. כל אחד הבהיר את עמדתו. לפורום יש הכללים שלו, ולפיהם נלך, אנא בואו נפסיק את ההתנצחויות האלו כאן כדי שלא תהיה סיבה למחוק את השרשור כולו. חאלאס, בבקשה.

giba70

New member
מה אתה אומר, יש לך שתי אונות?

אז דע לך שבמוח האדם הנורמלי יש 8 אונות, ארבע בכל צד. אז לאיזו אונה (lobe) בצד שמאל התכוונת? מקווה שאף אחד כאן לא יצטרך לעבור לובוטומיה. בקיצור, המיספרה אינה אונה.
וגם גבעת המיספריה אינה אונה

shellyland

New member
הצעת ייעול עתיד:

לא ראיתי את ההודעה שנמחקה, אבל היה הרבה יותר פשוט לבקש את המערכונים בהשאלה ממי שיש לו על מנת להשמיעם בתכנית, לא? לפעמים זאת רק שאלה של ניסוח.

צהטין

New member
אגב

אז למה לא משמיעים את הלהקה הגדולה .. פנצ'ר אני כבר כמה שנים מחפש את השירים שלכם וקשה להשיג אותם ... שירים כמו בחמסין ועוד

למעלה