חבלה ודלקת כרונית

sun day

New member
חבלה ודלקת כרונית

בני בן ה5 וחצי נחבל לפני כארבע שנים בשיניו הקדמיות עליונות ללא תזוזה או משהו שנראה לעין ד'אז. כעת שיניו מתנדנדות ושתיים תחתונות צומחות הקבועות. האם ייתכן שציסטה או אפסס או איך שלא נקראת מורסת המוגלה שהייתה לו בחניכיים העליונות קשור לפגיעה ד'אז? והאם אכן טיפול עקירה הכרחי כדי למנוע "צביעת" השן הקבועה?

חבלה

המידע בשאלתך לא לגמרי ברור. לא ציינת מתי והאם היה האבצס בשיניים העליונות ולפי מה החלטת על עקירה - האם נבדק על ידי רופא שיניים לילדים?

sun day

New member
אז ככה

הנפילה והמכה בפה הייתה לפני יותר משלוש שנים. האבצס הוא עכשווי. רופאת שיניים לא פדודנטית בדקה (היא מכרה) והתייעצה עם פדודנטית בטלפון. אני לא שקטה עם הדיאגנוזה,הספק שבי הוא האם ייתכן שהמכה ההיא שלא היה בה תזוזה של השיניים או שום סממן חיצוני היא הסיבה לאבצס העכשווי.(לא היה מעקב צילומים במשך התקופה הזו,ככה אני מבינה שנהוג? מהאינטרנט) והאם אכן הכרחי עבור השיניים הקבועות לעקור את החלב ? הרופאה ניקזה את האבצס מהחניכיים .

אז ככה

מכה מלפני שלוש שנים בהחלט יכולה לגרום לאבצס בשיניים הנשירות, גם אם לא היתה תזוזה או סימן חיצוני לדלקת. במקרים רבים, החבלה הראשונה עשויה לגרום לנזק לעצב השן של השן הנשירה, אולם ללא זיהום/אבצס. בשלב מאוחר יותר גם חבלה קטנה נוספת לשן הפגועה מעוררת התלקחות אבצס. אכן מומלץ לבצע מעקב חבלה הכולל צילומים לפי הצורך, על מנת לאבחן מצבים כאלו לפני שגורמים נזק/כאב. לגבי הטיפול הרצוי כרגע, לא ניתן לאבחן ללא בדיקה וצילום ואם את לא שקטה לגבי הטיפול המוצע, קחי את הצילום שבוצע וגשי לפדודונטית שתבדוק את הילד והצילום באופן אישי. באופן כללי, לפי התאור שלך את המקרה העקירה הינה בהחלט טיפול שבא בחשבון במצבים כאלו.

sun day

New member
תודה ועוד שאלה

האם הדלקת העכשווית היא זו שתגרום להכתמה של השן הקבועה אם השן חלב לא תיעקר? מה מטרת העקירה בעצם?

תשובה

אם הדלקת נמשכת זמן רב (גם ללא סימפטומים) וניתן לראות זאת פעמים רבות לפי הצילום, יתכן שכבר יש פגיעה כלשהי בשן הקבועה. אם הדלקת החלה בזמן האחרון והילד מעל גיל 5 סביר להניח שכבר לא ייגרם נזק לשן הקבועה, או נזק קל ביותר, כיוון שהשן בדרגת התפתחות גבוהה ופחות רגישה. לפי תאורך נראה שמטרת העקירה היא למנוע התלקחות חוזרת של האבצס שעשויה להיות אף חריפה יותר מהפעם הקודמת, יתכן גם שהממצאים שהרופאה ראתה בצילום הצדיקו עקירה על מנת למנוע נזק לנבט השן הקבועה.

sun day

New member
תודה רבה מאוד

עזרת לי מאוד להבין ולקבל תמונה ברורה יותר.

למעלה