חבילות לא מגיעות

rexcor

New member
חבילות לא מגיעות

שלום
שתי חבילות מאנגליה וארצות הברית,שהוזמנו באיביי לא הגיעו כבר חודש וחצי כשמספרי המעקב פה מראים שאין מידע.המוכר האמריקאי אמר לי שלאחרונה היו לו כמה עיכובים בישראל.הדואר פה לא רוצה לעבוד למרות הרפורמה?כמה עיכובים הם עוד יעשו?.המוכר האנגלי טוען שמה שיש לו לעשות זה רק לחכות שהמוצר יחזור ואז יזכה ולשלוח חלופיהוא לא מוכן כי בטוח שלא יגיע.נראה לי שהוא צודק,לא?

trilliane

Well-known member
מנהל
בדוק את מספרי המעקב באתר USPS ובאתרים זרים כמו

http://trackitonline.ru/
ותראה מה כתוב. האתר של דואר ישראל לא מעודכן, אבל לא בטוח שהאשם בדואר.
&nbsp
בכל מקרה אם המוצר לא הגיע זה ממש לא משנה איזה דואר אשם; זו אחריות של המוכר. הוא צריך להראות שהמוצר הגיע אליך (אלא אם לא הגעת לקחת אותו או לא שחררת אותו מהמכס או משהו כזה) אחרת אתה זכאי להחזר כספי מלא. בקיצור, כקונה באיביי אתה זכאי להגנת הקונה. יש לך 30 יום מהתאריך האחרון המשוער להגעת המוצר כדי לפתוח תיק, בדוק שאתה לא מפספס אותו (מניחה שנותרו לך עוד שבועיים-שלושה). אם שילמת בפייפל יש לך 180 יום מתאריך התשלום, אבל לדעתי בעסקאות איביי עדיף להתנהל באיביי.
&nbsp
אם הייתה פשלה הוא הולך ותובע את הדואר אצלו והם כבר בודקים/מתחשבנים עם רשויות דואר אחרות (ושלא תחשוב ש-USPS לא עושים פאדיחות, הם כבר פישלו לי פעמיים, ואני לא משתמשת בהם בהיקפים כ"כ גדולים).

rexcor

New member
הסבר

המוכר האמריקאי שלח לי מספר מעקב דרך globalistics שמתחיל בLN אבל העדכון האחרון מראה שהוא היה בשיקגו ב15.4 לקראת משלוח אבל מאז אין כלום.חודש לוקח משיקגו לפה??הוא בסדר גמור והציע או משלוח חלופי או החזר והוא זה שטען שכמה ישראלים הודיעו לו שלא קבלוץ
המוכר האנגלי כמובן,ששלח עם הרויאל מייל ב4.4ולפי האתר שלהם זה הועבר ליחידת הדואר הבינלאומית שלהם.הוא טען שהתקשר אליהם והם לא יכולים להוסיף כלום כך שזו בעיה של ישראל.כתבתי לו היום שאם לא יגיע עד סוף השבוע אני מציע שיפתח בירור[הוא צריך לפנות לדואר האנגלי שיבררו פה או לישראלי?לא ברור], .
המוכר האנגלי מדורג כמעט 100 אחוז באיביי כך שהוא אמין ,אבל אני מתלבט אם לפנות אליו שוב בסוף השבוע כדי לשכנעו לפתוח בירור או לפנות לאיביי במקום ואז זה לא נעים או הוגן כלפיו,במיוחד אם הדואר פה אשם.מה דעתך?

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתי היא שכל זה לא עניינך. המוען משלם לדואר, הוא הלקוח

ואם יש בעיה כלשהי הוא פותח בירור / תלונה בצד שלו, והם יפצו אותו בהמשך במידת הצורך. אתה מבחינתך הקונה ומוגן בהגנת הקונה. אתה לא אמור לפתוח בחקירה מה קרה לחבילות שלך. חכה לקראת 30 יום מתאריך ההגעה המשוער (זה בערך חודשיים, די והותר) ואם לא תקבל את החבילות (ואין שום אינדיקציה שהן מחכות לך בסניף / מעוכבות במכס או משהו כזה) פתח תיקים והם יחזירו לך את הכסף. אם החבילות יחזרו אליהם בסופו של דבר או הם יקבלו פיצוי מהדואר שלהם, זה כבר לא עניינך. כמובן, אם בסופו של דבר כן תקבל חבילה (אחרי שקיבלת החזר כספי) תחזיר אותה למוכר או תשלם לו שוב.
&nbsp
לגבי "המון עיכובים בישראל" זה כבר לא ממש נכון, לפעמים רק מקומית בסניפים בעייתיים. אצלי אין שום עיכובים, אני מקבלת הכול רגיל ובזמן. אם אתה יודע שהסניף המקומי שלך בעייתי זה כבר משהו אחר... אתה יכול גם להגיע לשם ולנסות לברר מה קורה, אם יהיו נחמדים אולי ינסו לעזור.

trilliane

Well-known member
מנהל
הגבתי לפני שערכת, אז עכשיו אני מתייחסת נקודתית למידע

למיטב ידיעתי אין טיסות ישירות (לפחות לא של דואר) משיקאגו לישראל. כששולחים לי דרך USPS, גם אם זה מהחוף המערבי, החבילות עוברות דרך ניו יורק. אם כבר חודש אין עדכון כנראה USPS איבדו את החבילה (אל תתרגש, זה כבר קרה לי). ספק רב אם זה קשור לדואר ישראל, כי אין שום אינדיקציה שהחבילה בכלל נשלחה/הגיעה הנה. שיחזיר לך את הכסף וחסל, ומה הוא יעשה מול הדואר האמריקני זה כבר עניין שלו.
&nbsp
לגבי המוכר הבריטי, מה הוא צריך לעשות זה שוב, עניין שלו. שישה שבועות מבריטניה לישראל זה כבר לא ממש סביר, וגם כאן אין שום אינדיקציה שזה בכלל נשלח/הגיע לישראל. להאשים את הדואר כאן זה קל מאוד, אבל אין לו אפילו סיבה לכך... וכפי שכבר הבהרתי, אותך זה ממש לא אמור לעניין. אמינות המוכר לא קשורה לנושא, הוא לא שולט בדואר שם או כאן או בכל מקום... אם אתה מרגיש צורך לתת לו עוד שבוע, סבבה; אבל אם החבילה לא תגיע, הייתי פותחת תיק בשלב הזה ללא כל היסוס או נקיפות מצפון.

rexcor

New member
תודה על עזרתך אבל....

לגבי המוכר האנגלי,אם יש מספר מעקב שמראה שחבילה הועברה לדואר הבנלאומי איך אפשר לטעון שאין לי הוכחה ששלח??אפשר לטעון שהרויאל מייל אבדו את זה אבל לדעתי הוא יתנגד להחזר כספי במצב זה.לגבי האמריקאי,הוא אמין ואני נוטה להאמין לו שחבילות לישראל התעכבו או לא הגיעו כי הרי הדואר פה ידוע לרעה ולא בחינם נמצא ברפורמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מי אמר שאין הוכחה ששלח? אין הוכחה שהחבילה התקבלה אצלך

או למעשה הגיעה בכלל לישראל.
&nbsp
אף אחד לא מפקפק באמינותו או טוען שהוא עשה משהו לא תקין. אבל ואללה, החבילה לא הגיעה אליך, מה לעשות? זה באמת לא משנה אם האשם בדואר הבריטי, הבינ"ל, הישראלי או השד יודע מי.
הוא יכול להתנגד כמה שבא לו, בפעם הרביעית: אתה מוגן בהגנת הקונה!
זו המדיניות של איביי שגם הוא כפוף לה.
&nbsp
חכה עוד שבוע כמחווה כלפיו, ואם עדיין לא יהיה שום עדכון במספר המעקב שמלמד על התפתחות בכיוונך, פשוט היכנס לרשימת הרכישות שלך, בחר ב"לא קיבלתי את החבילה" והמשך משם.

rexcor

New member
עדכון

ניסיתי לפנות לאיביי אבל קבלתי הודעה ש30 הימים שלי חלפו ולפנות למוכר.באיביי היה רשום שהחבילה אמורה להגיע כשבועיים אבל המוכר הבריטי הזה טען שזה חודש ומה שמפורסם זו ההערכה של איביי.יכול להיות? בנתיים הוא לא עונה אז יש דרך בכל זאת לפנות לאיביי?

trilliane

Well-known member
מנהל
באיביי ניתן לפתוח תיק עד 30 יום מהתאריך האחרון המשוער להגעה.

כתוב לך מתי זה היה? (אם לא באיביי, אפשר לבדוק בדואל שקיבלת מהם כשעשית את ההזמנה).
אם הזמן הזה חלף זה רק סימן שחיכית די והותר... (אפילו יותר מדי).
בכל מקרה למזלך פייפל שינו את המדיניות ואפשר לפתוח אצלם מחלוקת עד 180 יום מתאריך הרכישה (בהנחה ששילמת בפייפל, כמובן). אז אם אתה לא מצליח באיביי, פייפל לשירותך.

rexcor

New member
,תשובה

כפי שציינתי איביי כתבו שהמוצר אמור להגיע בשבועיים דהיינו זה היה אמור להגיע בסביבות ה18 לאפריל [הקניה נעשתה ב2 לאפריל]אבל האנגלי הזה כאמור טען שההערכה של איביי לא נכונה ולוקח חודש.איביי מעריכה לבד את זמן ההגעה בלי שהמוכר מעורב ?פניתי אתמול לפייפאל ופתחתי תביעה שאמורה להסתיים תוך 10 ימים.הנציג שלה אמר שהמוכר כנראה מנצל את חוסר ההבנה שלי במדיניות של איביי.עד כמה שזכור לי באיביי היה אפשר לפתוח קייס רק אחרי 45 יום,לא?הנציג טען שזה עד 45 יום

trilliane

Well-known member
מנהל
איביי "כותבים" לפי מה שהמוכר מגדיר (צורת המשלוח)

שבועיים למשלוח בינ"ל רגיל זה מעט מדי; הם בד"כ נותנים טווח שנע בין שלושה שבועות לחמישה שבועות לערך. אתה בטוח ש-18/4 זה התאריך המשוער האחרון ולא הראשון? זה ממש לא מסתדר (אלא אם המוכר לא הגדיר נכון את המשלוח, כאמור).
&nbsp
גם אם 18/4 היה התאריך האחרון למשלוח, אז 30 יום ממנו היה 17/5, כלומר היית אמור להצליח לפתוח תביעה על חבילה שלא הגיעה עד היום ב-10 בבוקר שעון ישראל.
&nbsp
45 יום זה כבר מזמן לא רלוונטי, השתנה לפני כשנתיים. מקשרת לך ללו"ז העדכני:
http://pages.ebay.com/help/policies/money-back-guarantee.html#timelines
&nbsp
במחשבה שנייה, יכול להיות שזה לא השתנה בזירה של UK?
לא בדקתי בה, אני לא עובדת דרכה... (עם איזה נציג דיברת? לא ברור).
&nbsp
בשורה התחתונה, פתחת מחלוקת בפייפל, זה העיקר. נשמע באמת שהמוכר קצת מורח אותך... חבל. בכל מקרה מתחילת אפריל עד עכשיו עברו כבר יותר משישה שבועות, זה יותר מסביר להמתין לחבילה מבריטניה לישראל, עם כל הכבוד (וכאמור, אין אינדיקציה לכך שהיא הגיעה בכלל לישראל, ולא ברור היכן נתקעה, אז שיפסיק לקשקש).

rexcor

New member
לגבי זמן המשלוח אפילו רשמתי יותר

למעשה תאריך המקסימום שהיה רשום היה 13 באפריל.בטוח לגמרי וגם אם הייתי מזמין עכשיו שוב רשום באתר שזה אמור להגיע ב26 למאי!!. דברתי רק עם הנציג של פייפאל שפתח את התביעה.נראה אם ומתי הוא יגיב.המוכר האמריקאני היה מצויין והחזיר הכסף.בכל מקרה אני ממש לא שולל שהדואר הידוע לשמצה פה שוב פשל

trilliane

Well-known member
מנהל
הזוי; הוא כנראה הגדיר משום מה משלוח מהיר או לא יודעת מה

אבל (כנראה) לא שלח לפי מה שהוא הגדיר.
&nbsp
לא ברור לי למה התקשרת לפייפל כדי לפתוח מחלוקת (עושים את זה עצמאית באתר פייפל, בתוך החשבון) ולמה שאלת אותו לגבי נהלים של איביי, הוא ללא ספק לא מעודכן ולא מבין בזה (וכיום אלה גם חברות נפרדות).
&nbsp
לגבי הדואר, אי אפשר לשלול כלום, אבל גם אין שום ראיה לכך (וזה גם ממש לא משנה, כאמור).

rexcor

New member
התקשרתי כי רציתי לוודא מה הם דורשים במקרה מחלוקת

ואם זה לא יקשה עליי אבל בגדול את צודקת כי הייתי מבולבל וקצת עצבני..האמת מקרים של אי הגעה לא קרו לי אף פעם באתרי חול ובמיוחד אמזון.זה גרם לי לחשוש לא להזמין יותר מאיביי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא צריך, הכול כתוב (בעברית) באתר שלהם, כולל תנאי השימוש

מקרים של אי-הגעה קרו לי כמעט בכל חנות שהזמנתי ממנה אי פעם, גם באיביי (ואיביי אינה חנות אלא "קניון" או "שוק" שמרכז מוכרים וחנויות מכל העולם), אבל באחוזים זה לא קורה הרבה (יש לי פשוט ניסיון עשיר בהזמנות מקוונות...
). מה לעשות, רשויות הדואר (לא רק דואר ישראל) אינן מושלמות, וזה חלק מהעניין שבהזמנה מחו"ל. עם זאת אני לא חושבת שיש לך ממה לחשוש, הרי לשם כך בדיוק קיימת הגנת הקונה. גם אם לא קיבלת, כספך מובטח.

rexcor

New member
ב,הכל כלול" היום דובר שוב על דואר ישראל ולא חיובי

מדובר בדואר השליחים של דואר ישראל בבני ברק.מסתבר שחבילות שתואמו למשלוח ליעדים לא הגיעו גם אחרי כמה תיאומים ובשלב מסוים לא היה מענה במוקד השליחים.הבחור שהופיע בתוכנית נאלץ לגשת פיסית לשם וראה תור גדול של אנשים עם אותה הבעיה,כשיש כמה חבילות ליד הכניסה ללא השגחה כי אין שומר.גם אני הייתי במחסן הזה עד לפני כמה שנים מספר פעמים ובחלק מהמקרים היה צורך בהמתנה ארוכה עד שמצאו החבילות למרות שהודעתי כמה שעות לפני שאני מגיע לאסוף.לבסוף התלוננתי בפניות הציבור של משרד התקשורת,עד שהתקשר אליי אחד האחראים במחסן הזה,שהבטיח שמעתה והלאה חבילות שמיועדות לכתובת שלי,יופנו אליו והוא יתאם לי זמן קצר יותר.בגדול זה עבד טוב יותר אבל היו גם תיאומים איתו שהשליח הופיע כמה שעות לפני כשלא הייתי והוא טען שהשליח אשם. קשה לצפות למשהו מושלם בגוף הכבד הזה.כרגע חבילה מאמזון מסומנת:כנותב לתל אביב" כבר 3 ימים,והאחראי טוען שזה בנתבג עקב עומס והוא יברר.אני תוהה אם הרפורמה עוזרת
לגבי התביעה בפייפאל,הם הודיעו לי שהמוכר הגיב ולא פרטו.לא בקשו כלום כרגע.

trilliane

Well-known member
מנהל
התייסתי לדואר הרגיל, לא לשליחים. השליחים של הדואר לא שוס

אם כי גם זה תלוי בעיר... לשמחתי אני נתקלת בהם רק בשני מקרים:
א. הזמנות ישירות מאמזון ארה"ב (לא של מדיה).
ב. הזמנות דרך BUY2USA ואז מקבלים מהם שירות VIP (באמת, יש מדבקה...) שהוא קצת יותר מהיר, מניסיוני.
&nbsp
ואני יכולה לומר לך שבעיות ועיכובים עם שליחויות (גם סיפורים גרועים מזה שתיארת) קרו לי גם בחברות אחרות, כך שאני לא ממהרת להתרגש מהעניין.

rexcor

New member
לגבי buy2usa רוב החבילות שלי היו ועודן משם

אבל למרות הvip וזמן ההגעה המהיר לישראל לא הרגשתי שהדואר יותר מהיר וטוב ויצא שהגשתי תלונה בגלל המחסן הזה.אולי רק תלונות עוזרות

trilliane

Well-known member
מנהל
אני תמיד מקבלת מהם מסרון שהחבילה בדרך אליי ולמחרת השליח בדלת

היו מקרים שהספקתי להתקשר לפני למוקד השליחים ולתאם משהו אחר, אבל מעולם לא נאלצתי להגיע לאף מחסן. אולי זה תלוי אזור.

למעלה