חבילה במכס - מעט עזרה...

nimrodakar

New member
חבילה במכס - מעט עזרה...

שלום לכולם רכשתי נעליים באיביי בעלות של 65$ כולל משלוח , המשלוח נעשה דרך שילוח מהיר מבריטניה ( אני משאר שזה EMS) היום הכנסתי את ה Tracking number לאתר דואר ישראל וקיבלתי את ההודעה הבאה: דבר הדואר האמור הגיע לבית מיון אשר בתל אביב-יפו בתאריך 07/06/2010 ויועבר אל יחידת הדואר מכס ת"א ההגנה 137 להמשך טיפולו. זה אומר שהחבילה תגיע ליחידת הדואר ליד הבית שלי או שמשום מה החליטו לקחת לי על זה מע"מ או מכס או שניהם?

ozitex

New member
זה אומר שאתה תקבל הודעה

להגיע לבית המכס ברח' ההגנה על מנת לשלם את המתחייב או לחילופין יגיע אליך שליח הביתה עם דרישת התשלום הרלוונטית. אתה תשלם בודאות מע"מ + עמלות שחרור דרקוניות של EMS לגבי מס נוסף -תבדוק בטבלאות המכס בקישורי הפורום האם נעליים מהסוג הזה חייבות במס.

nimrodakar

New member
מה הסיבה לשלם מע"מ על נעליים שעלו 65$ ?

וכמה בדיוק יעלו השיחרור של EMS? ולגבי המע"מ להוסיף 16% על ה 65$ או על סכום שהם ימציאו לי? תודה.

ozitex

New member
,תחשיב

הסיבה היא שמעל 50$ שווי כולל הובלה משלמים מע"מ ו/או מיסים. אגרות EMS מסתכמים בכ- 80 שקלים בסך הכל. אם יש לך מסמך המראה שווי נמוך אחר, אתה מוזמן להציג אותו למכס, סביר להניח שהם יסתמכו על מה שתציג להם.

nimrodakar

New member
ביגוד והנעלה זה לא פטור עד 75$ ?

אני דיי בטוח שעל נעליים לא צריך לשלם מכס ו\או מע"מ עד לסכום של 75$ האם אני טועה בגדול?

75$ אם נשלחו כחבילת שי ללא תשלום מאדם פרטי.

". הטובין שניתן לשחררם בפטור ממסים ניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד ‎$50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים). כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמורה, מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ." מתוך אתר המכס. סעיף 6.

nimrodakar

New member
אז מה שאתה אומר

שבגלל שהוא שלח לי את זה עם קבלה ולא רשם על זה מתנה אני מחויב במע"מ. כדאי פשוט פעם הבאה לבקש שישלחו במתנה ללא קבלה ואז יש סיכוי גדול יותר שיעבור? אם מסומן כמתנה ויש בפנים קבלה מה קורה אז?

אני לא בקיא בלשון החוק או בחוקי ייבוא.

אני לא איש מקצוע בתחום הזה, המידע שיש לי הוא המידע שמופיע בהודעתי הקודמת. אתה מחויב במיסים מכיוון שמוכס שראה את דבר הדואר שהגיע וחשב שהוא מחויב במכס עפ"י חוק. האם כדאי לבקש שישלחו כ"מתנה" - שיקול שלך. יש כאן מימד של אי אמירת אמת ובקשה לאי אמירת אמת בשביל "טובת הנאה". בנוגע לשאלה השלישית - איני יודע. תתקשר למכס ותשאל (תוכל לבצע את השיחה מטלפון ציבורי/מספר חסוי אם אתה רוצה לשמור על אנונימיות). אישית, כל מוצר שקניתי באיביי מעולם לא הגיע עם קבלה בתוך האריזה. הקבלה שלי היא תשלום ב-PP.

ozitex

New member
לא

אם מופיע שמך הפרטי זה נחשב ייבוא פרטי ואם שם של חברה אז חברה. אין קשר להימצאותצ או לא של חשבונית.

nimrodakar

New member
אז מה ההחלטה?

להגיש בקשה לביטול הקנס כי לא עברה את ה 75$ , לא הבנתי כל כך למה אצטרך לשלם את המע"מ הזה... פשוט פעם הבאה לבקש שהקבלה תיהיה על 50$? מה האופציה שלי לקבל נעליים דרך EMS בסכום עד 75$ ולא לשלם על זה מע"מ או מכס? כבר הזמנתי פעם אחת נעליים באותו התהליך בסכום של 60$ בערך והכל עבר חלק., אולי בגלל שזה לא הגיע בקופסא מקורית?

jepe

New member
דבר אחד בטוח

אף פעם אל תשלח ב EMS. רוב החבילות שמתעכבות במכס זה דרך EMS. בנוסף למיסים על כל חבילה של EMS תצטרך לשלם 81 ש"ח עמלה. תבקש מהמוכר שישלח לך את זה בפעם הבאה דרך PRIORITY MAIL. לגבי ה $75 אין לי תשובה.

nimrodakar

New member
אין לי שליטה על הדרך שהמוכר בוחר לשלוח

אני יכול רק לבקש

ozitex

New member
50$

זה השווי המקסימלי כולל המשלוח באויר, הפטור ממס כלשהו. 16% מעמ זה מס קבוע עבור כל רכישה במדינת ישראל או על ייבוא העובר את הסכום הנ"ל. בקשר לביגוד והנעלה, ה-75$ הוא סכום התקרה שלך כולל הוצאות המשלוח. מדי פעם יש מקרים יוצאי דופן שבהם השווי גבוה מהמקסימום המותר אבל אין חיוב. אין להסיק מכך שכל משלוח בעתיד יהיה דומה.

למעלה