חביירים - הקשב.

חביירים - הקשב.

שאלה ומשאלה לי אליכם, אנשים נשים וטף, ....(כן גם תום, וגם הצמד על הרצפה.) ומאחר ודעתכם מאד חשובה לי, אבקשכם להתייחס במלא כובד הראש, והאחריות הנדרשת, שאלתי: האם תתכן אהבה אמיתית בין גבר לאשה, אהבה מלאה ללא סייג, אך - אפלטונית. ללא קיום יחסי מין!!! ובכלל מה היא אהבה?????? איני בטוח שאשאר לקרוא את חוות דעתכם, ברצוני לפרוש כרגע להרהורים נוגים, באוויר פסגות, אביט בכוכבים ואבקש תשובה. אולי!? אוהב אתכם תמיד.

*חתולה*

New member
סופסוף אחד שאוהב אותי וירטואלית

ולא מיד שולח לי מסר להיכנס איתו למיטה! יש יש אלוהים. יש אהבה וירטואלית. ועל זה כתב ביאליק הידוע: "אומרים אהבה יש בעולם מהי האהבה..." חאלאס אני הולכת לישון. בבוקר אני יעשה כבר אהבה ותהיה לי תשובה יותר חכמה לענות. גם אנחנו אוהבים אותך מאמי

אוהווווו זה כבד

רבות דנו בעיניין זה ולא אכביד במלל דעתי בקיצור היא: שתתכן אהבה של אדם לאדם בין גבר לאישה ללא משיכה מינית ותתכן אהבה אפלטונית בין גבר לאישה שיש בה משיכה מינית אבל מותנה מראש שזו לא תממומש ויתכן כי מה שהתחיל כאהבה אפלטונית וחפה מכל משיכה מינית תהפוך להיות קשר עם משיכה מינית חזקה מנשוא... השאלה גם לאורך כמה זמן... (החיים שלי קצרים מידי בכדי לומר משהו בעל תוקף) דינה. הולכת לישון ולחלום....

Amir33

New member
דינה דינה....

את חתיכת פצצה(דינמית)מורכבת
. אהבה ללא משיכה מינית, משיכה מינית ללא אהבה זה לא שיר גברת קרקר זה הצהרת הון זה.
ותודה על האחולים נשמה
אמיר מתפו33 מדינמית

קורין1

New member
יש כלכך הרבה סוגים של אהבה בעולם

יש אהבה בין אמא/אבא וילד/ה יש אהבה בין בעל ואישתו יש אהבה בין סבים לנכדיהם יש אהבה בין חברה לחברה כן גם ידידות היא סןג של אהבה יש אהבה לחפצים מסויימים אהבה יש אהבה לבעלי חיים יש המון סוגים של אהבה.... ואם האהבה באה מהלב, אז היא אמיתית ולכן, כן תתכן אהבה בין גבר לאישה ללא סקס באהבה

כשתמצא את התשובה-אנא ממך מאמי....

בכל לשון של בקשה-שלח אותה אליי במהרה!!! וזה הזכיר לי משהו שכתב יורם טהר-לב ביאליק "ועוד רז לך אתודה נפשי נשרפה בלהבה אומרים אהבה יש בעולם מה זאת אהבה?" והמורה לי אמר שביאליק לא טעם את טעמה האם הוא אשם או מניה(רעיתו)אשמה??? מתוך הנשיקה השניה.....

ירקרק

New member
"כשהארי פגש את סאלי"

אחד מהסרטים שעוסקים בסוגיה עתיקה ונעימה זו. סרט חובה! כאותה "קשישה" גם אני עוד מחכה למה ש"ההיא" הזמינה לאכול
תשובה מפורטת יותר, אולי תשודר בהמשך. ירקרק

ירקרק

New member
הנה ההמשך.... קצת פילוסופיה../images/Emo18.gif

מהי אהבה?! קורין ערכה רשימה ארוכה... גם אורמור ניסתה את כוחה בהגדרה, אני אנסה קצת להתפלסף בנושא... אחלק את מהות האהבה לשלוש הגדרות... אהבה שכלית - זו אהבה שבסיסה, מקורה וכל מהותה היא הכרת מעלותיו ותכונותיו הטובות של הזולת. הכרה שמולידה אהבה. מבחינת ´המהות´ אין קשר בין האוהבים, הם זרים זה לזה; אלא שיש סיבה שקושרת אותם זה לזה - ההכרה במעלות הזולת. אהבה רגשית - אהבת אב/אם לילדיהם - אהבה זו איננה עקב הכרה שכלית במעלות ותכונותיו הטובות של הילד, ההורה אוהב את ילדיו עוד לפני שנתגלו בהם כשרונותיהם, ההורה ימשיך לאהוב את ילדיו גם אם יתברר שהם לוקים בחסרונות, זה לא יפגע במאומה מהאהבה האמיתית של ההורה לילדיו. ההורה אוהב את ילדיו, כי הם חלק ממנו, כי הם דם מדמו בשר מבשרו. יש בהם מין המשותף בשתי האהבות הללו, השכלית והרגשית, בשתיהן קיימת "סיבה" להצדקת אותה אהבה שנולדה - באהבה השכלית, הסיבה נעוצה במעלותיו של האהוב. באהבה הרגשית, הסיבה נעוצה בעובדת היות הילד חלק ממנו. יחד עם זאת קיים שוני והבדל מהותי בין שתי האהבות הללו - ב"אהבה השכלית" כשבטלה הסיבה לאהבה - בטלה האהבה ב"אהבה הרגשית" אין אפשרות שתתבטל הסיבה ואיתה האהבה. מעל שתי אהבות אלו קיימת אהבה עמוקה הרבה יותר - אהבת האדם את עצמו - "אהבה עצמית" זו אהבה עמוקה יותר מאהבת ההורה לילדיו, זו אהבה ללא שום סיבה. למה האדם אוהב את עצמו - ככה! ללא סיבה, ללא הסברים. אהבה זו לא יכול להתבטל לעולם. זו האהבה העמוקה ביותר. ואחורי כל זה… מהי הגדרת האהבה של גבר לאישה ושל אישה לגבר? אהבה שכלית? אהבה רגשית? אהבה עצמית? אולי התפתחות של "אהבה שכלית" שהופכת להיות "אהבה עצמית"? אולי זה משהו לגמרי אחר… ? אולי לא "תשובה מפורטת"… אבל תודו שחידדתי את השאלה! ירקרק בפלסף

לולה3

New member
שאלה לי אלייך ירקרק

אם באהבה ופלסף עסקנין... למה רובנו ככולנו חסרים באהבה עצמית? למה יותר קל לנו לאהוב את האחר? ואת עצמנו אנחנו צריכים ללמד לאהוב? האם זו שאלה של חינוך? חונכנו לאהוב את עצמנו פחות? שואלת ויחד עם זאת תוהה...האגו הוא לא תוצר של אהבה עצמית. אז איך הוא הופך את עצמו לשולט ..שולט גם על האהבה שלנו לעצמנו... לולה.

marianna

New member
אין לי תשובה, אבל יש לי שאלה..

השאלה הנצחית למה? אם זה ללא סייג, למה שיהיה אפלטוני? המגבלה של אי קיום יחסי מין מוטלת בד"כ ע"י אחד הצדדים, הצד השני מקבל את המגבלה ומנסה לחיות איתה כמיטב יכולתו (למען הסדר יצויין כי יש גם מקרים שהמגבלה מוטלת ע"י מערכת חוקים ששני הצדדים מקבלים אותה). בדרך כלל שאהבה גדולה אינה מגיעה למימוש יש לכך כמה סיבות: א. סיבות בריאותיות או פיזיולוגיות; ב. סיבות דתיות (איסור נגיעה וכד´); ג. סיבות נפשיות (שביניהן ניתן לכלול גם חוסר רצון לבגוד בבן הזוג, חוסר תשוקה מינית וכד´); ד. סיבות טכניות (מרחק גיאוגרפי, גבולות, מדינות וכיוצ"ב); אז ממה נובעת המניעה? על החלק השני של שאלתך "מה היא אהבה?" ניסו לענות כל כך הרבה אנשים במשך דורות רבים, עד היום אין תשובה, אולי דווקא בגלל שכל אחד חווה את זה בצורה קצת שונה, אולי בגלל שכל אינטרקציה בין שני אוהבים יוצרת משהו שונה, מיוחד בדרכו שלו. זהו, אמרתי כבר שאין לי תשובות !!!

לולה3

New member
סיבה נוספת../images/Emo41.gif

סיפוק. ברגע ששני אנשים מסופקים בחייהם: ריגשית,מינית,אז אפשר לקיים עוד מערכת יחסים אוהבת נטו.ללא מין..

אורמור

New member
רק היום במקרה במקרה

נפלה עלי הארה שהתמצית של האהבה זה הדחף הזה להיות "עם" כל הזמן רוב הזמן כמה שרק אפשר עם מושא האהבה בטח שאהבה זה עוד מיליון דברים אבל בשעה כזאת..רק את זה בא לי להגיד ועל אפלטוניות, גם לא בא לי לחשוב כרגע, כי הכי בא לי כרגע...ח-י-ב-ו-ק אור הולכת לחבק כרית לילה טוף

גלית34

New member
אפשרי גם אפשרי../images/Emo20.gif

רוב החברים שלי הם גברים. החבר הכי הכי טוב שלי לנפש הוא גבר והיא אהבה מלאה ללא סייג.

תותית11

New member
לא!!

אין חיה כזאת אהבה אמיתית אך אפלטונית. אם אוהבים נשמה של מישהו אז רוצים גם לאהוב את גופו . ישנם מקרים שקיום יחסים חד פעמי מפרק את מיטען המתח המיני ולאחריו אמנם מתחילה לצמוח אהבת וידידות אמת ,הצומחת מתוך אינטימיות נפשית שהועשרה גם באינטימיות גופנית שלא חייבת להיות לה המשך מתוך הסכמה הדדית. אוף יצא לי משפט מורכב מקווה שהצלחתי להסביר כוונתי.

Amir33

New member
תשובה כלבבי.

לא סיפורים לא עאמאיית. ישר ולעניין ואפילו גם נכון

לולה3

New member
אהבה אפלטונית? בהחלט כן!

הרי זוהי ידידות עמוקה,חברות נפש. לא??

קטונתי מלהשיב על השאלה מה היא

אהבה. רבים וטובים ניסו לפתור את החידה ולא כל כך הצליחו.... אבל אני יכולה לאמר את דעתי על אהבה אפלטונית בין גבר לאישה. א י ן !! לטעמי בכל אופן - אין חיה כזו. יכולה להיות ידידות ארוכת שנים אך כמעט תמיד יהיה אחד מן הצדדים שירגיש אחרת, שירצה, שיחשוב, שיחכוך בדעתו. בעולמנו ישנם גברים, ישנם נשים ויש את המחבר ביניהם. אהבה אפלטונית? לא נראה לי.... גם מנסיון שלי וגם מנסיונם של אחרים שאני מודעת לו. הלוואי והיתה אהבה שכזו.

האלי

New member
בוודאי שאפשר

א ב ל תמיד יש איזה אבל שהורס את הגישעפט, כך אמרו הגששים. בשביל שהדבר יתאפשר כל אחד מהשניים צריך להיות מודע לגמרי לעצמו. ועל זה נופלות הרבה חברויות אפלטוניות (נופלות על המיטה אני מתכוון). ולכן ידידי, התשובה איננה בכוכבים ולא על פסגות ההרים. התשובה נמצאת בתוכך ובליבך. נכון שלפעמים צריך אדם ללכת רחוק מאד כדי לפגוש את עצמו. אבל עליך לזכור בכל רגע שיצאת לדרך כדי לפגוש את עצמך. וקצת על אהבה. (אני עדיין משפץ את המאמר "על ההבדל שבין אהבה להתאהבות" שאותו אני רוצה להציג כאן) אהבה, כל אהבה שהיא, מתחילה מאהבה שלנו את עצמנו. האמירה הזו נהפכה כבר לקלישאה שמצוטטת בכל הזדמנות. לצורך ושלא לצורך. עד שהיא איבדה במשהו מהאמיתיות הצרופה שלה. אבל עדיין, אם תוכל להתחבר על עצמך. לאהוב את עצמך האמיתי - אותו מאמי שרק אתה יודע עליו. זה שהחבאת עמוק עמוק בפנים. מתוך האהבה הזו שלך את עצמך תנבע כמו מעיין האהבה לכל הסובבים אותך. אני נשמע לעצמי פלצני להגעיל, אז אני מפסיק פה, אבל זו האמת לאמיתה. שלך, האלי.

האלי

New member
על ההבדל שבין אהבה להתאהבות

אפילו שלא סיימתי עדיין לכתוב ולערוך אותו אני מצרף את מה שכתבתי בנושא. אשמח לכל התייחסות בנושא. מעבר לזה מאמי, אם זו אהבה, אפשר שהיא תישאר אפלטונית. אם זו התאהבות, קשה לי להאמין... שלך, האלי.

למעלה