חביבות

דיתי28

New member
חביבות

חברות פורום יקרות לא לחינם אתן פה כלנו, כל הסובלים/ות מהפרעות אכילה הן נשמות טובות בעלות רגישות ואכפתיות לא לחינם מגיעים למצב הזה הרבה סבל מונח מאחורנו בנות יקרות, אני פוה אליכן בבקשת עזרה אני במצב בולמי נסער כרגע לאחר שנים של הסטוריה בה"א: אנורקסיה, בולמיה, ותערובת של השתיים עקב המחלה אני מוצאת עצמי בבדידות חסרת סוף חברות היא מן התרופה המעולה ביותר שתסייע לי להתגבר
ולא איני אמללה או מסכנה בעברי הייתי חברותית ומצליחנית גדולה אך המחלה הארורה הזאת לקחה ממני הכל אבקש מכל מי שרואה עצמה מתאימה או הצליחה/ מצליחה להאבק בהפרעה ורוצה לסייע לי להצליח ולצלוח את התקופה הקשה הנ"ל. לעדכנני
יד לוחצת יד
אוהבת את כלכןץ מעריכה את ההתמודדות שלכן לנצח את המחלה ולהצליח בברכת שבת שלום
ובאהבה
דיתי

במחשבה שנייה

אני לא מסכימה אתך בנקודה אחת: כמו שלא כל הנרצחים בשואה / מלחמות ישראל היו נשמות טהורות, כך גם לא כל מי שסובלת מהפרעת אכילה היא נשמה טובה בעלת רגישות ואכפתיות. אנחנו אנשים (נשים בעיקר במקרה הזה) שלמים בעלי נפשות שלמות, שכוללות רוע, אגואיזם, וחוליים אישיותיים אחרים. נקודה שהיה חשוב לי להבהיר. (ושוב, מקווה שתמצאי כאן את מה שאת מחפשת
)

clastic

New member
במחשבה שלישית

איך אנחנו שופטים מי ומי לא "נשמה טובה בעלת רגישות ואכפתיות"? לא למדנו, דווקא בפורום הזה, להבין שאנשים הם לא בהכרח בעיקרם מה שרואים על פני השטח? ולמה לעזאזל צריך לערב את ה"נרצחים בשואה / מלחמות ישראל" (לשונך)? לא שזה בהכרח קדוש בעיני - אבל מה הקשר? להגיד אנחנו "אנשים שלמים בעלי נפשות שלמות" זה משפט מקומם, כי אני לא חושב שמישהו מאיתנו מסוגל להסביר מה בכלל אומרות המילים האלה. אני גם לא חושב שאת יכולה. לא מוכרת לי הגדרה שכוללת "רוע, אגואיזם וחוליים אישיותיים אחרים" במכלול של "נפש שלמה", וכל מה שכתבת הוא מבחינת אוסף קביעות מוזרות שאיכשהו את יודעת אותן בביטחון מוחלט ואנחנו (או אני לפחות) - לא.

Kalphana Vera

New member
אבל

זה לא מה שהיא אמרה. מי ששפטה מראש בלי להכיר ותוך הכללה (די מגוחכת, if i might add) זאת דווקא לא גרניום. כל מה שהיא שהיא אמרה זה שאי אפשר להגיד, ככלל, שכל מי שחולה בהפרעות אכילה הוא אדם טוב. אי אפשר להגיד את זה על אף קבוצת אנשים הטרוגנית, *כמו למשל* נרצחי השואה או סוכני ביטוח או אוהדי בית"ר. לפי איך שאני הבנתי, ומאד הסכמתי עם האמירה הזאת, הכוונה הייתה לכך שכולנו מורכבים מכמה וכמה רבדים, ולא כולם טובים ונפלאים. אם כבר, אותי אישית די מקומם שבן אדם שלא מכיר אותי קובע קביעות כאלה נחרצות לגבי האופי שלי. דווקא מהניסיון שלי, לא מעט מופרעות אכילה שנתקלתי בהן along the way הן בחורות איומות, רעות, נבזיות ובהחלט לא טיפוסים שהייתי רוצה שיהיו חלק מחיי. לא מובנת לי ההתנפלות הזאת שלך. בכלל לא מובנת.

clastic

New member
ובכן

כשאת אומרת "מי ששפטה מראש בלי להכיר ותוך הכללה" את מתכוונת לדיתי? באמת מקומם אותך שמישהי שלא מכירה אותך קובעת קביעת כאלה נחרצות לגבי האופי שלך, כשכל מה שהיא אמרה זה שכולנו נשמות טובות בעלות רגישות ואכפתיות? דיתי לא אמרה שכל מי שחולה בהפרעות אכילה הוא אדם טוב. היא דיברה על נשמות טובות, והיא דיברה על אכפתיות (שקיימת בכל אדם, מי יותר מי פחות). אגב - את דווקא כן יכולה להגיד את זה על כל קבוצה הטרוגנית, אפילו על העולם כולו כקבוצה. פשוט בגלל ש'טוב' הוא ערך, וערך הוא דבר סובייקטיבי. את יכולה להגיד ואני יכול להגיד, וזה לא הופך את זה לנכון/לא נכון, אלא רק לתפיסה שלנו. באותו הקשר, אני מאמין כולנו, בלי יוצא מן הכלל - טובים. אני משתמש במילים "אני מאמין" פשוט כי א. כי זאת האמונה הפרטית שלי. ב. כי אין לי שום דרך או רצון להוכיח את זה מאחר ומדובר באינטואיציה / אמונה בתום לב. אני מסכים עם מה שכתבת לגבי רבדים שחלקם "לא טובים ונפלאים". אבל אם נדבר על הבסיס - ולמרות שאני לא מתיימר להגדיר מהי "נשמה" או "נפש" אבל אני מניח לטובת הדיון שזה ה"בסיס" של כל בנאדם - כולנו, לדעתי, טובים ונפלאים
מתחת לכל רובד אחר. וכמובן - לגבי גרניום. גם לי מובנת ההתנפלות הזאת שלי... ב How I met your mother טד חוזר ואומר ששום דבר טוב לא קורה אחרי השעה 02:00 בלילה. כנראה שאצלי זה הוקדם אתמול ל 23:40, ואת התנצלותי ואהבתי העברתי אישית וישירות אליה רגע אחרי שלחצתי "שלח" וקראתי שוב.

clastic

New member
מה נסגר עם השמטת אותיות ומילים??

מתקן הכל ורושם שוב... כשאת אומרת "מי ששפטה מראש בלי להכיר ותוך הכללה" את מתכוונת לדיתי28? באמת מקומם אותך שמישהי שלא מכירה אותך קובעת קביעת כאלה נחרצות לגבי האופי שלך, כשכל מה שהיא אמרה זה שכולנו נשמות טובות בעלות רגישות ואכפתיות? דיתי לא אמרה שכל מי שחולה בהפרעות אכילה הוא אדם טוב. היא דיברה על נשמות טובות (מהי נשמה?), והיא דיברה על אכפתיות (שקיימת בכל אדם, מי יותר מי פחות). אגב - את דווקא כן יכולה להגיד את זה על כל קבוצת אנשים הטרוגנית, אפילו על העולם כולו כקבוצה. פשוט בגלל ש'טוב' הוא ערך, וערך הוא דבר סובייקטיבי. אם מישהו מאמין שכל האנשים מסריחים - הרי לך קביעה מבחינתו לגבי קבוצת אנשים גדולה ככל שתהייה. באותו הקשר, אני מאמין שכולנו, בלי יוצא מן הכלל - טובים. אני משתמש במילים "אני מאמין" פשוט כי א. זאת האמונה הפרטית שלי. ב. אין לי שום דרך או רצון להוכיח את זה מאחר ומדובר באינטואיציה / אמונה שמבוססת על תום לב. אני מסכים עם מה שכתבת לגבי רבדים שחלקם "לא טובים ונפלאים". מעדיף לנסח את זה (ברשותך) רבדים שחלקם "פחות טובים ונפלאים". אבל אם נדבר על הבסיס - ולמרות שאני לא מתיימר להגדיר מהי "נשמה" או "נפש" אבל אני מניח לטובת הדיון שזה ה"בסיס" של כל בנאדם - כולנו, לדעתי, טובים ונפלאים. מתחת לכל רובד אחר. וכמובן - לגבי גרניום. גם לי לא מובנת ההתנפלות הזאת שלי... ב How I met your mother טד חוזר ואומר ששום דבר טוב לא קורה אחרי השעה 02:00 בלילה. כנראה שאצלי זה הוקדם אתמול ל 23:40, ואת התנצלותי ואהבתי העברתי אישית וישירות אליה רגע אחרי שלחצתי על "שלח" וקראתי שוב.

ברוכה הבאה

אני מסכימה עם מה שגרניום כתבה.. את מוזמנת לשתף אותנו, לכתוב, לספר (עוד) קצת על עצמך....

דיתי28

New member
מגיבה

או קי אני אשתף אתכן אני בחורה מד נאה ואינטלגנטית ואף אחד לא היה מאמין ה קורה במסתרים עברתי בשנים האחרונות כמה דברים קשים מאד ובעקבותם הפרעות האכילה אני בתקופה סוערת מאד התקפי בולמיה בלתי נשלטים ןתחושת גועל נפש אני ממש לא מסוגלת לקום מהמיטה וכשאני קמה אני בולסת- מתביישת אבל זו האמת אני מנסה לחשוב על חיים יפים יותר אבל כרגע זה בלתי נשלט אני נפרדת מכן עכשיו כי אני רצה לרופא משפחה להוציא טפסים למכבי הפרעות אכילה מקווה שיהיה לי כח לעמוד בטיפול ובבושות הללו

היי דיתי

זו לא בושה לבקש עזרה. ההפך. זה צעד אמיץ, ואני שמחה לשמוע שאת מבצעת אותו. את מומנת להמשיך ולשתף אותנו במה שעובר עלייך.

למעלה