חבוש יפאני

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
חבוש יפאני

מישהו ניסה לגדל או מגדל חבוש פורח (יפאני-chaenomeles japonica),אני יודע שהוא מסוגל לגדול במבחר תנאי אקלים,השאלה אם גם בארץ,ובעבר הוא גם נמכר במשתלה מסוימת בבאר שבע,אך אולי מדובר במין שונה.

minigan

New member
פריש יפני

מנסיוני הדל מעדיף אזורים קרירים. שנה טובה.

amihaye

New member
פריש יפני- קשה לעיצוב

יש לי אחד,(הכתום).גדל בעציץ בפינה מוצלת ולחה פורח בסוף החורף לזמן קצר מאוד. מוציא פרי צהבהב ותפל דמוי חבוש. ענפים ישרים וקשים, כמעט לא ניתנים לכיפוף. לעניות דעתי,יותר מדי חסרונות לבונסאי עבור מעט מדי פריחה. שנה טובה לכולם וכתיבה לחתימה טובה.

bekN

New member
חבוש יפאני

אני דווקא התרשמתי שהצמח יכול להיות בונסאי יפהפה ,בייחוד בתצורת מאמה, אמנם העיצוב קשה,והענפים נוטים להיות ישרים וקשיםתאבל האתגר מעניין ,והתוצאה עשויה להיות לא רעה.

vinbe

New member
Chaenomeles

ערב טוב נעם, יש לי פריש או חבוש (באנגלית קורים לו Flowering Quince) יפני אחד שקניתי במשתלה בצפון בסוף החורף. הוא כעת בעציץ גדול (ללא כל נגיעה בשורשים ורק קצת גיזום. דווקה פרח במשך כחודשיים (בכפר סבא). כעת הוא כבר בשלחת מלאה. אין לי ניסיון אישי עם זן זה אבל בהחלט הוא בדרך כלל נפוץ באורופה במקומות קרים. אים יעבור את החורף וילבלב, נחגוג. יש לי גם 3 קטנים שגידלתי מזרעים מפרות שקטפתי בחו"ל. בינתיים ניראים לי בסדר גמור. לגבי העיצוב, אני מניח שצריך להיות דומה לפיראכנטה ועצים דומים ממשפחת הורדים, בעלי עץ קשה ולא גמיש וקליפה רגישה מאוד. בסיכום: בעיקר גיזום. בהצלחה

bekN

New member
טיפול בקור

האם זרעת את הזרעים ישר באדמה,או איחסנת אותם במקרר למספר חודשים לפני,בכדי לעודד את הנביטה?

למעלה