חבורת האש

חבורת האש

אתמול נתקלתי בצירוף מעניין. ב"טברנה" הזכירו את "חבורת האש" מהפלמ"ח בהקשר של שירה סביב המדורה, עם סולימן הגדול ועוד אנשים. יותר מאוחר הייתי בערב שירה שהופיעו בו כמה אנשים שגם הם הזכירו את תקופת "חבורת האש" - משה אשכנזי, אליהו גמליאל ועוד כמה חברה. מסקרן אותי למצוא חומר או קישורים לחומר על אותה חבורה. מישהו יודע?

איש? איש מערות? איש מערות חי

וקיים ואפילו פה ואני שמחה אם על הפלמ"ח מדברים רוצה לספר שישנו מוזיאון הפלמ"ח ברמת אביב ליד מוזיאון ארץ ישראל שמעתי שמאד מעניין שם שווה ביקור

ואם אין קישור

נא מיסרו כאן חושבת שבטלפון אחד אני יכולה להביא מידע ואולי חומר או הפניה לחומר

magy

New member
כל הוואריאציות

כל השמות, כל החיבורים.....כל הניסויים.....לא העלו דבר בגוגל..... לא סולימן הגדול....לא אשכנזי ולא גמליאלי.... ובטח שלא חבורת האש.........נאדה......... אבל.....הגעתי תוך כדי חיפוש בפלמ"ח .....למילון הפלמ"ח..... זה הפרור היחיד שאני מביאה לך....... היה משהו על חופני כהן.......שאינו מעניין העניין........ ואני יודעת שזה יביא אותך על סיפוקך..... אולי יש פה עוד אנשים , (כמו טרה) שיודעים על "חבורת האש"...... ופנטוש תרים טלפון.........ותדע מיד.......

הורתה של החבורה במסתערבים

העליתי את הערך "מסתערבים" בגוגל, נותן 226 ערכים. אולי יש שם איזו בשורה. משהו קצר מצאתי בינתיים. ושלום ´איש´ איפה היית ומה עשית? אגב, דומני, שהתכנית הזאת, בטברנה, היתה בשידור חוזר.

טל-יה

New member
ואם כבר טברנה אז

אתמול היה ממש מרנין לראות את התכנית שעסקה בשירים וביהדות תימן (טוב נו חולשה שלי בין היתר- תימנים) יש אולי קישור לשירים של צמד העמרנים?

B T1

New member
חבורת האש.

בשנים 1958-1960 הופיע חבורת האש. החבורה כללה את סולימן הגדול (אביו של יזהר כהן) אישתו, ובנם בכורם (חופני כהן). הם הופיעו בשירי מדורה בעלי גוון מזרחי. היה גם שירה בציבור וקפה שהכינו על המדורה. האוירה היתה מיוחדת, כי ההופעות היו תחת כיפת השמים.

חבורת האש...

מעניין מאד שאתמול היית בערב שירה שהופיעו בו כמה אנשים שהזכירו את תקופת חבורת האש. האם ערב זה היה בהנחייתו של יוסי לב? ואני הייתי בערב שירה שכזה לפני חודש, ערב שירי תנועות הנוער, ושר שם אחד מחבורת האש, היום הוא בן 90 שנה לערך, וממש היה מדהים ומהנה לשמוע את שירתו. אוכל לברר לך על חבורת האש. מכר שלי הוא זה שמארגן את ערבי השירה בהם נוכחים וותיקי חבורת האש. אנסה להשיג לך אצלו, דרכו , חומר כתוב. או שאולי, אדאג לקשר אותך איתו טלפונית.

magy

New member
איזה זיכרון............מדהים

יופי שהבאת שוב את ההודעה..........מקווה שאיש המערות עוקב אחרי התשובות

ועוד בנושא חבורת האש...

שמות של אנשים נוספים שהיו חלק מ"חבורת האש" יודקה בן-דוד (האיש בן 90 פלוס שציינתי ששר בערב ההוא לפני כחודש), מנשקה הראל אילקה רווה, שהלך לעולמו לפני 3 שבועות, סולימן הגדול, ואשתו, שממש תענוג לשמוע את שירתה, אליהו גמליאל, שחיבר את השיר "ארץ זבת חלב ודבש", וכן חיבר רקודי עם רבים לשירי ארץ ישראל דאז, ושהוא גם איש החלילים, היה בונה חלילים מכל מיני שאריות של צינורות וכו, , וניגן בהם. כאשר יהיו לי פרטים נוספים אוסיף .

בטברנה, הוזכר גם "גנדי"

רחבעם זאבי הי"ד. אני זוכר גם את ירוחם כהן. (האיש שפגש את עבד אל נאצר בפלוג´ה). באשר לד"ר מנשקה הראל. חוקר, ארץ ישראל. מרצה, "חורש" הארץ הזאת לאורכה ולרוחבה. בטיול שערכנו באיזור סדום - מצדה, בתקופה שלפני ששת הימים. בערב, כשסיימנו, לקושש עצים למדורה. פרץ לפתע מנשק´ה בשירת "איל,איל, בן קרניים.." הקול האדיר הילך ממצוקי מדבר יהודה בואך הרי אדום. עד היום, מהדהד באזני. בתגובה לשאלתי, היכן נמצאת פטרה, סירב מנשק´ה לענות. הזהיר אותי , אף לפלף פולני, לא יעמוד מול בן מדבר בדואי. הליכה לפטרה זו התאבדות. מה שנכון נכון. אבל אני בן הדור "שרצה לחזור הבית בשלום".

תודה

תיקון קטן - אליהו גמליאל עדיין נראה בהרקדות בחיפה עם חלילים מאולתרים מצינורות, לפעמים עם דרבוקה, רוקד ומנגן וזוכה לכבוד גדול. אפשר לפגוש אותו בהרקדות של מוצאי שבת בחוף הכרמל.

צודק

לפני כחצי שנה רקדתי בהרקדת נוסטלגיה של רקודי עם בכפר המכבייה, וזה היה ערב שיוחד לאליהו גמליאל. רקדנו את הרקודים שלו, והוא ליווה אותנו גם בנגינת החלילים המאולתרים שלו.

מכיוון שכבר נקלעתי הנה, בילדותי

הספקתי לראות את להקת האש, הם הופיעו אצלנו איזה יום עצמאות אחד יחד עם עמנואל זמיר, מנוחתו עדן,. היו סולימן הגדול, אשתו, עוד בחור בשם נוני.

למעלה