חבד- עם כל הלב לכל אחד.

גנימדס

New member
חבד- עם כל הלב לכל אחד.

מאז שהעבירו את המצעד מאבן גבירול לבוגרשוב-בן יהודה אני ממש סובל.
המוני אנשים נדחקים ברחובות הצרים, השמש קופחת בעוז על הראש ומשאיות הגאוה נתקעות במעברים. אני מוצא עצמי דחוס ברבוע של מטר על מטר עם עוד אלפי גייז (שאף אחד מהם לא קרא בעתון שהוא אמור להיות שרירן ללא חולצה???) ואזני נחרשות , וגרוני ניחר.

לפני שלוש שנים החלטתי שלא עוד! ברחתי לפנה צרה ושם ישבתי בגנה מוצלת של אחד הבתים. ובלבי החרמתי את המצעד עד שינוע במסלול ישר באבן גבירול הרחב והמוצל ויסתים בגני יהושוע .

א-ב-ל
השנה והשנה שעברה הזדמן לי להיות בתל אביב, והחלטתי להיות מעט בהפנינג, להרגיש קצת קהילתיות , לטעום מהתחושה הנפלאה בה אני חלק אנטגרלי מכולם, שווה ערך ובעל זכויות.
ובדרך ראיתי דוכן של חבד.

תפילין? תפילין?
הבחור המזוקן קרא בקול נעים ואני השתהיתי לרגע.
קינג ג'ורג, הפנינג גאוה , ועומד שם דוכן של ...חבד???????
"אתה רוצה להניח תפילין ?"פנה אלי החבדניק .
"רק אם לא אכפת לך שאני הולך למצעד אחר כך "אמרתי (כי לך תסביר לחבדניק מה זה הפנינג)
"זה בסדר"-הוא אמר "אנחנו לא שופטים אף אחד".

הוא בא לחעזור לי, אבל אני כבר יודע את הטקס ומכיר אותו בעל פה.
להזכירכם , אני בלי כפה כבר חודש. תפילין לא הנחתי די הרבה זמן.

"אתה יודע"-אמרתי לו-"אני בדרך כלל לא עוצר בדוכנים כאלה. אבל אתה יודע למה עצרתי?"
-"למה?"שאל
-"כי לא ותרתם עלינו, ואני התרגשתי מזה "
החבדניק הסתכל עלי וראיתי שהוא חושב תוך כדי. היה ברור שלא היה מושג על מי הוא נפל. "אצלינו בחבד מקימים את "ואהבת לריעך כמוך" הסביר לי ."אצלינו צריכים לאהוב כל יהודי, לא משנה אם הוא גבר או אשה או הומו " (הוא לא יודע להגיד סטרייט
)
נכון , נכון- התערב החבדניק השני-"למה שלא נכבד את כולם?"

לא רציתי להסביר להם למה.
אבל אם מעכשיו הם מסתכלים על גייז כבני אדם ולא כעל תועבה- דיינו.
.

המדליק22

New member
איזה לב יש להם,הכנסת אורחים מאין כמותה.

אני כבר כמה שנים איתם ורואה את ההקרבות שהם עושים עבור יהודים אחרים וכמה חשוב להם כל יהודי,מעולם לא ראיתי זאת אצל אחרים.
מן הסתם שיש כאלו שהם מסתכלים על הקטע בצורה לא טובה
וצוחקים על הגייז אבל זה סך הכל נובע מבורות,לפעמים יוצא לי לרדת
עליהם בצורה עדינה על ההסתכלות המעוותת שלהם
והפרימיטיבית.בלעדיהם אני יכול. לומר שהייתי משתגע,אני
איתם בשבתות ובחגים והם בשבילי כמו משפחה.

גנימדס

New member
יש לחבד המון יתרונות

באמת כך הם בונים את השם הטוב שלהם!!!

אבל כמו בכל מסגרת חרדית ושמרנית, קימת גם הסתכלות הומופובית ופרימטיבית ומכאיבה.

Nחמן

New member
עכשיו אני מתחיל להרהר

שמא באמת הרבי הוא מלך המשיח...
חחח... עדיין לא. בכל זאת אני מסכים, שיש ללמד זכות על כל יהודי גם אם אינני מסכים איתו בכל.
יש לי מחלוקת עם החב"דניקים בקשר למלך המשיח אבל בסך הכל אני מסתכל עליהם כאל אנשים חיוביים ותרומתם הרוחנית לעם לא תסולא בפז. יהודי, שמעודו לא הניח תפילין, מניח אותם פעם אחת וכבר אי אפשר לומר עליו שהוא "קרקפתא דלא מנח תפילין". בחג הסוכות יהודי שאיננו כה מקפיד על מצוות סוכה יכול לפחות לקיים מצוות נטילת ארבעית המינים.
לפני שנים התפללתי בבוקר חג השבועות תפילת "כוותיקין" בכותל המערבי. מרחק ההליכה לכל כיוון הוא כשעה. משמעות הדבר: לאחר התפילה ולאחר לילה ללא שינה יש לי עוד שעה להגיע לביתי, לקדש על היין ולטעום משהו לפני שנת היום. משימה לא קלה כלל ועיקר. עם זאת ידעתי, שלא אגיע הבייתה בצום. חסידי חב"ד דאגו להתפרס ברחבת הכותל עם עשרות אלפי בקבוקי יין, עשרות אלפי בקבוקי מים מינרליים (בחזרה מהתפילה השמש כבר מתקדמת...) וגם עשרות אלפי פרוסות עוגה. תאר לעצמך את המורכבות הלוגיסטית של אחסון כל הנ"ל וחלוקתם לכל מבקש. כל זה ללא שום תמורה כספית.
בהחלט יש ממה ללמוד מהם בעניין "ואהבת לרעך כמוך". "חביב אדם שנברא בצלם".
מסופר על הרב קוק זצוק"ל, ששאולהו פעם, מדוע הוא כה מקרב את פשוטי העם, והשיב להם: אני מעדיף להיכשל באהבת חינם מאשר חלילה בשנאת חינם, כי על אהבת חינם לא ייחרב הבית השלישי.

אהבת ישראל שלהן ניכרת בכל אתר ואתר

ולכל עם ישראל ללא שום הבדל, הם אוהבים את כל קהילות עמך ישראל, בין אם מבינים על מי מדובר ובין אם לאו, הם אוהבים.

ואגב, הספקתי להכיר לא מעט בחורים חבדניקים הומואים/דומיניים. חמודים ומקסימים.

מיסיונריות חובקת עולם

בדיוק כמו החברה מאומן.

מנפאל ועד גן מאיר.

תפילין, ריקודים ברחובות. הכל כדי איך שהוא למשוך אותך.

על חלק זה עובד. בעיקר על אלה שחסרה להם משפחתיות וחום וחושבים שזה יביא את הגאולה הפרטית.

אנשי חב"ד אינם פתוחים ואינם מקבלים. ילדיהם גדלים בתוך חומות ענק שנועדו לבודד אותם מכל מגע עם מה שעלול לגרום לסטיתם מהלימוד בחדר.

מה שהכי עצוב הוא שרבים מהם מגיעים לגיל 18 ומחליטים לנטוש את הדת ואז המלאכה של השלמת הפערים כדי להשתלב בחיים הנורמלים של מדינת ישראל קשים וכמעט נעדרי תמיכה ממשלתית.

אני מכיר את חב"ד מאוד מקרוב. יאמר לזכותם כמובן שאין ניתוק מילדיהן המתנתקים ואין ניתוק מהוריהם החילונים (אם הפכו שומרי מסורת).

אבל לקבל אותנו ? המטרה שלהם לשים עלינו תפילין. הם רואים בכך הישג ומצווה. ואולי אף יצליחו לשכנע אותנו להמיר את חיינו באורח חייהם.

Nחמן

New member
צר לי עליך, אחי

אחרים מעדיפים שלא להגיב לדבריך אך אני מעדיף להגחב ישירות למרות שאני יודע, שאתה תשיב אש.

מה דעתך להחליף את חב"ד ב... מצעד הגאווה למשל? אהה! זה פוגע. אבל רק לך מותר לפגוע באחרים.
חבל, שלא למדת בצעירותך מינימום מושגים ביהדות. מה מביא יהודי למשל לפתוח קופת גמ"ח ולעזור לאחיו (ז.א. לכל יהודי שימציא בטחונות נאותים) בהלוואה נוחה ללא ריבית וללא הצמדה? הערבות ההדדית. כל ישראל ערבים זה לזה (נוסח אחר: זה בזה). מה מביא יהודי לעזור לאחיו שנמצא במצוקה ואין לו מה לאכול או זקוק לתרופה יקרה, שאיננה בסל הבריאות, לעזור לאחיו? הערבות ההדדית. כל זה לא קיים אצלך. "שלי = שלי ושלך = שלך" ועל זה אומרת המשנה: "זוהי מידת סדום. למה??? אני חייב לך משהו?! לא! אבל היהודי המאמין מרגיש, שכולנו עם אחד, ושכאשר נופל חייל במלחמה או בפיגוע (חלילה, שלא נדע), כל העם מתאבל עליו. למה? מה הקשר שלי אליו? הערבות ההדדית. היהודי המאמין מרגיש, שכל יהודי הוא חלק מעם ישראל, ושיהודי שאיננו מקיים מצוות הריהו מחסיר משהו מהצד הרוחני של העם. את זה באו חב"ד למלא וכיו"ב תנועת "מעייני הישועה". אין כאן שום מיסיונריות ושו ם כפייה. מי שהביא את ההודעה לפורום (מצטער על השכחה במחילה), לא הרגיש בשום מסיונריות. אף אחד לא אמר לו לעזוב את מצעד הגאווה וללכת ללמוד בישיבה. בסך הכל הציעו לו להניח תפילין, שלפחות תהיה לו מצווה נוספת. מה הפשע בכך? ירצה - ינח, לא ירצה - לא יניח. אין שום כפייה ושום מיסיונריות אלא הכל ברוח טובה ואוהדת.

...בדיוק כמו החבר'ה מאומן. צר לי עליך. ממש ניגוד גמור. דווקא בהחבר'ה מאומן לא מדברים אליי למרות שיש בהם אנשים נפלאים ולא איכנס לסיבות מדוע.

...מנפאל ועד... אין לך מקום בעולם, שאין בו חב"ד. חב"ד ממלאים שליחות יהודית מאין כמותה. לכל מקום, שאליו מגיע יהודי, יוכל למצוא אוכל כשר בזכות חב"ד, תפילין בזכות חב"ד, ארבעת המינים בזכות חב"ד (וקרא גם את תגובתי הקודמת בעניין חג השבועות בכותל עם חב"ד). דווקא במקומות הנידחים באה לידי ביטוי היהדות האמיתית של כל אחד.

אנשי חב"ד אינם חושבים על הגאולה הפרטית של מישהו כזה או אחר (למרות שבוודאי כל אחד צריך אותה) אלא על הגאולה הכללית. מתוך הגאולה הכלליתץ של כל עם ישראל תצמח הישועה גם לכל אחד ואחד באופן פרטי.

אנשי חב"ד אינם פתוחים... ??? סליחה! מה רצית, שילדיהם יגדלו ברחוב דיזנגוף בתל אביב?! ילד קטן הוא פרח חדש, שדורש שמירה מעולה. יגדל הילד, יקבל חינוך יהודי אמיתי ואז יוכל לצאת לרחוב אל אחיו האחרים (ואפילו אל רחוב אבן גבירול שבו עברה תהלוכת "מצעד הגאווה"). ובדרך אגב חסידי חב"ד הם מארחים יוצאים מן הכלל. בתיהם מלאים אורחים תמיד מכל סוג שהוא. רק ההבדל הוא, שבבית הפרטי אין חשש לפגיעה בנשמת הילד מתוך רוחות חיצוניים אולם ללא ספק עשויה להיות השפעה הפוכה על המתארח. זו כבר הבעייה שלו. האם אסור לי לארח אותך מחשש, שמא תתפתה ותחזור לשורשים היהודיים האמיתיים שלך?! אתה אדם גדול ויודע, מה טוב לך ומה לא טוב. רק כדי לדעת טוב יותר, עליך להכיר את הצד השני מקרוב.

מה שהכי עצוב הוא... שאתה כותב דברים בלתי מבוססים בעליל. כמו בכל מקום אני מעריך, שגם בקרב חסידי חב"ד יש מעטים הנוטשים את הדת. מספרם קטן בהרבה מאלה, שעושים את הדרך ההפוכה. אבל רבים מהם??? החסידות כבר מזמן לא הייתה קיימת, אם הנחתך הייתה נכונה. ב"ה היא גדלה והולכת תמיד.

אני מכיר... טוב, שיש לך לפחות מלה טובה אחת על חב"ד.

אבל לקבל אותנו?... מז'תומרת לשים עליך תפילין? מאמתי יש בזו מטרה? המטרה היא לקרב כל יהודי וכפועל יוצא מכך לקרב את הגאולה (שידידנו מצל"ג כה מצפה לה...
). שיטת חב"ד גורסת, שיש לקרב כל יהודי באשר הוא ובלי שום תנאי. קרא את עלון חב"ד "שיחת השבוע", שמדבר בכללות על כל עם ישראל, ותבין טוב יותר. הנחת התפילין היא זכות בשבילך לא פחות מאשר בשבילם. אז מה מפריע לך, שיש יהודים, שרוצים להניח תפילין, אך משום מה לא עושים זאת בביתם ושמחים על ההזדמנות להניח תפילין עם חסידי חב"ד. לחסידי חב"ד יש מוסדות חסד אדירים, שבהם עוזר ים לכל יהודי ללא שום תנאי. רק אתה מערב מין בשאינו מינו ובכל מקום שבו יש ריח של יהדות אתה מוצא את השלילה שבו. מדוע?

אין עליך ר' נחמן הצדיק ומזכה הרבים. אשריך ואשרי חלקך.

אין לנו אלא לאהוב כל אחד מישראל באשר הוא

תודה על העמקת ההסבר על המיסיונריות שלהם

במצעד הגאווה לא מנסים למשוך אף אחד להיות הומו אז ההשוואה כלל לא במקום. או שאתה הומו או שאתה לא. רבים מגיעים סתם לתמוך ולהנות.

יש הבדל גדול בין הגנה על ילד לבין חסימת כל מידע שעלול להביא את הילד לפיתוח חשיבה עצמאית. בסופו של יום גדלים כאן ילדים נכים שאין להם כל כושר להכנס למעגל העבודה.

וכאמור, רבים נוטשים. אני יודע על כך באופן אישי.

Nחמן

New member
ידעתי גם ידעתי

ההגנה הכי טובה היא ההתקפה.
לא טענתי שבמצעד הגאווה מנסים למשוך אנשים לכיוון ההומוסקסואליות. כנראה זוהי המצאה מפרי הדמיונך הפורה.רבים (שאינם הומואים) מגיעים לתמוך וליהנות - יבושם להם.
יש הבדל גדול בין הגנה על הילד לבין חסימת כל מידע, שעלול להביא את הילד לחשיבה עצמאית... אתה שומע מה שאתה אומר???: לילד יש חשיבה עצמאית??? האם אתה פסיכולוג? האם אתה מבין את משמעות הדברים? הנה משהו מפרי הדמיון שלי (ולצערי הרב זה מציאותי אצל אנשים מסוימים): פדופיליה. מדוע לא אשתף את הילד בנטיות המיניות שלי? מדוע לא אראה לו כיצד מאוננים וכיצד מקיימים יחסים עם גבר או עם אשה (כנ"ל גם ילדה)? הפסיכולוגיה מגדירה זאת כסטייה והחוק מטיל עונשים כבדים על מי שיעשה זאת. מדוע? מדוע לא ניתן לילד לפתח חשיבה עצמאית? אתה הבנת את זה, מר ברוך?...
עכשיו תוציא את הילדים מהמשחק. יש להם הורים ומורים שאמונים על חינוכם. לכל ילד יש את המגבלות שלו ובשום בית ספר לא מנסים ללמד אותו את תורת המין (גם לא באופן סטרייטי). אז אתה רוצה, שהילד יבוא למצעד הגאווה וישמע שם דברים שעלולים להזיק לנפשו הרכה (אפילו חילוני) וגם יראה מחזות לא מרנינים מבחינת צניעות... תרד מזה! תודה פעם אחת שטעית ולהבא תיזהר עם מתיחת ביקורת לא עניינית.

התשובה שלך כ"כ הזויה ומופרעת

ואינה ראויה לתגובה מלבד שאחזור על דברי שילדים חרדים הם נכים ומוגבלים שאינם יכולים להשתלב בכלכלה הישראלית ורובם נתמכי סעד ותרומות.

אני מקווה שנביא סוף לעניין הזה ובקרוב.

Nחמן

New member
אתה מערב בשר וחלב

התחלנו עם חב"ד ולפתע כל הילדים החרדים הם נכים וכו'.
אז תנוח דעתך. אני אישית בעד שילוב חרדים בצבא. עם זאת לחרדים יש את א ורח החיים המיוחד להם, שאותו הם מבקשים לשמור גם בצבא, אולם צה"ל לא ערוך למסה כזאת של חיילים חרדים. בינתיים טוב לרמוס אותם ולהשפיל על כך שאינם משרתחים בצה"ל.
אני אישית מאמין, שללימוד התורה יש ערך נעלה ויש לא מעט גדולי תורה, ששירתו בצה"ל ואף על פי כן זכו לגדול בתורה. אני מניח, שלא יקרה לישיבות דבר, אם יתחילו להתייעל ולגדל דור לא רק של בטלנים, שממיתים עצמם באוהלה של תורה, אלא גם באלה, שיעבדו כדי להביא לחם לפי הטף ויעסקו בתורה לפני העבודה, תוך כדי עבודה וגם לאחר העבודה. לא כולם מתאימים לישיבות והציבור החרדי צריך להפנים זאת בהקדם. עם זאת לא ביום אחד ניתן יהיה לגייס את כל החרדים. צריך הרבה סבלנות ונכונות הדדית. אם זה יקרה, גם החרדים יודו, שהמדינה צדקה בעניין זה.

רק תראה הבדל קטן ביני לבינך. למרות הקוטביות בינינו על דברים שיש בהם טעם אני מוכן להודות. ואתה? כל מה שלא מתאים להשקפתך האישית הוא פסול.
עכשיו לעניין חב"ד. תופתע לדעת, שחלק נכבד מקרב חסידי חב"ד משרתים בצה"ל ומאיישים את שוק העבודה. חוץ מזה אין לזה שום קשר למצעד הגאווה, שאלה מתנגדים לו (ומה לעשות, שגם אני מתנגד?) ו לא רוצים, שילדיהם יהיו עדים למחזה. למרות זאת המבוגרים, שכבר בשלים מבחינת בגרות נפשית, גם להם יש בעייה לראות את המצעד אבל למען המצווה מוכנים לוותר על העקרונות שלהם וטוב שך. אז מה הבעייה?

avitano

New member
קרה גם לי :]

בדרכי למצעד נזכרתי "שכחתי להניח תפילין!!!"
ופתאום אחרי חצי דקה אני קולט את הדוכן שלהם "בוא צדיק בוא תניח תפילין"

על החולצה שלי הייתה מדבקה "קהילה ד דת דתי דתית גאה"
הבחור הסתכל עליה כל זמן שהנחתי...

כשהלכתי הוא אמר "שבת שלום צדיק, תהנה"
חייכתי והלכתי :]

אשריך אופירי הצדיק...

זה רק מוכיח שהיום יש יותר מודעות וב"ה שקהילה זו - חב"ד - שמעבר לדוכן התפילין שלה, גם מגלה את אהבתה לעם ישראל בכללו.

גנימדס

New member
קדוש השם

יופי לקרא משהו כזה...
מעניין אם שנינו עצרנו אצל אותו אחד.....

avitano

New member
אני מאמין שכן, זה היה קרוב לכניסה לגן מאיר

אם אתה יוצא מהגן - זה משמאל...

wowowoo

New member
גנימדס, ריגשת אותי!

אני מכיר את חב"ד היטב. הם פועלים ועושים המון! לא מפקפק בעזרה שלהם,באהבת ישראל שלהם, ובכל היוזמות הברוכות שלהם בכל חור בעולם
א-ב-ל
מבחינת חב"ד כל דבר שהוא לא הם -לא ממש נחשב! המטרה שלהם ב"קירוב לבבות" זה לקרב לחבד ולרבי שליט"א
להזכירך, "קירוב לבבות" זה גם שהלב שלי יתקרב אליך ולא רק שהלב שלך יתקרב אלי!
עצם זה שאני רוצה לזכות אותך במצווה בא ממקום של "אני בא ללמד אותך, להראות לך, וללמד אותך (ולא שאני חולק על עצם הפעולה! אני מברך על כך!) אבל מה אתה יכול ללמד אותי? כלום! ואני לא מדבר על פרטים יוצאי דופן אלא על התפיסה כתפיסה
יחד עם זאת, אני מברך אותם ומעריך אותם מאוד על כך שהם לא מסתגרים כמו חרדים רגילים, על המעורבות שלהם בחיים- בעבודה ובצבא,על כך שעם ישראל באמת חשוב להם, שהם אוהבים באמת את העם (גם אם ממקום של בואו נחזיר את כולם להיות חבדניקים ואז הרבי יתגלה...)

מערב לכל זה, ריגשת אותי מאוד בדבריך!
(אגב, גם המשפט: "אנחנו לא שופטים אף אחד" זה שפיטה!)

גנימדס

New member
הם גם רגשו אותי

והפעם לשם שנוי, כמו שהחבדניק התעקש לראות את היהודי שבי, התעקש לראות את הטבו שבי
בא לי לראות את הטוב שבו....

למעלה