חאקטיה

edaly1973

New member
חאקטיה

שלום לחברי הפורום - מועדים לשמחה שמי אתי פינטו במקור היום דאלי. משפחתו של אבי מוצאה מטטואן ורק לאחרונה נודע לי כי ניב הלאדינו בו דיברו היה "חאקיטיה". האם יש למישהו משהו להרחיב בעניין. נעים לי מאוד לדעת כי יש מקום כזה המנסה לשמר את היהלום הנדיר הזה שנקרא לאדינו... תודה אתי

aviev1

New member
הי אתי

הי אתי ברוכה הבאה השם טטואן לא אמר לי כלום עד שבדקתי באינטרנט ומתברר שזה אזור או עיר במרוקו האם זה נכון? אשמח אם תעירי את עינינו בניב החאקטיה הזה אולי אחרים מכירים אני בכלל לא אבי

edaly1973

New member
תודה

היי אנשים תודה על התייחסותכם לנושא. אני כרגע בודקת בגוגל כל מה שנכתב על החקתיה.

Sarika

New member
אתי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif - חאכיתיה

חאכיתיה היא שפתם של היהודים שהגיעו לטיטואן, אוראן, טאנג'יר,אשר בצפון אפריקה, בעת גירוש ספרד. השפה מורכבת בבסיסה מלאדינו כולל אלמנטים מקומיים אשר חדרו לשפה -כגון ערבית.

רותי ב.

New member
אתי ברוך בואך ../images/Emo20.gif

היו לנו פה בפורום לא מזמן מספר הודעות של הסופר משה בן הראש, דובר חאקטיה, נדמה לי שהוא כתב את זה באיות שונה משהו, ותוכלי להקליד בגוגל (ראיתי שכבר ניסית) את שמו, ואף לנסות ליצור עמו קשר. הוא גם כתב מספר ספרים שניתן להוריד בפורמט PDF ונדמה לי שבשניים מהם יש גם ביטויים בשפה, וקצת על המקומות שבהם היא דוברה, כמובן מתוך חוויותיו שלו. גם בפורום נכתב מפעם לפעם על הניב המסויים הזה, ובהזדמנות, אחפש עבורך עוד חומר.

edaly1973

New member
תודה

היי רותי, תודה על האינפורמציה, הצלחתי אתמול לקרוא קטעים מספרו שנקרא "מפתחות לטטואן". הספר אכן שזור בניבים וביטויים מן החאקיטיה, היה מבחינתי כמו לנסוע במסע בזמן כמו לשמוע את הדברים יוצאים מפיהם של סבי וסבתי ז"ל..... מרנין לב...

קונעדי

New member
שפת החאקיטיה

שלום לך אתי שמחתי לקרוא שישנם אנשים שיודעים על שפת החיקיטיה, שפה יפה זו מדוברת ואף ישנם מרצים שמרצים בשפה זו. באשקלון מתקיימת קתדרה בה שומעים החברים הרצאות בנושאים שונים ההרצאה הראשונה היא "ביטויים והומור בשפת החיקיתיה" המרצה היא נינה פינטו אם תרצי פרטים נוספים, כיתבי לי

למעלה