חאלאס!

Auntie Gizmo

New member
חאלאס!

היום, בשעה שמונה, התחיל המגן במתמטיקה, וכמה שלא רציתי לחשוב שאני לא איכשל, לא יכולתי לעצור את עצמי... שבוע של תרגול אינטנסיבי, שבמהלכו יכולתי לצפות בטלוויזיה רק מאוחר בלילה, להתקלח רק בבוקר ולא לשחק במחשב בכלל, לא עזרו לי היום במגן. במהלך המגן פשוט עצרתי את הכתיבה שלי וחשבתי, מה גורם למורים להיות כל כך אכזריים ולכתוב מגן קשה? למה? במה חטאתי שמגיע לי להיכשל? ניסיתי לפתור את כל ששת התרגילים שהיו מתוך עשרה, ודבר אחד אני בטוחה שהצלחתי,: את ההתפלגות הנורמלית, שגרמה לי לחשוב: נורמלית?? מה נורמלי כאן?? יש פה סטיות מהנורמלי, ציוני פסיכומטרי מטומטמים ונוסחאות ברנולי מטופשות!! מה כבר יכול להיות כאן נורמלי?? עוד משהו שחשבתי עליו השבוע בפרט, היה הנוסחאות והמשפטים... מה גרם לאנשים כמו תאלס, ברנולי, גאוס וניוטון לכתוב משפטים ונוסחאות מטופשות שלא יעזרו בכלל לחשב את המחיר של המסטיק במכולת?! יש כאלה שיאמרו שזה מחדד את המחשבה ויש כאלה שיאמרו, לכי תדעי? אולי עוד תעשי עם זה משהו? כן....בטח...אחרי שנה שלא למדתי גיאומטריה, לא זכרתי כלום. אחרי חודש שלמדתי את ההתפלגות הנורמלית, לא זכרתי כלום! והם אומרים שזה תמיד יישאר לי בראש!! חה! מעניין, רק ספרות, היסטוריה ושאר המקצועות נכנסים לי היטב לראש, אני יכולה לזכור את הפרט הכי קטן, אבל במתמטיקה? אני לא וזכרת כלום! מוסר השכל: חאלאס עם המגנים הקשים במתמטיקה!! ~Giz~

flowr..

New member
למרות ש

עוד לא עברתי בחיי בחינת מגן, כך שאני לא יכולה להפעיל עלייך נסיונות עידוד נוסח ``אני מבינה אותך``, אני לא חושבת שמדובר באכזריות, מצד המורים... (לדעתי) זה יותר עניין של לבחון ולחשל ולחזק את היכולות שלך, לפתח אותן פשוט. ומה יותר מפתח יכולות מדברים קשים? אני מבינה את התסכול שלך שנובע מאי-כוח ומהעובדה שנמאס לך, ללמוד כל כך קשה לכל העניין, ואת ההרגשה שנובעת מכך. אבל ``מה שלא הורג אותך- מחשל אותך``. flowr..

MERD!

New member
זה מוזר...

למה לא עשית את כל התרגילים? הם הולכים לקראתך במתכונת ובבגרו זה מצטבר מכל תרגיל.. יש 100 ונגיד את מקבלת 40 באחד ו50 באחר ועשית את כל ה10 תרגילים אז את יכולה לקבל 100.... אבל זה מוזר חשבתי יש רק 6 תרגילים ועושים 4....... מה שבטוח אם עשית הכל הציון שלך יהיה בסדר.........

Black Star

New member
לא...

השיטה הזו של הציון המצטבר קיימת רק ב- 3 יח``ל, לא בכל הבחינות..

Auntie Gizmo

New member
4 יחידות

בוא אני אסביר לך איך בחינת מגן ובגרות ב-4 יחידות מתמטיקה בנויה: יש שני פרקים, בפרק הראשון יש ארבע שאלות מתוכן אתה צריך לבחור שלוש ובפרק השני יש 6 שאלות מתוכן אתה צריך לבחור גם 3. מה שמסתכם ב-6 שאלות סך הכל... ~Giz~

Black Star

New member
אוי כן :-(

איחס, היה לי היום גם מבחן- ובמתכונת של המתכונת והבגרות (אני יודעת שזה נשמע רע). והלך מה זה רע. ולי עוד הלך יחסית טוב, לפחות הצלחתי לפתור את כל שש השאלות, הרוב נכון, בינתיים. אנשים פשוט לא הצליחו, היה קשה לאללה. אם זה יהרוס לי את המגן, אני אתעצבן לגמרי. ומה זה החוסר בחירה הכמעט מוחלטת בפרק הראשון?!?! אני שונאת סדרות ואינדוקציה!!!

erlich

New member
את!!!!!!

אני חייב חייב לדעת את השם שלך. זוכרת את הקטע הזה על הישראליות שרשמת? אני הולך לתלות את זה בבית ספר ואני צריך לדעת את שמך...... אני לא יכול לרשום אלמונית מהאינטרנט..... ארז.

Auntie Gizmo

New member
אינדוקציות וסדרות ושאר ירקות

קוראים לי ליהי גורדון מחדרה. ולנו נתנו היום בעיה מגעילה באינדוקציה! מזל שידעתי לפתור את הגיאומטריה וחקירת משוואה ריבועית!! ~Giz~

erlich

New member
תודה!!!!!

עכשיו כל בית ספר עמי אסף יכיר אותך :)))))) את תהיי מפורסמת! לא נגעתי במתמ` כבר איזה חודשיים... נראה לי שכחתי הכל. דאמ הייתי טוב בזה..., ארז.

snoway

New member
לפחות אתה היית טוב בזה פעם...

לי אין גם את זה. נראה לי שאפשר להגיד ששכחתי מתמטיקה מלידה. תזכירו לי מה אני עושה ב-5 יחידות? אה כן, מועד חורף.

*may*

New member
same here... :)

(אוף עוד פעם הפה הזה. דיייי כבר !) אני מקווה שאני לא אצטרך לעשות את מועד חורף.. אבל אם אני לא עוברת את המבחן הבא (בשבוע הבא) שהוא, מיותר לציין, גם האחרון השנה במתמטיקה (!!!!!) - אז יש סיכוי שאני כן אצטרך לעשות מועד חורף או משהו כזה. (זה בכלל לא חורף, זה קיץ.. תתעדכני.. :) ) אז ככה שאני מקווה מאוווד שאני אעבור את המבחן הזה בשבוע הבא.. זאת ההזדמנות האחרונה שלי.. (את המבחן הקודם בכלל לא עשיתי.. וכל מי שעשה אותו קיבל ציון נכשל או כמעט נכשל..) אה וכן.. תזכירו לי מה אני עושה בחמש יחידות מתמטיקה..??? מעיין.

Black Star

New member
איחס! גם לנו!!!

אבל מה הקשר בין חקירת פונקציה ובין אינדוקציה? אה, רגע..חקירת משוואה ריבועית. חקירת משוואה ריבועית?!?! את צוחקת?!?! יש אשכרה שאלה שלמה על חקירת משוואה ריבועית? זה כזה בסיסי וקל, איזה כיף!!!

Black Star

New member
איחס! גם לנו!!!

אבל מה הקשר בין חקירת פונקציה ובין אינדוקציה? אה, רגע..חקירת משוואה ריבועית. חקירת משוואה ריבועית?!?! את צוחקת?!?! יש אשכרה שאלה שלמה על חקירת משוואה ריבועית? זה כזה בסיסי וקל, איזה כיף!!!

למעלה