ז`אהקן הג`אהר (לא טעיתי?)

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
ז`אהקן הג`אהר (לא טעיתי?)

הוא מכשף? האם יש קשר בינו לבין אגודת חסרי הפנים, ה`יאקוזה` הזאת שואריז סיפר עליהם? לא קראתי את הספר הרביעי, אז לא לגלות מידי הרבה בתשובות... תודה.

אני חושב שהוא

חבר באגודה, אומרים את זה די במפורש, וניתן להבין את זה משינוי הפנים שלו. ישנה גם תיאוריה שהוא בעצם סיריו פורל, המורה של אריה ל"ריקוד".

ljs

New member
סיריו פורל?../images/Emo12.gif

איך הגיעו עד אליו? דווקא נשמע נחמד, די הצטערתי שהוא מת.. אמנם לא כתוב במפורש, אבל נשמע כך. אפשר לקבל לינק לתיאוריה הזו? ועוד שאלה, דאבוס, כשראה את האדומה יולדת את הצל מתחת לטירה, כתוב משהו בסגנון שהוא הבין מי __, או שהצל דמה ל:___. משהו ממש מוזר, שלא הבנתי, ולא מוזכר לאחר מכן. הייתי מביא ציטוט, אבל נתתי את הספר לחבר. תודה,

באשר לצל...

הצל היה צילו של סטאניס, שנוצר מיחסי מין בינו לבין מליסנדרה, שבעזרת כשפיה יולדת לו ילד צל אפל שעושה עבורו את המזימות המפוקפקות. לכן בריאן לא טעתה כשאמרה שסטאניס רצח את רנלי- זה כמעט נכון, זה היה ילד-הצל של סטאניס ומליסנדרה. ובאשר לסיריו, כפי שאמרת, לא כתבו במפורש שהוא מת, וזה אחד הביסוסים לתיאוריה. מצורף קישור לתיאוריה באתר "וינטרפל".

תהיתי אם זה באמת כך

לגבי הצל. לא הייתי בטוח, אבל העלתי את מה שכתבת כאפשרות. אני מניח שאם עוד אנשים העלו את הסברה הזאת, היא אכן נכונה.

למה מחברים בין ריקוד המים לבין...

אגודת חסרי הפנים? לפי מה שהבנתי יש הנחה שאילריו הוא רקדן מים, ואין שום הנחה שהוא חסר פנים. אז סיריו לא צריך להיות חסר פנים. חוץ מזה אם אדארד שמע שסיריו הוא רקדן מים מפורסם אז בעצם סיריו פורל הוא אדם מפורסם בעל פנים. אם יש לו זהות ויש לו חיים זה לא הגיוני שהוא יהיה חסר פנים. אני חושב שאנשים שיש להם חיים לא יכולים להיות חסרי פנים. השאלה היא אם כך מי זה ג'אקן? מה הוא עשה בכלא? אחרי הכל לא שמענו על שום התנקשות שנכשלה במעלה מלך, לא? זה בכל זאת לא נראה לי הגיוני שהוא נכנס לתאים הכי שמורים סתם, והוא נראה לי מספיק מוכשר בשביל לברוח. אם יכולות כמו שלו הוא היה יכול לברוח במליון אפשרויות. הוא היה יכול להתחזות למי שהוא רוצה ולהגיד ששמו אותו בטעות בתאים. אז זה מאוד קלוש, אבל יכול להיות שג'אקן נשלח כדי לחפש את המועמד הבא (אולי אפילו את אריה עצמה) והוא מצא את אריה. כי אני לא מצליח לחשוב על שום אפשרות אחרת. או שאולי ג'אקן התחזה לסיריו כדי לקחת את אריה לצד המתנקשים, בעוד סיריו האמיתי נשאר בברווס.

Elfking

New member
החיבור הכי הגיוני הוא

ששניהם באים מבראבוס, ושניהם אגודות של לוחמים... בערך... חוץ מזה, שנראה לי ג'ון אומר לאריה כשהוא נותן לה את מחר שמיקן חישל אותה, וזה הסגנון של המתנקשים בברראבוס. ואז מגיע סיריו, ומלמד אותה את הסגנון של החרב הזאת, שהיא כאמור של מתנקשי בראבוס. הקשר די הגיוני... חוץ מזה, אולי סר מרין לא הרג את סיריו, אלא הביס אותו וכלא אותו, בתא עם האסירים המסוכנים ביותר. הוא מחליף פרצוף, לזה של ז'אקן. החור כאן הוא שהוא לא יכל לדעת שהוא ילך עם אריה, לא יכל לדעת שהיא תלכד ולא יכל לדעת שהוא יילקח על ידי יורן.

החיבור לא הגיוני

אם סיריו פורל הוא באמת חסר פנים, וריקוד המים הוא האומנות שלהם, אז למה הוא לימד את אריה? הוא לא יכל לדעת מה יקרה, והוא לא באמת חשב שהוא יצליח לגייס את הילדה של ימין המלך לחסרי הפנים. אם זאת אומנות סודית הוא לא היה מלמד את אריה את האומנות הסודית, יכול להיות שחסרי הפנים משתמשים בריקוד המים כי זאת אומנות מלחמה יעילה, אבל זה לא בהכרח מקשר ביניהם.

הלדין

New member
ישנה עוד אפשרות.

ז'אקן הג'האר היה בין אלה שגויסו למשמר הלילה. על סמך מיומנויותיו כחסר פנים, הוא יכל לברוח ליורן בדרך אלף פעם. האם חסרי הפנים פשוט ניסו להחדיר את אחד מאנשיהם לתוך משמר הלילה? ייתכן שאנחנו נותנים יותר מדי משקל לעניין הצדדי של ז'אקן עם אריה.

זאת אפשרות הגיונית, השאלה היא למה?

למה להפקיד את אחד מהאנשים שאותו הם אימנו במשך שנים כדי לשים אותו בחומה? זה לא כאילו כל יום רוצים במותם של אנשים בחומה. ואם כבר היה לו מטרה של מישהו שהוא רצה להרוג אז למה לעשות את הדרך הארוכה הזאת? למה פשוט לא להתנדב בחומה? ואם באמת היה להם מטרה ממוקדת אותה ג'אקן נשלח לרצוח, מי זה יכול להיות? זה חייב להיות מישהו חשוב כדי שמישהו עשיר ירצה במותו. זה רעיון טוב אבל הוא חסר טעם.

הלדין

New member
מה עם "הנסיך שהובטח"?

מליסנדרה דיברה עם דאבוס בדיוק לגבי יכולתם של משרתי האחר הגדול להסוות את עצמם. ברור מדיבוריו של ז'אקן הג'האר שהאל חסר הפנים איננו ר'הלור שמוזכר בדבריו כ-"אל האש". ולגבי ז'אקן הג'האר, ניכר שהוא מעדיף שאנשים יסתכלו לכיוון אחר ולא לכיוון שלו. הבחירה שלו להתחפש לאסיר מהתאים השחורים נותנת לו את האלמוניות המתבקשת.

אז ג'אקן בדרך לחסל את ג'ון?

זו תיאוריה מאוד מעניינת, אבל לא נראה לי הגיוני שחסרי הפנים משרתים את האחרים. האחרים הורגים את הקליינטים ולא משלמים כסף. אני לא רואה שום סיבה שחסרי הפנים יעבדו ביחד עם האחרים.
חוץ מזה מהפרקים של אריה בספר הרביעי אפשר לראות שהם משרתים אל בעל פנים רבות ולא איזה אל אחד כמו האחר.

תמנונים

אנחנו יודעים שבאלון גרייג'וי נרצח ע"י חסר פנים.הוא היה המטרה הבאה. לדעתי הכליאה בתאים לא היתה חלק מהתוכנית אבל הנסיע הצפונה לאט ובשקט כן הועילה לרוצח.אחרי ארנהול לא נראה לי שיש לו בעיה לפנות לפייק.

זה הגיוני, אבל אם כן למה הוא לא ברח

מיורן בכל אחד מאלף האפשרויות שהיו לו? למה לחכות כל כך הרבה זמן, אם לא היו תוקפים אותם הוא היה מגיע לחומה ולא לפייק.

הלדין

New member
טוב.

מרטין כתב באחד המיילים שלו שחסרי הפנים הם אגודה דתית. ומעבר לכך, חסרי הפנים מקדשים את המוות. כמו שז'אקן הג'האר אומר לאריה - "לקחת שלושה אנשים מהאל" או משהו בסגנון הזה. הוא לא מרוויח כלום משלושת מעשי הרצח שהוא מבצע בשביל אריה. יש גם האפשרות שהם באים לעזור ל-"נסיך שהובטח" למלא את שליחותו ולא דווקא להתנקש בו. ועד כמה שהבנתי, זומבים מהסוג שהאחרים מקימים לתחייה הם בגדר חילול הקודש עבור חסרי הפנים (גם קייטלין באותה הנשימה).

למעלה