זר צבעונים

crazyflower

New member
זר צבעונים

יש מה לעשות עם הבצלים שלהם אחרי שיסיימו לפרוח? לשמור לשנה הבאה אולי?

צפנתי

New member
מניסיון עצוב לא.

הפקעת אמורה לקבל חומרי מזון ע"י העלים והשורשים ולבנות את הבצל לשנה הבאה. במקרה הטוב הבצל לא קיבל אותם כי השורשים קצוצים בעת העקירה, במקרה הרע הבצל היה באגרטל מוצף במים ובתנאים אנאירוביים והוא בשלבי מוות כאלה או אחרים. אולי יש הסבר אחר, בכל מקרה לא מכירה אף אחד (חוץ מאלי חדש) שהצליח לקבל משהו מציבעוני בנה שנייה, וזאת כמובן בתנאים אידיאליים ולא בציבעוניים מחנות פרחים שנעקרו בתחילת העונה עם הבצל.

Rוני

New member
לפי כל מה שקראתי ולמדתי ממומחים

פקעת האם מתה ומוציאה פקעות בנות אז סביר להניח שמהפקעות האלה לא יצא כלום

טסונמי1

New member
אים הפקעות עדין קשות ומלאות

ניתן לישתול בגינה ובתחילת החורף הבא להוציא לקרור-[הם לא יפרחו שוב השנה]

מייקלה1

New member
טמנתי אותם בעבר.יצאו כמה עלים

מסכנים וזהו. אני חושבת שבמונחים כלכליים,אם הן היו "שוות" משהו, היו מוכרים את הפרח בלעדי הפקעת.

Rוני

New member
אני מניחה שאת צודקת

אלא אם מוכרים אותו יקר יותר עם הפקעת אין ספק שהוא יותר דקורטיבי עם הפקעת אמא שלי קיבלה לפני שבוע סדירת פרחים שבתחתיתה היתה לא אחרת מאשר הטילנדסיה שאני כל כך אוהבת (מה שאנחנו קוראים בפורום "הזקן) כל אחד וקישוטיו הוא עכשיו היא מרססת אותו כל יום כדי שאוכל לקחת אלי

טסונמי1

New member
מוכרים עים הפקעת מישום שמיבחינה

כלכלית לא שווה להוציאם מהאדמה לקירור חוזר ושנית הפרחים מחזיקים מעמד יותר-ויכול להיות [לא בדקתי] שזר עיפ פקעות יקר יותר מזר ללא פקעות

sfarim

New member
לנו זה הצליח

שתלנו פקעות של צבעונים שמקורם בזר, וקיבלנו צבעונים פורחים. הם לא היו הכי מדהימים וגדולים שיש- אולי גם בגלל שמוקמו באדמה לא משובחת ובאזור עם מעט אור, אבל בכל זאת יצאו כמה פרחי צבעונים יפים.

r o i 1 9

New member
גם אני מנסה השנה פקעות כאלה

כשהוצאתי מהמקרר חלק כבר הוציאו צופציק ירוק... נקווה לטוב.

crazyflower

New member
מה עשית איתם אחרי שסיימו לפרוח

בצנצנת? לשתול באדמה ולתת להם לסיים או לייבש ולשמור?

sfarim

New member
לייבש ולשתול

זה כבר היה די מזמן, אז אני לא ממש זוכר. אבל בגדול-חתכתי את הגבעול- נתתי לבצל להתייבש קצת זמן ואז שתלתי אותו באדמה- זה היה אני חושב בסוף הסתיו או בתחילת החורף. בהצלחה, אם אתם מחליטים לנסות!

למעלה