"זר לא יבין"

דינה28

New member
"זר לא יבין"

אני כולי נרגשת והחלטתי להעלות את הדברים בפורום לפני שבוע הצלחתי סוף סןף לצלם יומן שכתב סבא רבא שלי. (מדובר ביומן המכיל 440 עמודים בגודל של ספר תנ"ך). ביומן מצאתי את שמה של אמא של סבתא רבא (אשתו) ללא תאריך פטירה.על האבא של סבתא רבא יש לי פרטים מזהים. ידעתי כמובן מהיומן שהיא הגיעה לירושלים. הבוקר יצרתי קשר עם חברת קדישא בירושלים ומצאתי את קברה בהר הזיתים.כמובן עם תאריך פטירה מדויק. אני מאד נרגשת, "זר לא יבין את זה" אז תסלחו לי ! ועכשיו להמשך המתבקש : חיפשתי ב jewishgen ומצאתי רישום נשואים של אבא ואמא של סבתא רבא (הנ"ל) ב JRI ידוע לי שלא ניתן להזמין מסמכים מ JRI כמו בעבר. האם יש דרך אחרת להזמין את המסמך ומסמכים נוספים שמצאתי, כולם מהעירה מזריטץ בפולין תודה ויום טוב דינה

וואו../images/Emo70.gif פשוט מדהים ומרגש../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

אשמח אם תספרי עוד על היומן - מתי נכתב? מדוע כתב סבא-רבא יומן עב-כס שכזה? האם ידעת על קיומו קודם לכן? איך הגעת אליו? - ואולי תוכלי להראות לנו דוגמא ממנו. כאן קל להבין את התרגשותך, אך זה תמיד מפתיע ומרגש מחדש. ארנון

דינה28

New member
יומנו של סבא רבא

ידעתי שסבא רבא כתב יומן מתוך הספר על מזריטץ.לא ידעתי שהיומן שרד. בכנס משפחתי לפני 12 שנים נודע לי שהיומן נמצא לפי צוואה אצל נכדה "לא צעירה". עבודת שרשים של נכדתי דרבנה אותי. יצרתי קשר עם הנכדה בירושלים ונפגשנו אחרי הרבה שנים.הבנתי שלא אוכל להוציא את היומן ולפני שבוע נסעתי פעם נוספת וצלמתי את היומן. סבא רבא התחיל לכתוב את היומן בשנת 1876 וכתב בו עד יום מותו בשנת 1935.הוא היה רב שוחט מוהל וציוני. היומן מכיל מידע על לידות נשואין ופטירות במשפחה ובנוסף מידע על אירועים היסטוריים יהודיים וציוניים. ( שריפת העירה בריסק,מותו של הרצל, הקונגרס הציוני, שריפת עירות ,רעידת האדמה בטבריה וכו' ,הכל עם תאריכים ובעברית רהוטה - עדין לא עברתי על הכל). אחטא אם לא אציין שהוא ממיסדי יסוד המעלה. ידוע לי שהוא כתב ספר על הלכות השנה שנקרא "ספר השנה" . חיפשתי בארכיון המדינה שם יש מסמכים שכתב אבל לא איתרו את הספר.נערך חיפוש מאד מקיף עבורי. אני ממשיכה בחיפושי ואשמח לרעיונות כשאגיע הביתה אשלח דוגמא דינה

חוה3

Member
יש לך אוצר ביד

מרגש מאוד ד"ש כזה מן העבר! מבקשת גם כן אם מתאפשר לראות ולו דף אחד מן היומן. בהצלחה בדליית מידע נוסף על המשפחה

talia olav

New member
../images/Emo45.gif יופי! בהחלט מסעיר!

אשר לתעודה - מקורות יודעי דבר גילו לי שהתעודה היא מ-1843, ומספר המיקרופילם מצויין לצידה. לפיכך - השינויים ב-JRI אינם משפיעים כלל על דרך ההזמנה של תעודה זו. אנא קראי ב"וויקי" (קישור משמאל) את מדריך הזמנת התעודות מה-JRI - החלק שמתייחס ל-LDS. {רמז עבה: את יכולה להזמין מבית התפוצות, דרך האתר שלהם). לגבי יתר תעודות המשפחה: שם המצב יותר מורכב. בגלל שמיפתוח התעודות נעשה לפני שנים רבות, מספר האקט אינו מופיע ב-JRI, ולכן לא ניתן להזמין בדרכים הרגילות. את יכולה לכתוב למתאמת הפרוייקט ולברר אם מספרי האקט קיימים בידיה (או שהיא יודעת איך להשיגם), ואז - כמו קודם. אחרת - אפרט כשתהיה לך תשובה...

Ohle74

New member
תתחדשי../images/Emo13.gif

מעניין, יצא לי לרבוץ די הרבה בארכיון (לא מטעמים גניאלוגיים), לא ידעתי שיש שם גם ספרות ויומנים פרטיים (של אנשים פרטיים) האם נתקלת בעוד חומרים כאלו? ומה היה אגב שם הסבא-רבא?

דינה28

New member
תודה למגיבים +

תודה לכל אלו שהגיבו אני ממש מרגישה כמו מישהו שנפל בחלקו אוצר בארכיון המדינה יש מדור של כתבי יד ושם מצאתי מכתבים של סבא רבא ואליו שמו של סבא רבא ר' ברוך מאיר רוזנבלום. על הספר מצאתי בספר מיזריטץ. הספר הוא בכתב יד.מכיל 721 עמוד בפורמט גדול, שני כרכים ועוסק בהלכות השנה.לפי המתואר , המחבר של הפרק לדמותו - א.מ. חריזמן - ממש ראה את הספר. ניסיתי להעביר דוגמא מהיומן והחומר לא עבר אנסה שנית דינה

Sadetsky

New member
אם "זר לא יבין"

אזי אנחנו לא זרים...
הסיפור שלך מרגש ותודה שנתת לי (ולנו) הזדמנות לשמוח עמך. ד"א, יש לך מושג איך הגיעו לארכיון כתבי היד, ואיזה סוג של חומרים יש במדור הזה?

../images/Emo77.gifקבלת מתנה וכולנו מתרגשים

בעיקר שמחים אתך. שמת לב שכתבת במשפט אחד על ...7 דורות מאב סבא רבה עד לנכדתך!! צעדי לפי כל העצות הטובות שקבלת כאן מחבריי לפני, ותגלי "אור" והתמונה על משפחתך תתרחב. הייתי נוסעת מחר לירוש/לים...(למרות השלג הצפוי) לצלם חומרים מארכיון הציוני ואז יושבת ובודקת אותם ומנסה צעד צעד ללכת בעקבות המסמכים. הם יגלו לך עוד רבות על אבי הסבא רבה שלך. כמה שאני מקנאה!! עונג אמיתי, מרגש ומפתיע! לאה

דינה28

New member
שוב תודה ותוספות

המכתבים נשלחו לבית הספרים הלאומי ע"י סבא רבא בעצמו בשנת 1927 על חלקם עברתי.הם עוסקים במושבה יסוד המעלה. אינני יודעת אלו חומרים נוספים יש במדור כתבי יד. תודה דינה

דינה, הוא שאמרתי

סעי לירושלים כאשר יתבהר מעט, ונסי לבדוק מה יש שם. אח"כ רדי לארכיון הציוני, הנמצא ממש בסמוך לבניני האומה. יש שם תיקים של המושבות הראשונות ושל ההתיישבות.תיקי מחלקת ההתישבות של הסוכנות, של הקק"ל ואולי אפילו תיקים ומסמכים שלו. את צריכה לדעת שמסמכים בבית הספרים הלאומי לא תמיד, אם בכלל זהים לאלו של הארכיון הציוני. ספרי לארכיונאי שם מה את מחפשת וככה מתיק לתיק תתבהר לך תמונה. בנוסף, הייתי מנסה ביסוד המעלה. יש להם ארכיון קטן ושווה לנסוע ולבדוק. ולפני כל הנסיעות - להרים טלפון להגדיר יום שאת מגיעה ובעיקר מה את מחפשת. בינתיים גם מכינים אותך ומייעצים לך באלו תיקים "לחפור". נשמע מרתק! לאה

למעלה