זרע

רונית 251

New member
זרע

אנו לפני הזרעה שלישית. יש לי בעית זרע, הכל תקין למעט מורפולוגיה של 1% בלבד. ריכוז 30 מליון. האם עדיף לקיים יחסים 72 שעות לפני מועד ההזרעה? או להגיע להזרעה לאחר התנזרות של שבועיים? מה הכי יעיל למורפולוגיה? יצויין כי מיד יום לאחר ההזרעה אנו עושים הזרעה נוספת(כפולה) האם זה כדאי? כמה תאי זרע כבר יספיקו להיווצר? אצל אשתי הכל תקין למעט צוואר רחם עקום, מה שגורם לכך כי ההזרעות הן לוקליות בלבד. האם זה משנה? אודה להתייחסותכן לשאלה האם עדיפה התנזרות של שבועיים או 72 שעות לפני ההזרעה.

chompi XL

New member
שלום לך

בתור אחד עם בעיה דומה לדעתי כדי להתאפק קצת 72-96 שעות לפני, אבל ממש לא שבועיים (צריך להנות גם לא?
), ההגיון אומר שאם מחכים יותר הכמות גדלה, להפתעתי זה לא היה ככה, כאשר עשינו הזרעות יומיים רצופים, הכמות אצלי נשארה דומה בערך 2.7 ml וגם כול שאר הפרמטרים נשארו די דומים ליום הראשון. בכל מקרה מאחל לכם המון המון הצלחה.

טלי אבג

New member
מצטרפת לשאלה+הסבר.

לפעמים האופציה היא או שבועיים או 72 (ולפעמים אף פחות) שעות. במקרה שלי, כדתיה (שומרת נידה). אלו האם האופציות. והשאלה מה עדיף? לא יודעת אם זה המקרה של רונית, אבל אני אשמח לדעת את התשובה.

chompi XL

New member
אוי מצטער התור חילוני גמור בכלל

לא חשבתי על זה, סליחה. בכל מקרה שאני חושב ש-72 שעות זו אמור להספיק ובכל מקרה עדיף על פני שבועיים תמימים. בהצלחה

נועם@בת

New member
שבועיים בטח לא טוב

אחרי שבועיים הזרע מלא בתאים מתים. אצל הרבה אנשים נתגלה ספירה מוצלחת יותר אחרי 24 שעות התנזרות לעומת 72 שעות. אני יודעת על מקרה של זוג שהחליטו להנות מהחיים בליל הטבילה וצמצמו את זמן ההתנזרות ל24 שעות. ההזרעה למחרת היתה עם הזרע הכי טוב שהיה להם אי פעם. הרבה רופאים טוענים ש48 שעות עדיף על 72, אז יש לך זמן ייחוס חדש. נועם

oreni6

New member
היי../images/Emo66.gif

סתם באתי להגיד היי לאחיי/שותפיי מיעוטיי הזרע יהיה בסדר... אורן

אצלי היה כך

תמיד לפני הזרע הייתי מתנזר 72 שעות. להפתעתי בהשבחה למחרות איכות הזרע היה יותר טוב מאשר בההשבחה הראשונה. המתנה של שבועיים זה קצת יותר מידי ואני חושב קצת כואב
וכמו שצ'ומפי ציין "צריכים להנות קצת.

אפרסקה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif נצל"ש בדיקת זרע../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אנחנו אמורים לעשות בדיקת זרע באיכילוב בעוד כשבועיים. מכיוון שאני החודש בהפסקה כפויה (בגלל צילום הרחם שעשיתי) ולא לקחתי שום הורמונים, אין לי מושג מתי המחזור יגיע. אבל יש סבירות שיווצר מצב בו יהיה לי מחזור ואח"כ מיד בדיקת הזרע וכך יצא שלא נקיים יחסי מין בסביסות שבוע וחצי (כי צריך 3-4 ימי התנזרות לפני כן). השאלה היא האם זה בסדר והאם זה לא יותר מידי זמן "לצבור" את הזרע? ז"א, האם לשלוח את בעלי "לעשות ביד" (
סליחה) במידה ולא יתאפשר לקיים יחסי מין בגלל המחזור? תודה, אפרסקה.

פינקי33

New member
לא חושבת שזה נורא,

יש לי חברה שהיתה מטופלת אצל ד"ר שולמן מתלה"ש שייעץ להם באחת הפעמים לא לקיים יחסים מהמחזור ועד לביוץ (שבועיים...) בגלל בעיית זרע והיא נכנסה להריון בהזרעה השניה...

שווערצה

New member
זה יכול לעוות את התוצאות, וחבל

אם אין מצב לאימונים על רטוב (איתך), כדאי שיתאמן על יבש (לבד)...

פינקי33

New member
לא הבנתי את הקטע של הרחם,

מה זה רחם עקום? רחם כפוף קדימה/אחורה? ולכן הזרעות לוקליות? מה זאת אומרת לוקליות?

blessed

New member
לאחרונה היו כל מיני מחקרים

שטענו שהתנזרות ארוכה מידי יכולה אמנם להגדיל את הכמות אבל יכולה לפגוע באיכות. לכן דווקא עם בעית מורפולוגיה אני לא בטוחה שכדאי להתנזר שבועיים. אני בזמנו שאלתי שאלה דומה בפורום פוריות הגבר ואמרו לי שהתנזרות של כשלושה- ארבעה ימים מספיקה. לכן לדעתי עדיף לקיים יחסים כ-72 שעות לפני ההזרעה.

Galit29

New member
שבועיים זה המון זמן

לנו היו הוראות ברורות של 5 ימים התנזרות בגלל שעשינו בדיקה אחרי 5 ימים ונמצאו זרעים טובים. אז לדעתי 3 ימים זה בגבול הסביר. בהצלחה!

למעלה