זרעי תורמוס

kerengil

New member
זרעי תורמוס

אספתי זרעי תורמוס מגינה בה פרח. ברצוני לדעת מתי אפשר לזרוע אותם? (אני יודעת שלא עכשיו אבל מתי - בסתיו, בחורף ממש?) האם יש משהו נוסף שצריך לדעת על תורמוסים? תודה!

Boojie

New member
בסתיו.

והאמת, אצלי פרח השנה תורמוס שזרעתי בכלל בשנה שעברה, בקיץ. תחבתי את הזרעים לאדמה (סתם אספתי אותם משאריות הפריחה אצל שכנים שלי), ובגשמים הם התעוררו.

שקדי

New member
יש עוד משו שכדאי לדעת..........

התורמוס אוהב אדמות עם בזלת......ברזל כנראה אהוב עליו באדמות נטולות בזלת הוא גדל בגוון חווריין משהו.....גם הפרחים אולי צריך להוסיף לו ברזל.....לא בדקתי

raya

Well-known member
שקדי- אני תופסת טרמפ... כדי גם לענות בקשר לתורמוס וגם לדווח על השקד שלי. (איך לא?). אני רואה שהתורמוס צריך הרבה ברזל כדי שצבעו יהיה כחול עמוק. אצלי הוא פורח כבר שנים ואינני חושבת שהאדמה רוויה בברזל. ולעניין השקד. דווקא השנה הצרעה פגעה במעט שקדים יחסית, מה שמשאיר לי הרבה פרי על העץ. אבל.... הנקר בא ועושה חגיגות על השקדים. ממש מיואשת מהסיכוי שיהיו לי כמו בעבר 2-3 ק"ג שקדים לפחות. רעיה ../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif

שקדי

New member
ולמה שתמרחי מלח על פצעיי???

אם היית כמה עמל אני משקיע כל יום בסתימת החורים שהמנוול החביב מחורר בכישרון ובחריצות בצינורות ההשקיה שאני מתקן לפניו אחריו ומכל עבריו.....על הפרי האכול אני כבר לא מדבר ויש לו בענין שותפים לדבר עבירה......עורבים עורבנים דררות ירוקות ועוברי אורח ובקשר לפתרונות אפשריים למכאובייך....הלא הם כתובים על ספר הישר רובה צלפים.....לא מומלץ במקומות ישוב רשת ערפל המשמשת בד''כ ללכידת שלווים מלכודת עכברים עם פיתיון פקאן או משו דומה וכנראה שבסוף הרשע ינצח..........................

raya

Well-known member
אני, מלח על פצעיך? כנגד החורים שהנקר עשה אצל אבי בגינתו, הוא פשוט הטמין את הצנרת מתחת לפני האדמה, ורק את החיבורים לממטרות העלה מעל פני האדמה. ככל הזכור לי, זה פתר הרבה מהבעיות שהיו לפני זה. ואני מדברת על שטח של 21/2 דונם. ספר הישר על פניו לא כל כך נראה לי לצערי. רובה צלפים- פסול מראש. על רשת חשבתי, אבל אני לא בטוחה שיעזור, כי העץ מאד גדול. אם אמתח את הרשת מעל, הנקר יוכל בקלות להכנס מלמטה. לכן, ככל הנראה הרשע ינצח, כפי שכתבת. מילא אני, עם עץ אחד לרפואה+ 2 של השכן. אבל אתה, הבנתי שהשטח שלך גדול ועצום. אז מה באמת עושים במקרה כזה? בהצלחה רעיה

שקדי

New member
מה עושים??אענה לך בסיפור יהודי...

יהודי טחד רוקד בשמחת תורה עם ספר התורה בידיו לפתע הוא רואה....אוי לאותה בושה שחגורתו פתוחה ומכנסיו...במחילה מכבודך משתלשלים והולכים מה עושים???? להחזיק ביד אחת את מכנסיו?? להפסיק לרקוד?? להניח את ספר התורה על הרצפה??? אז מה הוא באמת עושה את שואלת....... הוא ממשיך לרקוד....אבל צורה כבר לריקוד הזה............. אני ....כמו אותו יהודי....ניסיתי כבר כמעט הכל ובינתיים אני הולך הלוך ובכה וסותם עם פקקים את החורים הזמנתי את איש רשות הטבע לירות ברשעים רשת הוא לא מרשה לי לפרוש שמא יילכדו ציפורים אחרות הנחמה היחידה היא שלדעתי רק הנקרים הצעירים מחוררים חורים כשהם מתבגרים החורים מתמעטים רק שכד שתבוא הנחמה יוצאת הנשמה................

raya

Well-known member
סיפור נחמד, חסר הלקח בסופו... אבל למה אתה חושב שאלה רק הנקרים הצעירים? ונאמר שאתה צודק, הרי כשהם מתבגרים, קם דור חדש של צעירים. אז בכל זאת איך מתגברים על הבעיה? והכל כמובן ברוח טובה... רעיה

שקדי

New member
אתמול ישבתי בבריכה...........

כשעה עם איש הגנת הטבע ודיסקסנו שעה את הבעיה לו אין פיתרון חוץ מקבירת הצינורות לי יש כמה עשרות קילומטר של צינור באדמה אבנית וזה בעיה לך ....בקשור לאכילת הפרי הייתי מציע להשיג.....אין לי מושג איפה.... רשת ערפל ללכידת שלווים כשהכוונה היא לא להגן על הפרי אלא ללכוד את החמסן או לילופין לקנות בחנות כמה ק''ג שקדים ולהנות במקביל מהעוף היפהפה והממזרי.............

itu1

New member
הפתרון שהצליח אצלי

החלפת הצנרת מצנרת שחורה לחומה ומאז (הקש בעץ......) אין לי יותר חורים בצנרת ומצידי שימשיכו לנקר את עמודי הטלפון עם הרעש למדתי לחיות. אריה

raya

Well-known member
אתמול.... כבר התנתקתי כשענית. בענין הצנרת- כתבתי לך שזה מה שהאבא שלי עשה, אמנם לא באדמה אבנית, אלא דווקא קצת חולית, מה שהקל כמובן את המלאכה. רשת ערפל ללכידת הנקרים- לא נראה לי פתרון שניתן ליישם, העץ מאד גבוה ולא נוח בין מפלס המרפסת למפלס הגג למתוח אותה. לקנות כמה ק"ג שקדים- זה פתרון טוב עבור המגדלים.... ורע לכיס שלי. (אבל ברצינות זה כמובן מה שאעשה). וכיף לך שיש לך זמן/אפשרות לשבת על שפת הבריכה.. רעיה

raya

Well-known member
נכון, וזה מה שכתבתי קודם...../images/Emo8.gif

sjarjar

New member
וסיפור משלי, אמיתי ומשעשע

יוצא לו האדם שמח אך עייף לעת ליל לבדוק מה מצב ההשקיה בגינתו. וכיוון שקיץ היה הזמן, ולילותיו חמים כידוע, וגם עת שינה היתה זו, והגינה היא אחורית, יוצא לו האדם כשמכנסיים קצרים לגופו ותו לו. בודק כה וכה ומחליט שהגינה זקוקה בהחלט לתוספת השקיה. אי לכך פותח את דלת המחסן ולוחץ על הכפתור המיועד במחשב ההשקיה. אפס, מיד מקבל שפריץ מים קרים ניתזים בקשת ישר לעינו. הנקר. ניקר וחורר חור אחד במפצל הפלסטיק הראשי שעל הברז, והחור היה בזווית כזו ששפריץ המים כוון, כאילו בתרגיל של קורס תותחנים, ישירות לגובה מטר ושישים מעל הרצפה בדיוק בפתח המחסן.

raya

Well-known member
אם כך שאלת השאלות איך.... הגיע הנקר למחסן? ברוך בואך מפורום האוכל לגינון. אני נהנית מאד לקרוא את מתכוניך שם. רעיה ../images/Emo39.gif

sjarjar

New member
הנקר לא הגיע למחסן

אלא ניקר את המפצל הראשי שיושב על הברז מחוץ למחסן. ואני כותב כאן כבר די ממזמן, אבל בפרופיל נמוך. תודה על קבלת הפנים.

raya

Well-known member
ראיתי שאתה כותב כאן מדי פעם.. אבל זו היתה ההזדמנות לברך אותך. וד"ש לנקר!!

למעלה