זרעי רקפות

אבל מצד שני

יש לא מעט רקפות בר שגדלול "לא בטבע"- בגינות פרטיות, בגנים ציבוריים, בבתי קברות וכו'. וכמו כן, אם ידוע לך שבמקום מסויים עומדים להקים מחלף של כביש 6, עיר חדשה או שעומדים לנטוע בו יער של הקק"ל אין סיבה לא לאסוף משם צמחים- אולי זה לא לגמרי חוקי, אבל אתם מצילים אותם ממוות בטוח.

רוּפֵן

New member
אוי.. געוואלד....

הקטע עם הקק"ל.., עשה לי את זה... פרוייקט "השמדה מבוקרת של בתי גידול" ?!
חחחחח...

תראה, הייתי באתרי נטיעות של הקק"ל

בסביבות ט"ו בשבט משרד הקליטה לוקח עולים- בעיקר קשישים- לנטוע עצים. כאן רואים 3 תופעות: 1) השטח מרוסס קודם עם קוטל עשבים. 2) העצים ננטעים בצפיפות מטורפת, אבל זה לא משנה כי... 3) אחרי שהעולים הולכים, מגיעים עובדי הקק"ל ועוקרים את העצים כדי להכין את השטח לחבורת העולים הבאה שתגיע מחר. כך זכיתי לראות, יום אחר יום, את אותו שטח ננטע שוב ושוב.

בדיוק כמו בסרט "סאלח שבתי",רק שבסרט

היו תורמים ולא עולים חדשים. מעניין מה המניע "המכוער" גם הפעם.

המניע די ברור.

הכשרת השטח עולה כנראה יותר מהכנת שתילים- והעיקר בשביל העולה הוא חווית הנטיעה. למתבונן מהצד זה עדיין נראה מגוחך. אני כמובן מעדיף שישתלו פי 10 עצים ממה שיהיו בסוף בשטח.

זה מאוד מצער.בילדותי באחד המושבים

בנגב, שתלנו עצים בחורשה הקרובה לבית הספר (לא זוכרת כרגע את הסוג), ותמיד חזרנו לראות איך "העץ שלנו" צומח וגדל. ...לעצים האלה שספרת עליהם יהיו הרבה"אבות ואמהות"

כן, רק שאת לא עולה בת 85 מרוסיה

שלא תזכה לראות את העץ "שלה" מגיע לגובה 20 מטר, ולא תוכל בכלל למצוא אותו שוב. אז מה אכפת לי אם היא מאמינה שהעץ שלה יגדל אחריה? אולי זה נכון והוא יהיה אחד מאלה שלא יעקרו בסוף היום.

drorjs

New member
אני לא מאמין....../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

אני אשכרה חשבתי לעבוד אצלהם אחרי סיום התואר... מה הקטע שלהם?!

הקטע שלהם:

יש להם שטח שהם רוצים לשתול בו יער. למשרד הקליטה יש חבורה של עולים, ברובם זקנים, שהוא רוצה לתת להם חויה של שתילת עץ. מספר העולים עולה בהרבה על מספר העצים שניתן לשתול בשטח- אז ממחזרים את השטח (ואולי גם את השתילים). בסך הכל, זה לא פוגע באף אחד, חוץ כמובן מהצמחיה המקורים שהיתה במקום.

למעלה