זרעי פרזיות

noya1310

New member
פרזיות / חוטמיות

הי, משה; אחי הוא זה שירש מאבי את הידיים הירוקות, וגינתו מאוד יםה. הוא אוהב פרחי בר, וכל פרח בעונתו פורח בגינתו במפוזר: חוטמיות, חרציות, כלניות , זומזומיות, רקפות, נרקיסים, תורמוסים, רותם, עירית... מידי פעם הוא "מתבל" את הגינה גם בפרחים תרבותיים, שאת רובם הוא גם כבר זורע מהזרעים/בצלים/פקעות שגדלו אצלו: כובע הנזיר, פרזיות, לוע הארי... לי אין גינה פרטית, אבל משתדלת "לצבוע בירוק" ובצבעוני את המרפסת שלי. קקטוסים, סוקולנטים למינייהם, עצי פיקוס וכד'. משמח לדעת שאנחנו לא ה"משוגעים" היחידים... ברכות, מיונה (כן; אמא של שיר)

מ ש ה 53

Well-known member
כן.. כל צמח בעונתו, אבל כשאת מתעסקת בבר, בתקופת הקיץ אין
נחת מגינת בר...
החוטמיות אמנם מקשטות את הגינה למשך תקופה די ארוכה, ולאחריהן את עוד תראי
חבלבלים וחבלבל שיח, שהוא אחד מהמאחרים, ולבסוף יש מופע כחול (מקסים) של
קיפודן בלאנש,
אבל לא כל אחד "רוצה" לגדל שיח קוצני שכזה בגינתו.
לאחר מכן? אופס... יש עוד דרעק אחד שמסוגל לצבוע שטחים בתכלת, אבל אסור להכניסו לגינות.
מדובר בצמח שהוכנס לארץ כניסיון רע לנוי, אבל הוא התפשט בשדות, וכל חריש רק
מגדיל את פיזור שורשיו (שנובטים גם כקרועים) ואת השתלטותו על השטחים.
מדובר בסולנום זיתי.
ו... לכי תגדלי משהו כשהוא שם. ורבאק. הוא גם קוצני אינעל העולם...
אני היכרתי את הצמח כזה כשהייתי כבן 9, ואז דווקא התלהבתי ממנו מאד.
אבל תוך עונה אחת, (לאחר ניסיון לגדלו בגינתי), הבנתי עד כמה הוא רע, ועשיתי הכל,
כדי למנוע ממנו התפשטות והשתלטות...
כמובן שאז לא ידעתי את שמו, וכשבכיתה י"א, "נגזר" עלינו להכיו עבודה שבה יוצגו
20 פרחי בר (בחירה חופשית), אני הכנתי 21. ה'תפקיד' דרש ייבוש של כל פרח,
הגדרה של כל פרח וניסיון לרשום גם מה שאת יודעת על כל פרח מהידע האישי שלך.
עבורי זה היה משחק ילדים, וכ"בונוס" ייבשתי גם את ההמניוק הזיתני הזה.
כמובן שהוא לא נמצא במגדיר, אז כל שיכולתי, זה לרשום שהוא ממש' הסולניים,
הוא יפה. הוק קוצני. הוא שתלטן והוא פורח בסוף הקיץ. אבל איני יודע את שמו ולא מצאתי
דרך לזהותו. המורה רשם לי שזה סולנום (ללא שם), שהפך במהירות לפליט תרבות רע.
זהו. אז גם אז, נותרתי ללא הגדרה "מסודרת" וטוב שהיום יש גוגל.
https://www.google.com/search?q=סול...ECAsQAw&biw=1444&bih=711#imgrc=ditN-h7ZHwI7CM:

noya1310

New member
פרזחיות, חוטמיות וצמחי בר

שלום רב לך.משה. אני מניחה שהגילאים שלנו לא רחוקים מאוד זה מזה, כי גם אני, בפרויקט של ביה"ס, הייתי צריכה ליבש פרחי בר ולכתוב עליהם. אז גם התקבל חוק ההגנה על פרחי הבר; כ 20 במספר. הופצו גלויות, נמכרו אלבומים לייבוש פרחים, וכד'.
את הסולנום הזיתי אני לא זוכרת. הצמח והפרח מוכרים לי, אבל לא כצמח שהתחברתי אליו. יש לו קנה שורש, מלבד הזרעים שמפיצים אותו? והעלמותו לאחר כ 10 שנים מאזור ספציפי, היא תופעה מוזרה למדי. אולי מכלה חומרים מסוימים מהקרקע ולכן נכחד. או מרעיל את עצמו (חחחחח...) בכל-אופן, תודה על האינפורמציה, ועל שחיברת אותי לנוסטלגיה מתוקה. ברכות, ושבת שלום, יונה.

מ ש ה 53

Well-known member
אצלי אין סודות. שנת הלידה שלי היא בכינוי שלי. 53. וייבוש
פרחי בר היה נהוג עוד כשהייתי ילד. אבל בתיכון זו באמת הייתה מטלה עבורינו.
אני חושב שהיו הרבה יותר מ-20 פרחי בר מוגנים, אבל לא נתווכח על זה...
הקטע של "מות" הסולנום הזיתני לא היה ידוע לי.
גם לא זכור לי שהיו לו קני שורש. אבל השורשים שלו היו מסוגלים להתחדש, למרות
שלא נראו "ביריוניים".
ואכן, הוא גם יודע לזרוע את עצמו בצורה יסודית מאד... לא בכדי הוא נחשב כעשב רע וכצמח שתלטן.

noya1310

New member
סולנום זיתני

נסתרים דרכי האל... באמת מוזרה התופעה של התפשטותו באמצעות שורשיו, וכן מוזרה העלמותו אחרי 10 שנים. דוקא ההזרעה העצמית היא תופעה יותר מוכרת. קצת כמו החרצית. פתאום חושבת - מעניינת גם התפשטות החמציצים. בגינה בבניין שלנו, אף אחד לא שתל ולא זרע אותם, ופתאום "צצו שם". תחילה מעטים, ואחרי שנתיים-שלוש, כיסו בעונתם את כל שטח הגינה הנמוך.
בין אריזות דירתי, ישנו אלבום פרחי הבר המוגנים, וסט הגלויות שהוצא עם תמונותיהם. כשאחזור יום אחד לדירתי ואפתח את כל הקרטונים המאוחסנים כיום, אזכור (אולי) להסתכל כמה ואיזה היו...
תודה על כל המידע שאתה שולח. תמיד מעניין וגם נחמד לקרוא, וללמוד עוד קצת.
לבינתיים, רק שיתאפשר לנו כבר לצאת החוצה לשדות, ולהנות מפריחות האביב (אינשאללה...).
חג עצמאות שמח, וכל-טוב, יונה

מ ש ה 53

Well-known member
לגבי החמציצים, אני סקרן לדעת לאילו מהם את מתכוונת. לקטן או
לגדול? הקטן זורע את עצמו מאד. הגדול מוציא מעין בצלצולים על שורשיו לקראת עונת
הנשירה, ובצלצולים אלה נובטים ביתר שאת בעונה הבאה. ואם חולד מעביר בצלצולים
במאורותיו ושוכח לאכול אותם, הוא מפזר אותם בשאר מקומות בגינה.

noya1310

New member
חמציצים בגינה

תודה על האינפורמציה, משה. בכלל לא ידעתי שיש 2 סוגי חמציצים. הפרחים שלהם היו קטנים יחסית, אז אני מניחה שזה הקטן. לצערי, הבניין הרוס והאדמה חפורה לעומק, כמו בכל תחילתו של בינוי אחרי פינוי. בהזדמנות, אעבור שם, וייתכן שהם פורחים גם בגינת בניין סמוך. אם אכן כך, אצלם ואשלח. שכחתי מהי עונת הפריחה שלהם, אז אבדוק בגוגל. בכל אופן, נחמד לגלות עוד ועוד פרטים חדשים. ועוד אחרי ש"החזקתי מעצמי" אלופה בידע על פרחי בר (אם כי זה היה לפני עשרות שנים).
חג עצוב (זכרון) וחג שמח (עצמאות). בברכה, יונה

מ ש ה 53

Well-known member
הקטן יפרח כל עוד יקבל השקייה. הגדול עומד לסיים את עונת
הפריחה שלו.

noya1310

New member
חמציצים

תודה לכם, ענת.ומשה על תגובתכם.
בהזדמנות, אמדוד את גודל הפרחים, ענת.
משה - שטח הגינה שלנו בבית הקודם לא הושקה. (רק בגשם). והיה כולו מכוסה בחמציצים. ועד מתי הם פרחו? לא יודעת...לא זוכרת... כרגע זה אתר בנייה. כשיזדמן לי ממקום אחר, אבדוק ואעדכן.
המשך שבוע טוב, ובריאות...יונה

noya1310

New member
סולנול זיתני

תודה רבה לך משה, על החיבור למקור המידע הזה. אני הייתי מחוברת למגדיר הצמחים המיושן, ובהמשךלספרים על צמחי בר ו/או למגדירים לפי צבעי הפרחים של צמחים ועצים . החיים זזים קדימה... תודה, ושבת שלום, יונה

מ ש ה 53

Well-known member
בשנים האחרונות ממש, יצא למרשתת בצורה חינמית המגדיר ה"צהוב"
של א. דנין לזכרו. נכון שהכי נכון זה להורידו למחשב והשימוש בו קצת איטי, אבל הוא נהדר.
וכן. 'צמח השדה' עושה עבודה נהדרת.

noya1310

New member
זרעים מצמחי הפרזיות

תודה רבה לך על תגובתך, ענת. כפי שציין משה בהמשך, אכן כיוונתי לזרעים המתפתחים בבסיס הפרחים במידה והיתה האבקה והפריה של הפרחים. ההתענינות דוקא בזרעים, היא אצלי כנראה "ירושה" משפחתית. אבי נהג להרבות קקטוסים מזרעים, או פרחים מסוימים (גרברות) מזרעים. אחי שומר את זרעי החלמית ומפזר בגינתו, ואח"כ זוכה בפריחה מרהיבה.
הטיפול בבצלי הפרזיות והשתילה החדשה שלהם, מוכרת לי ומובנת לי.
מודה לך על תרומתך. בברכה, יונה

מ ש ה 53

Well-known member
אני מניח שהתכוונת לחוטמית ולא לחלמית. אבל זה אותה משפחה.
ב ק ט נ ה

למעלה