זרעים לא מוצלחים - מוכר?

רחלילי

New member
זרעים לא מוצלחים - מוכר?

רציתי לשאול קנינו במשתלות שונות וזרענו זרעים של *אמנון ותמר *אורגנו *פלפל *ועוד פרחים שלא זוכרת את שמם. בואו נאמר שתלנו איזה 7 דברים שונים שלא יצא מהם כלום. *לעומתם שתלנו דברים אחרים שכן יצא מהם דברים ממש יפים. הגינה אותה גינה. ההשקיה אותה השקיה. מה גורם לזה שמחלק מהדברים לא יוצא כלום? מחלקם אף יצאו לנו סתם עשבים (שוטים) שאותם אפילו גידלתי באהבה כשחשבתי שזה הצמח עד שגיליתי שזה אותם עשבים שצומחים פראי בכל מקום איזה באסה. למישהו קרה דבר כזה?

raya

Well-known member
אמנון ותמר למשל.. זו לא העונה שהם גדלים בה, אלא דווקא בחורף. לגבי אורגנו, אינני יודעת מתי הוא אמור לנבוט, ופלפל אצלי הוא כבר צמח גדול (שנזרע מעצמו). לפיכך ייתכן מאד שלא זרעת בעונה המתאימה. רעיה

רחלילי

New member
זרענו בעונה המתאימה!

זה היה כבר מזמן הדברים הללו אספתי דוגמאות מהשנה האחרונה לא מהקיץ. כמובן אנו זורעי םלפי העונה שכתובה על השקיות של הזרעים וגם קונים מתי שמתאים.

tal aviram

New member
תשובה

מנסיוני הפתרון הכי פשוט קני שתילים במקום להתעסק עם זרעים וכל תהליך הנבטתם בהצלחה אבירם

רחלילי

New member
ובכל זאת!

יש משהו הרבה יותר מרגש וכייפי בללוות את הצמח מראשית הווצרותו. לא שני לא מפרנסת את משתלות האזור...אני כמובן גם קונה לא מעט צמחים. ובכל זאת זה הרבה יותר כייף שלא לדבר על חסכניכשיש לך גינה גדולה למלא אותה בשתילים קנויים כל עונה מגיע למאות ש"ח ולצערי אין ביכולתי ... אז אשמח תשובות נוספות!

barakd

New member
צודקת והנה תשובה נוספת

- לא קונים זרעים מכל מקום ומכל יצרן ובטח שלא לפי התמונה. הזרעים המועדפים עליי הם של Royalfleur שניתן למצוא בהרבה חנויות. יש לאחרונה כמה חברות חדשות בשוק שלא ניסיתי. חובה לבדוק את התאריך האחרון לשיווק ורצוי שהוא יהיה כמה שיותר רחוק. כמו כן חובה שהאריזה תראה חדשה. - מועד השתילה כפי שמצויין על הזרעים לא בהכרח נכון מכיוון שהוא מתאים הרבה פעמים לארצות אחרות. לכן מומלץ לבדוק ...בספרים. - עדיף לתכנן מראש מה רוצים לגדל ולהכין את החומרים הדרושים למפרע. - ישירות בגינה לא רצוי לזרוע אלא רק זרעים גדולים או של צמחים שקשה אח"כ להעתיק את נבטיהם . את רוב הזרעים אני זורע בכבול נקי מפורר היטב שהושרה במים בתוספת חומר מונע מחלות קרקע (למניעת "מחלת הנפילה"). יש לשמור על הקרקע לחה אבל לא להשקות גם יותר מדי עד הנביטה. - את הנבטים אני מעביר לקופסאות פלסטיק קטנות (של חד שנתיים) עם תערובת של 70% כבול ו30% קומפוסט. יש נבטים שאפשר להעביר כבר ביום הנביטה ויש נבטים שהם מאד עדינים וצריך לתת להם לגדול קצת קודם לכן. ויש נבטים שמעתיקים פעמיים. - את קופסאות הפלסטיק אני שותל לאחר שהנבטים התבססו וצימחו כמה זוגות עלים ולאחר שהורגלו לתנאי שטח השתילה (שמש בעיקר). בעקרון אני שותל אותם בגודל קטן יותר מאלה שקונים בד"כ במשתלה. - ולא פחות חשוב לאסוף זרעים לשנה הבאה ולהחלפה. ברק

רחלילי

New member
תודה על התשובה! ושאלה על ההנבטה:

ושאלה: כמקום של ההנבטה בכבול האם זה במגש הזה דמוי המגש ביצים ? או שאתה זורע אותם יחד בכלי אחד גדול ואז מעביר לכלים של החד שנתיים? היכן מוצאים כלי להנבטה?

barakd

New member
האמת שאני זורע אותם גם בכלים של חד

שנתיים, מספר זרעים בכל כוסית בהתאם לגודל הזרעים וזאת מכיוון שאין לי מגשי הנבטה ייעודיים. מצאתי שזה נוח יותר מלהשתמש בכלי גדול. כמו כן בד"כ אני זורע מספר פעמים כך שזה יותר נוח מאשר עם כלי גדול. ניתן להשיג מגשי הנבטה בגרעין ודומיו אך אני לא בטוח אם בכמויות קטנות. למגשי הנבטה יש יתרונות רבים וניתן להעתיק את השתילים בשלב מאוחר יותר שהם יותר מבוססים ובעלי מערכת שורשים עמוקה. ברק

למעלה