זרמים ביהדות

מ א נ צ י

New member
זרמים ביהדות

שלום, אני רוצה.. מאודדד להתחתן עם אהוב ליבי. אבל קיימת בעיה קלה. ברבנות לא מחשיבים אות כיהודיה עקב היותי קראית (מאמינה בתורה שבכתב בלבד) אני רוצה להתחתן עם מישהו שמאמין בכתב ובע"פ.. אך אני חוששת שזו תהיה בעיה. מה יקרה אם אני לא יכריז על כך שאני קראית? אני לא מכירה שום מנהג של רבנים ואני לא יודעת אפילו מה זה מקווה. אין לי בעיה להבין עם הזמן את הדברים האלה אבל זה יהיה קצת בעייתי כי שמעתי שיש שיעורים של רבנית וכו' לפני החתונה. מעניין לדעת האם ניתן לקיים חתונה קראית,האם קיים הבדל משמעותי בין 2 סוגי החופות? אני לא מכירה כי הייתי אולי פעם אחת בחתונה רבנית ואין לי מושג איך זה הולך בכלל. תודה.
 
ומה חושב האהוב?

את יכולה להכריז שאינך קראית.מה בעיה?את גם יכולה גם לערוך שתי חופות.אחת קראית והשניה פרושית.ההבדל בין המקוה לטהרה הקראית היא הטבילה מול השטיפה.ביהדות הקראית נכנסים עם נעלי עץ למקלחת ושוטפים את הגוף,ואילו ביהדות הרגילה טובלים במי מקוה.לא סיפור כזה מסובך.
 
אין היום הבדל גדול

חילוניים רבים אינם יודעים כלום על התורה ומצוותיה כך שאין לך לחשוש שמא הרב ישים לב שאת קראית במקור אגב למה את מאמינה בתורה שבכתב היא נראית לך הגיונית וסבירה?
 
נדמה לי שהרב עובדיה יוסף התיר בחיתון קראיות,

לא? היה על זה בג"ץ בזמנו, ובכל מקרה יש ספר של פרופ' מיכאל קורנלדי: "המעמד האישי של הקראים", למקרה שתרצי ללמוד את הסוגיה לעומקה (קראתי אותו לפני שנים ארוכות, אני זוכר את הדברים רק במעומעם). (הרמב"ם, כשהיה במצרים, התיר נישואין בין שתי הקהילות - הרבנית והקראית - כדי שלא יפולג בית ישראל. כך זכור לי על כל פנים). לא נראה לי שתוכלי להחביא מהרבנות את מוצאך, ועד כמה שידוע לי, הקהילות הקראיות (במצליח וביד רמב"ם) די קנאיות לקראיותן. זה לא יפגע בך מבחינה משפחתית? בכל אופן, משום מה נדמה לי שזו בעיה פתירה (אחרי שתקבלי אישור מהרבנות, כל היתר זה שטויות. טקס החופה, וכל הדברים הנלווים זה לא משהו מסובך, במיוחד שלפי מה שאני מבין הבן זוג איננו דתי).
 
למעלה