זריקת תילוע

זריקת תילוע

מאיזה גיל ומאיזה משקל מותר לתת לגורי חתולים זריקת תילוע? אודה לאינפורמציה.

תילוע

ניתן לתת טיטפול נגד תולעים למעשה בכל גיל. לרוב גורים מגיעים לוטרינר בגיל 6-8 שבועות ואז מקבלים את הטיפול. אם את רואה תולעים, או חושדת בהן, ניתן לתת את הטיפול. מה שחשוב הוא לבחור את החומרים שיכסו הן נגד תולעים עגולות והן נגד השטוחות, ולתת מינון בהתאם למשקל החתול.

תודה ד"ר ירום אבל

שאלתי היתה האם בגילאים כה צעירים - ניתן לתת זריקה. אם לא אז למה לא? ואם כן אני מניחה שזה לא מזיק?

תילוע בגורים

בנוסף לדברי ד"ר ירום - אחד מהחומרים הנפוצים בתכשירים נגד תולעים הוא Praziquantel. חומר זה פעיל נגד תולעי סרט. בתכשירים מסויימים הנחיות היצרנים אומרות לא להשתמש בו מתחת לגיל 4 שבועות בכלבים ו 6 שבועות בחתולים, אך יש תכשירים אחרים שאכן מאושרים לשימוש בכל גיל. פרט לכך - בדרך כלל משתמשים לטיפול נגד תולעים בכדורים או במשחה, אם כי ניתן גם לטפל בזריקות אם יש צורך

למה דווקא זריקה?

טכנית ורפואית ניתן, אבל אין בכך יתרון וזה כואב. יש חומר בשם FELEX שבא במשחה ואפשר לתת לפה לגורים מגיל יום - מאד נוח

ועוד שאלה ברשותכם

ותודה על תשובותיכם - האם מתן זריקה כזו לגור שכנראה חטף וירוס (לא אוכל ולא שותה ודי מעוך) עלולה להחמיר את מצבו? או שהיא לא מזיקה... תודה !

אסף י 1

New member
לא נראה לי

עצם מתן הזריקה אינו הבעיה. אם החומרים שניתנו מתאימים, אני לא רואה בכך בעיה. סביר שהגור חולה במשהו, ומצבו קשה. טיפול נגד תולעים יכול להקל במקרה של מחלות מעיים או חולשה, ואני מניח שזו הסיבה שהוא קיבל אותו.

מנסה להבין

האם הגור טופל על ידי וטרינר? או שאת מנסה להבין באופן כללי אם אפשר לתת לו זריקה כזאת? פשוט לא הצלחתי להבין מהשאלות, אבל אם את חושדת שהגור שלך חטף וירוס (כי הוא מעוך, לא אוכל ולא שותה..) אז הוא חייב להגיע לבדיקה, ולא הייתי בטוח שזה מה שאת מתארת ארז

להבנתי

הג'ינג'ית טיפלה אצל וטרינר, אבל בשל מחלת הגור היא חוששת שהזריקה לא הועילה לו אלא הזיקה. אשמח לתיקון אם לא הבנתי נכון.

תודה חברים - אבל

זה לא גור שמטופל אצלי. זה גור שמטופל אצל חברה ולאחר שלא הרגיש טוב אתמול היא לקחה אותו לוטרינר שנתן לו אנטיביוטיקה וגם זריקת תילוע. כיוון שהגור הרגיש עוד יותר מעוך אחרי הטיפול הנ"ל וחששתי שמא זריקת התילוע הזיקה - שאלתי את שאלותי. אני מטבעי מאוד שמרנית בקטע של הטיפולים ובמיוחד בחתולים או בכלבים. אם גורון שמטופל אצלי לא מרגיש טוב אז דבר ראשון אקח אותו לוטרינר ואדאג שינסה לעזור בקטע של לא מרגיש טוב. את התילוע אני משאירה תמיד לסיטואציה שבה הגור כבר מרגיש מעולה. תודה רבה על ההקשבה והאינפורמציה. מאוד אוהבת את המסירות והדאגה בתשובות שלכם. אין הרבה כמוכם, אתם יודעים. ואגב הגורון התחיל להרגיש אתמול בערב כבר יותר טוב. התאבון חזר והוא חזר לשחק ואלה סימנים מצויינים
יום טוב שיהיה לכולם.

שמח לשמוע

ולגבי התילוע - תילוע בהחלט יכול לעזור במצבי מחלה אצל גורים, גם בזמן המחלה. זה שונה מחיסון - חיסון מעמיס על המערכת ויכול להחמיר את המצב, אבל תילוע פשוט מוריד בעיה נלווית שיכולה לגרום לסיבוכים, כך שבהחלט מקובל לטפל בזריקה בגורים שמקיאים או כשיש חשד למחלה! אני שמח שהגורון משתפר ארז

למעלה