זריקת משושה

  • פותח הנושא lh3
  • פורסם בתאריך

lh3

New member
זריקת משושה

שלום למומחים

לפני כחודש וחצי קניתי כלב מבית גידול מוכר, (הכלב היום בן 7 חודשים) בביקור אצל הוטרינרית לצורך מתן זריקת כלבת, היא הבחינה שלזריקות המשושה אין חתימה של וטרינר כלל (רק על אחת מהן יש חותמת גומי) וכן הזריקה הראשונה נתנה מוקדם מהרגיל בגיל חודש וקצת. לאחר ניסיון בירור מול הוטרינר הרשום לא נתנו תשובות מספקות וכן מבדיקה שלי מול הבית גידול נאמר בהבטחה כמובן שכל הזריקות נתנו.
בהתאם לכך בהמלצת הוטרינרית שלי נתתי במקביל לכלבת גם זריקת משושה אחת ובימים הקרובים לפי המלצתה צריך לחסן את הכלב בעוד חיסון אחד לפחות של משושה.

אני מתלבט ממש האם לתת לו באמת עוד זריקה שיכולה להיות לחינם, וסתם למלא את הכלב בנוגדנים.

מה אתם חושבים?
 

sapirdvm

New member
לא הבנתי מה הבעיה

עם כלב "מלא נוגדנים". הייתי שמח מאד לדעת שכל הכלבים שאני מחסן 'מלאים בנוגדנים' ובכך אני מצליח במשימתי: לעזור להם להיות מחוסנים ולהתמודד עם מחלות שיכולות לגרום להם מחלות/סבל/מוות.
מה אמרה על שאלתך הווטרינרית?
 

lh3

New member
שיתכן שהזריקה מיותרת

שיש כן סיכוי שהכלב כבר קבל את ה3 זריקות של המשושה בבית גידול באמת כמו שמופיע בפנקס החיסונים רק שחסרה חתימה

וקבל מהוטרינרית שלי עוד זריקה ליתר ביטחון השאלה אם יש צורך בעוד אחת? כלומר אחרי הזריקה הנוספת המתוכננת סה"כ 7 זריקות משושה במידה והוא באמת קבל גם בבית גידול.

אם זה לא באמת נחוץ חבל על הכסף אבל אם זה נראה הכרחי לאור המצב והסיכוי הקטן שהוא לא קיבל את 3 החיסונים
 

sapirdvm

New member
לא הבנתי את החשבון של 7

חיסונים.
אם החיסון הראשון היה מוקדם מדי, לפני גיל 6 שבועות, אז מקובל שלא להתחשב בו כחיסון.
במרבית העולם נהוג לחסן חיסון משושה 3 פעמים ואחר כך חיסון שנתי, אלא אם בודקים רמת נוגדנים ומגלים שהכלב מחוסן ואז ניתן לדחות בשנה את החיסון.
להזיק כנראה זה לא יזיק לו. אז או שתחליט שדי בחיסונים שקיבל, או שתבקש לעשות בדיקת דם לרמת הנוגדנים ואם יהיו ברמה המספקת אין צורך לחסן.
בהצלחה
 
לדעתי

בעיקרון צריך לראות את פנקס החיסונים ואת התאריכים. הגישה שלי בכלב בן 7 חודשים עם חיסון חלקי היא להקפיד שחיסון הדחף האחרון ניתן אחרי גיל 18 שבועות. כל הנראה זה לא קרה כאן, ולכן הייתי נותן את הזריקה הנוספת כפי שהרופאה שלך עשתה.
אני נוטה להעריך שאת זריקת הדחף הבאה הייתי נותן אחרי שנה, אבל כמו שאת רואה, יש לעיתים מגוון של דעות בעניין.
אסף
 
למעלה