זריקת חפצים בכוח.

א י ל ת

New member
זריקת חפצים בכוח.

מתן, בן שנה וחודשיים זורק הכל על הרצפה, ובכח רב. אם אני מציעה לו עוגיה והוא לא רוצה, הוא יקח אותה ממני ויזרוק על הרצפה. גמר לשתתו, זורק את הכוס על הרצפה. הכל בכוח רב ובעוצמה. אציין כי הוא מאוד אגרסיבי ברב מעשיו, טורק דלתות ומגרות, יש לו בעיה מסוימת עם מגע (עדיין לא הצלחתי להגדיר אותה: הוא נתקל במשקופים וברהיטים מתפלש ברצפה (אם כי רק אחרי שאני שוטפת אותה) אובה מאוד להתחבק אבל שונא מסאז´). עם הכל אני יכולה להסתדר אבל לא עם זריקת החפצים. כבר קשה לי להרחיק ממנו חפצים משום שהוא מגיע עד לאמצע שולחן האוכל ואני מעדיפה לא למנוע ממנו אלא להפסיק את הנוהג. משהו בסגנון: אתה לא רוצה? תניח. הזריקה הזאת מפריעה לי והעוצמה אפילו מעט מפחידה אותי.

לאה_מ

New member
אילת, תארת את ה"בעיה" של מתן עם מגע

אני לא יודעת אם זה בגדר "בעיה", אבל כמו שיש אנשים שמאד רגישים למגע, ולא נעים להם אפילו שמלטפים אותם בעדינות, כל בגד מגרד להם וכו´, כך נשמע לי שמתן נמצא קרוב לקצה השני של הסקאלה - סף הגרוי שלו נמוך, והוא זקוק למגע חזק, בעל עוצמה, כדי לחוש בו. אני הייתי מציעה לך לנסות להעצים את המגע שלך - לחבק אותו בחוזקה, לשחק איתו במשחקי השתוללות פיזיים, לצאת איתו להתגלגל על דשא, על חול, על השטיח, על הרצפה. הוא זקוק, כנראה, ליותר ממה שהאדם הממוצע זקוק לו כדי לחוש, והוא רוצה לחוש. לכן הייתי הולכת מצד אחד בכיוון של גרוי חושי חזק. מצד שני, לגבי הזריקות, יכול להיות שאני ממש לא בכיוון, אבל אם יש לזה קשר לעניין הצורך שלו במגע חזק, אז זה לא בא להוציא אגרסיות (ולכן גם לא בטוח שהתאור שלך עליו כאגרסיבי הוא מדוייק, כלומר, מהווה פירוש מדוייק של ההתנהגות שלו), אלא פשוט להעצים את התחושה שלו. אולי כדאי להרבות איתו במשחקי כדור, בזריקה של חפצים אחרים (למדי אותו לזרוק צלחת מעופפת, נסו אולי למצוא בומרנג שאפשר לשחק בו, יש משחקים של ידוי כדור במטרות). אם הוא ירגיש שהוא מסופק במישור הזה, מאד יתכן שיפסיק לזרוק חפצים אחרים.

א י ל ת

New member
הי, הוא בן שנה וחודשיים!

א נ י לא יודעת לזרוק צלחת מעופפת... וברצינות: נראה לך שהוא יוכל לזרוק כדור?

לאה_מ

New member
גם אורי בן שנה וחודשיים,

ולזרוק כדור זה אחד הדברים האהובים עליו! לגבי צלחות מעופפות, את צודקת. אבל הבנת את הרעיון שלי, לא? יכול להיות שאני ממש לא בכיוון, אבל שווה לנסות.

zimes

New member
זה בהחלט גיל שאפשר להתחיל

דולב זורק דברים לאחור. יש לנו אוהל כדורים, ואני כל הזמן זורקת כדורים פנימה לאוהל. אני חושבת שזה אחד הדברים שגרם לו לנסות כוחות בזריקות כאלה.

vered4

New member
מה כן לזרוק ואיפה

הייתי מנסה להגיד לו מה הוא כן יכול לזרוק בבית. יש למשל גלילים מתנפחים עם ציורים שדוחפים חזק והם מתרוממים בחזרה, אפשר ממש להפעיל על זה הרבה כוח, או כדורים רכים, יש באולינג מבקבוקי פלסטיק וכדורים לא כבדים. בחוץ הוא יכול לזרוק דברים יותר מסיביים.

כרמית מ.

New member
מצטרפת למה שנאמר וגם...

אולי לעזור לו ללמוד להניח. יכול להיות שחלק מ"סף הגירוי הנמוך" (איך אנחנו באיבחון וירטואלי
- לא צריך להזכיר לך שהכל בערבון מוגבל, נכון?) הוא שהוא לא מודע לעוצמת הפעולה שלו. אם את מצליחה לזהות את הזריקה רגע לפני שהיא קורית (לפחות לפעמים), לתפוס את היד שלו (בעדינות) ולעזור לו לבצע הנחה עדינה, תוך שילוב מילה קבועה ("תניח ב-ע-ד-י-נ-ו-ת" למשל). לגבי המסאז´ - אולי כדאי לנסות מסאז´ פחות עדין.... והרבה פעילות שמפעילה לחץ על הגוף, שמאפשרת "להרגיש" אותו.

vered4

New member
מסאז´

יש שיטה של מסאז´ עם מגע חזק ומשעשע, מגלגלים את הילד בתוך מזרון דק ו"מועכים" אותו (כמובן בהתאם לגילו ומשקלו. זה מפעיל תחושה חזקה של חיבוק ומגע.

דסי אשר

New member
ישנם אתרים הכוללים

מקצוענים בתחום הגיל הרך, כמו מרפאות בעיסוק, שזהו תחום עיסקן= אבחון האם זו בעיה, ואולי הוא אכן בתחום הנורמה אך בשוליים של עקומת גאוס הנורמאלית. הן גם יכולות על פי התיאור שלך, להדריך אותך, האם יש צורך באבחון מקצועי, או יסתפקו במתן הדרכה דרך האינטרנט. אני לא יודעת למצא האתרים, אני מניחה שכרמית ואחרות ידעו להפנות אותך. דסי

תמי א

New member
יש פורום ריפוי בעיסוק פה בתפוז! וגם

הכיוונים שדיברו עליהם נשמעים כמו הכיוון הנכון, לפי התאור שלך - יתכן ויש לו תת-רגישות למגע (היפו-סנסיטיביות) ולכן הצורך לזרוק בחוזקה, ההתקלות במשקופים וכו´. כמה שאלות: האם את מבחינה אצלו מודעות נמוכה מדי לסכנה? האם את חשה שהוא לא מספיק נרתע מגירויים שאמורים להכאיב או לגרום לחוסר-מנוחה? האם הוא נופל הרבה? אוהב לרוץ/להסתחרר (להסתובב חזק בקרוסלה, למשל
)? אני חייבת לציין שבגילו הצעיר מאוד, אין עוד מקום להתערבות של טיפול (בדרך כלל לא מתערבים לפני גיל שלוש), ובכל זאת אתם יכולים להקפיד על הרבה מגע חזק, עמוק: חיבוקים, מעיין מסאז´ חזק לחלקי הגוף השונים, גלגול בבד/מזרון (למשל עם המגבת שיוצאים מהאמבטיה) ומעיין "מעיכה" חזק בתוך המגבת, וכו´. תוכלי לנסות ולקבל עיצות נוספות בפורום ריפוי בעיסוק, פה בתפוז. בהצלחה

א י ל ת

New member
תודה. מלחיץ אותי שהתשובות על השאלות

חיוביות.הוא נופל הרבה, אוהב לרוץ, קרוסלה לא ניסיתי, הילד מעדיף מגלשה, לא תמיד בוכה כשמקבל מכה או נחבל. אני הולכת לפורום המתאים. תודה.

לאה_מ

New member
המון הצלחה!

אני לא בטוחה שאת צריכה להלחץ. אני חושבת שהתופעה נפוצה, ושבהחלט מטפלים בה ומתמודדים איתה בהצלחה. אני מאחלת לכם הרבה הצלחה, ותעדכני אותנו בתשובות שקיבלת בפורום המתאים או ביעוץ אחר, כמו גם בהתקדמות שלכם.

למעלה