זריקת דקא

ליאל ד

New member
זריקת דקא

שלום בנות, היום אני אמורה להזריק פעם ראשונה דקא 3.75, ורציתי פשוט לשאול ויותר נכון לשמוע ממכן מה צפוי לי?? הבנתי שהזריקה כואבת... אבל מה ארגיש אחריה? אני יודעת שבשבועיים הראשונים היא יכולה לגרום להחמרת כאבי אנדו' (בגלל גירוי הורמונלי) ואחר כך יהיה דיכוי ותופעות של גיל הבלות? איזה תופעות דורשות התייחסות מיוחדת? מתי כדאי להזריק זריקה שניה על מנת למנוע מחזור? או שאחרי זריקה ראשונה בכל מקרה יגיע מחזור? אני מותשת ועייפה מהמחזור שהתחיל שלישום, ופשוט לא נשארו בי כוחות להתחיל עם הפריות... מצטערת על כמות השאלות, פשוט אני חייבת להיות מוכנה נפשית למה צפוי לי.. חג שמח!!!!

קצת תשובות

קודם כל, אני ניגשתי לאחות במרכז לבריאות האישה כדי שתזריק לי בישבן, והזריקה עצמה הייתה ממש בלתי מורגשת. לא הרגשתי החמרה בכאבי האנדו אחריה, ובגירוי לקראת IVF שהגיע אחריה - חוויתי פחות כאבי אנדו' בהשוואה לסבבים ללא דיכוי. מבחינת תופעות לוואי - כשבוע אחרי הזריקה הגיעו גלי חום, בעיקר בלילה. הלכו וחזרו לסירוגין גם שבועות אחרי הזריקה. בעלון רשום שאחת מתופעות הלוואי האפשריות היא מצבי רוח משתנים, מה שגרם לבעלי לשמוח "אולי סוף סוף יהיה לך מצברוח טוב". בפועל, הייתי ע-צ-ב-נ-י-ת! ותופעת לוואי נוספת - היישר מגיל הבלות - שאני סבלתי ממנה, היא יובש בנרתיק. סליחה על התיאור הבא אבל הוא נראה לי רלוונטי - היובש לא הורגש כיובש (דווקא הרגשתי רטובה) אבל החדירה מאוד צרבה. אנחנו פתרנו את זה עם ג'ל סיכה. גם תופעת הלוואי הזו נמשכה שבועות אחרי הזריקה. שיהיה בהצלחה!

galim29

New member
לליאל ../images/Emo26.gif

לגבי תופעות הלוואי- תשמעי מגוון חוויות מהזריקה ומאחר ההשפעה של הדקא משתנה מאחת לאחת (כמו תופעות הלוואי, על כל אחת משפיע משהו אחר, פחות או יותר), ממליצה לך לקרוא את העלון שמצורף ולעקוב אחרי התופעות. סביר להניח שלא כולן יופיעו לך, כמו בכל תרופה. כל מה שתשמעי שצפוי לך, הוא מה שקרה לבנות אחרות ולאו דווקא יקרה לך, בטח לא הכול ולא באותה עוצמה. חלק מתופעות הלוואי עוברות אחרי מספר זמן או נחלשות. חלק באות והולכות. מאוד משתנה מגוף לגוף. לגבי השאלה מתי להזריק- אנא, פני לרופא לגבי השאלה מתי להזריק את הזריקה. הוא מכיר אותך וידע לענות לך בהתאם לתיק הרפואי שלך. זו שאלה שהיא בתחום האפור של ייעוץ רפואי ואנחנו מקפידות לא לענות על כך על מנת שלא לתת מידע לא נכון ובדרך כלל לא מותאם לך אישית (למצבך הרפואי). מקווה שהיא תשפיע מהר אבל מתארת לעצמי שייקח לה זמן להשפיע וייתכן כי תקבלי מחזור (כדאי לבדוק עם הרופא שלך איך להיערך לכך מבחינת כאבים). תנסי להחזיק מעמד. חג שמח

ליאל ד

New member
תודה רבה על התשובות ושאלה נוספת

גלים וממשבקרוב תודה רבה ובהצלחה! רציתי לשאול אם הזריקה גורמת לעלייה במשקל/הצטברות מים ו/או הופעת פצעונים? תופעות אלה בדרך כלל לא מצויינות בעלון לצרכן, אבל ידוע שלהורמונים יש השפעה עליהן. תודה מראש!

galim29

New member
אין לי מושג

תעקבי ותראי איך ומה משפיע עלייך. כמו שכתבתי: אין סיבה שכל תופעות הלוואי ישפיעו עלייך ומה שהשפיע על אחת לא חייב על השניה. תנהלי יומן מעקב איך מרגיש לך, ותראי לכמה זמן הם ממשיכים. ואם לא טוב לך תתייעצי עם הרופא מה ניתן לעשות למרות שלא רואה סיבה שלא. בהצלחה יקירה.

זואילי

New member
כמו שאמרו קודם - אינדיווידואלי...

לי באופן אישי לא היו תופעות מהדקא. לא גלי חום ולא יובש. עלייה במשקל ונוזלים.. המממ, הרופאים מסרבים להאמין/להודות שזה קורה ובד"כ אנחנו מואשמות באכילת יתר חחחח. זה יותר "מסתדר" עם הורמונים של סטימולציה בטיפולים. (הקטע של השמנה וכו'). אבל כמובן, זה לא חקוק בסלע. נסי ותדווחי לנו
בהצלחה.

ליאל ד

New member
טוב, אז אני אחרי!!!

מסתבר שהשד לא נורא כל כך, אומנם לא נעים - אבל לא נורא!! וכאן חשוב לציין את היתרון העצום של אנדו' - כל כאב אחר מתגמד לידו!!! אעקוב אחרי תופעות הלוואי, עדיין מתלבטת אם לקרוא את העלון המצורף שלא אקבל תסמינים פסיכוסומטיים!! תודה רבה לכן!

galim29

New member
../images/Emo140.gif שמחה שאת אחרי

ונחזיק אצבעות למינימום תופעות לוואי. חומד, קטן עלייך לעומת כאבי אנדו'. כמה גלי חום? ממש שטויות (מנסיון). הכול מתגמד כשזה מרחיק את ה-
מחייך. ותאמיני לי שאת תדעי לדעת לבד אם יש לך תופעות לוואי שהן לא פסיכוסומטיות. וגם אם יש, לא להיבהל,לתת לגוף זמן להתרגל לזריקה. אם צריך להיעזר ברפאה אלטרנטיבית מרגיעה, גם אופציה לשקול. העיקר, לנקות את הגוף מה-

דפי 29

New member
הי ליאל!

שמחה שאת אחרי ואכן כל כאב מתגמד לעומת האנדו הארור... לי באופן אישי אין תופעות יוצאות דופן בדקא 3.75 כך שזאת גם אפשרות... לפעמים מתכוננים לאיזה שינוי מטורף ובסוף הכל זורם סבבה. שיהיה לך בהצלחה!!

הי ליאל

לא לחשוב על תופעות כרגע .....קיבלת את הזריקה....תמשיכי עם חייך ...אין צורך לחכות לתופעות ......כשיגיע משהו תבדקי בעלון אם מצריך התייחסות מיוחדת ......אין צורך להלחיץ את עצמך לחינם... תרגישי טוב ואנחנו כאן.

ליאל ד

New member
../images/Emo153.gif פיצול אישיות?

טוב, אז עברו 4 ימים מאז שהזרקתי את הדקא... בינתיים יש לי כאב ראש 24*7 - אבל אולי זה גם מושפע ממזג אויר ההפכפך... הבעיה היא קצת שונה - אני מרגישה שיש לי פיצול אישיות!!! לא מצליחה לקבל שום החלטה!! אתמול קיבלו אותי לעבודה, קפצתי משמחה, החלטתי לקחת הפסקה מכל הטיפולים ולהמשיך עם דיכוי וגם לקנות בית שראינו לא מזמן, היה לי מצב רוח מצוין, צחקתי וקפצתי על בעלי כל היום, התקשרנו לבנק שיאשרו לנו משכנתא וכו', והיום התעוררתי עם רצון עז להמשיך עם טיפולים ולא לקנות שום דבר!!! זאת כבר פעם שלישית השבוע שאני קונה/לא קונה את הבית המסכן!! אני מבינה שמדובר בהחלטה מאוד גורלית וקשה, אבל הבעיה שלוקח לי גם 20 דקות לבחור קורנפלקס בסופר.. אני לא החלטית... וכרגע אני עומדת בצומת דרכים - ולא מצליחה להתקדם לשום כיוון.. טוב לי בצומת - אבל זה לא יכול להימשך לנצח. הכל קורה בתקופה הכי לא מתאימה, אני צריכה להתחיל טיפולים - אבל קשה למצוא עבודה במקביל לטיפולים, במיוחד בתחום שלי.. אנחנו רוצים לקנות בית, אבל אני לא רוצה לבנות רק על שכר של בעלי.. בקיצור אני לא יודעת מה אני רוצה, הדעות שלי משתנות כל יום.. כרגע התחלנו הליכים לרכישת בית.. הבית עונה על רוב הדרישות שלנו, וגם הגיע הזמן להתרחב קצת. אבל אני עוד לא בטוחה שאני מוכנה להשקעה כזאת... וזה שדווקא אתמול התקשרו להגיד לי שקיבלו אותי לעבודה זה דווקא סימן טוב וחיובי לקנייה. אבל זה אומר שאני צריכה לשים את הטיפולים בצד לפחות לחצי שנה.. אז מצד אחד כל כך עצוב שכל הניסיונות והחמרת האנדו' בשנה האחרונה היו לשווא.. אבל מצד שני אני לא יכולה לעצור את החיים ולבנות אותם סביב אנדו' וטיפולים... סתם רציתי לקטר קצת כי יש יותר מדי קצוות פתוחים...

למעלה