זריקות

vmoti

New member
זריקות

התחלתי לקבל זריקות (היום ואתמול מטרודין+מונוגון) ממחר רק מנוגון(פרגונל), האחות אמרה לי שכדי להזריק לבד או ללמד את בעלי להזריק צריך אישור מרופא וזה לא כ"כ פשוט לעשות את זה לבד? האם מישהי מזריקה פרגונל לבד? ומה אפשר לעשות למשל מחר כשלא עובדים עד אחה"צ בקופ"ח(בגלל פורים) או בשישי שבת אם לא מזריקים לבד?

עמית@

New member
שלום- לדעתי מאוד מאוד מומלץ להזריק

לבד (או שהבעל ילמד..) אם אתם לא מזריקים לבד אז לכל קופת חולים יש מוקד חירום וניתן גם להזריק בחדר מיון הכי כדאי מהיר ונוח לעשות את זה לבד (אני מהטיפול הראשון הזרקתי לבד ואין להשוות את הנוחות) עמית

יעל@

New member
רק לבד

זה ממש פשוט וקל ללמוד, אפילו פחות כואב, ולא צריך לפחד!!! זה יאפשר לך להרגיש חופשייה ולא להיות תלויה באחות של קופת חולים. בהצלחה, יעל

הרבה יותר נוח לבד

מצטרפת להמלצות הזרקה לבד- יותר נוח יותר פשוט, לא תלויים באף אחד, ולא צריך להפסיק הכל באמצע בגלל מפגש אצל האחות. גם אם זה מצריך אישור מיוחד. בכל מקרה אם תחליטי שהאחות תזריק לך- לגבי ימי חד ושבת- תמיד יש את מד"א או מיון.

אולה *

New member
מאוד מומלץ להזריק בבית

בעלי למד בשניה, וכך הוא גם שותף פעיל יותר בטיפולים. הוא מזריק יותר טוב מכל אחות

נועם@בת

New member
הכי כדאי זה להזריק לבד, או לקבל

זריקות מהבעל. לא מבינה את הקטע של אישור רופא. אני יודעת שבכללית יש כל מיני חוקים מוזרים, אבל בדרך כלל אפשר לעקוף אותם אם מחפשים אחות פחות עקשנית. במידה ואין קופת חולים צריך לגשת למוקד רפואי, וזה כרוך בתשלום. אם את נמצאת באיזור הקריות של חיפה את מזומנת אלי גם לקבל זריקה וגם לקבל הדרכה איך להזריק. פורים שמח
נועם

vegas10

New member
לדעתי מהבן זוג זה הכי

הכי נוח - כי לא צריך לרוץ בין מרפאות ומוקדים בשבתות ובחגים. הכי פחות כואב - כי יש לבעל אינטרס חזק לא להכאיב לך והכי הכי ביחד - זה מקרב ועוזר לתחושת השיתוף של הבן זוג. לדעתי מ אוד מומלץ.

סיגל 01

New member
כמו שאמרו לך- רצוי שהבעל ילמד

להזריק, אין דבר נוח מזה. את לא צריכה לטרטר את עצמך, ובעיקר את הכוריגון שמזריקים בשעת לילה מאוחרת או בוקר מאד מוקדמת, אין כמו לעשות את זה באופן עצמאי בבית. ובכל זאת, אם האחיות מזריקות לך, לגבי שישי שבת וחג, אני יודעת שהקופה חייבת לשלוח לך אחות הביתה. כשהתחלתי עם הטיפולים זה היה בדיוק פסח שנה שעברה, הגיעה אלי אחות הביתה במשך 3 ימים, והסבירה לי שזה מחובתן. יש גם מוקד חירום (מרל"מ) ששם את משלמת ומקבלת החזר של 50% זהו, מקוה שעזרתי.

vmoti

New member
זריקות

תודה לכל הבנות שהציעו ללמוד להזריק לבד או שבן הזוג יזריק, מצאנו אחות שמוכנה ללמד, ביום שישי ננסה ונעדכן

01ניב

New member
אין כמו לקבל זריקה מהבעל

אני חושבת שלקחתי הפסקה של חצי שנה לפני הזריקות רק בגלל הפחד מהזריקות, לא מהפחד מהמחט כמו מהטירטור של קופ"ח, מד"א או מיון בשבת, וממש לא היה לי כח לזה, עד שראיתי שאין ברירה וצריך לעלות כיתה, לקחתי את בעלי לשיחה ואמרתי לו שהדבר הכי חשוב עבורי הוא שהוא ילמד לתת לי את הזריקות, ואכן חברתי החובשת באה בערב הראשון להדגמה חיה, הוא מצידו כמעט התעלף, והוא אחד כזה ודם מחטים ובתי חולים גורמים לו להתעלף, ומאז הוא עושה לי את זה בבית, וכל היחס שלו לטיפולים שלי והפתיחות שלו לנושא הגיעו רק בעקבות השיתוף הזה, שעשה אותנו שותפים באמת והפך אותו לחלק בלתי נפרד מהטיפול. אני מודה שאני בעצמי עדיין לא מסוגלת להזריק לעצמי. בכל אופן אם בעלי עשה זאת, כל אחד יכול, מומלץ בחום... בהצלחה ניב

vmoti

New member
דיווחים מהשטח לגבי זריקות

הבטחתי לעדכן , אז... אתמול אחות לימדה את בעלי להזריק והיום הוא כבר הזריק לי לבד כבר לא בנוכחותה, באמת הרבה הרבה יותר נוח ונעים, אגב מהיכן משיגים את המזרקים?

תבקשי מהאחות ביחידת ה IVF מרשם

למזרקים בדיוק כמו לתרופה ותקבלי ללא תשלום בבית-המרקחת. הצעה נוספת למה שלא תזריקי לעצמך .אני מזריקה לעצמי בבטן ולא מרגישה כלום.ואני אחת ברגע שראתה מחט הייתי מבקשת ישר לשכבץ אבל מה ,רעיון טוב שהבעל יזריק ככה ירגיש חלק מהתהליך. בהצלחה

vmoti

New member
החזרים מקופ"ח

כשהגעתי לקופ"ח (כללית) לקבל את הזריקות אז הרוקח אמר לי שבסיום הטיפול מקבלים החזר על הזריקות. האם מישהי יודעת משהו על זה?

שודי

New member
החזרים

אני גם בכללית וגם לי נאמר שמקבלים החזרים כספיים על הזריקות. עדיין לא בקשתי את הכספים, אבל אני יודעת שצריך לשמור את כל הקבלות של התשלום (המדבקות עם ההדפס של הסכום)וכן את המרשמים עצמם, וללכת איתם למרפאה הרגילה שלך, שם הם מחזרים חלק מהכסף ששלמת.

רומי^^

New member
ש ע ר ו ר י ה - אני כבר שנה עמוק

בתוך הטיפולים ולא נאמר לי אף פעם שאני זכאית להחזרים. נראה לכן שאני יכולה לקבל החזרים רטרואקטיבית? או שהלך עליי???
חוצמזה - לאיפה אני פונה כדי לקבל את ההחזר?(חשבתי שזה נעשה טאוטומטית, פתיה שכמותי

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפים לשרשר הודעות. תלוי איזה זריקות את מקבלת, ואיזה ביטוח יש לך. פרגונל/מנוגון ומטרודין נמצאים בסל הבריאות, ואת אמורה לשלם עליהם רק השתתפות עצמית של 250 שקל (פלוס מינוס). גונלF עדיין לא בסל הבריאות, ולכן רק אם יש לך ביטוח משלים את מקבלת סבסוד וכל אמפולה תעלה לך כ25-30 שקלים. תשמרי את הקבלות ותרימי טלפון לקופה- תבררי שם את הזכויות שלך. בהצלחה נועם

למעלה