זריקות פרוגסטרון

קשת 5

New member
זריקות פרוגסטרון

הייי .... היום עשיתי בדיקת בטא חוזרת. יצא269 אבל הפרוגסטרון עדיין 30. הרופא אמר שאצטרך זריקות תמיכה... מישהי מכירה? האם יש תופעות לוואי? מפחדת על הסיכון בהריון :(

יעל326

New member
היי קשת

אם הכוונה לזריקת פרונטוגסט אז אני מזריקה כל יום כבר כמעט שלושה שבועות ועתידה להמשיך כרגע בכל אופן כל עוד התפתחות הריון תקינה (טפו שיימשך). מדובר בזריקה לטוסיק. חומר מגיע באמפולה, חומר מאוד שומני. הזריקה עצמה באופן אישי לי היא כואבת ועשתה לי מלא גבשושים כאלה וכחולים בטוסיק , סוג של קוץ בתחת (תרתי משמע!)אבל-היא מאוד אפקטיבית! אני פעם ראשונה נקלטתי איתה ומתרגלים אליה בסך הכל.
חוץ מכאבים בטוסיק אין לי שום תופעות לוואי ממנה. אני ממליצה לחמם טוב טוב את האמפולה כרבע שעה לפני שאת מזריקה ולעסות את המקום לפני ובמיוחד אחרי ההזרקה וזה מאוד עוזר.
אם זה לא זה אז חפרתי לך לחינם ואני מתנצלת:)
המשך הכפלה תקינה וצלא בהצלחה!

קשת 5

New member
היי יעל

נראה לי שמדובר בזריקה הזו.. מחר בבוקר הרופא יביא לי מרשם ואדע יותר טוב.... תודה על הטיפים.. מקווה שיזרום בסדר.. :)

היא321

New member
עשיתי את הזריקה הזאת עד שבוע 11

בהריון הראשון שלי. נסעתי לאחיות בקופה במשך כל יום ויום.
לי חיממתי את האמפולה אבל התעקשתי שיעשו אך ורק עם המחט הירוקה (ההכי ארוכה, עבה ומפחידה!) היו אחיות שרצו לעשות לי עם המחט נורודה אבל התעקשתי על הירוקה כי המעבר של החומר איתה הכי טוב ומשאיר הכי פחות גושים ואין הבדל בתחושת הדקירה אף על פי שנראית מאיימת. גם לעסות את המקום בעדינות אחרי ההזרקה עוזר לפיזור החומר ומניעת גושים. כמובן להקפיד להזריק ברבע החיצוני העליון של הישבן (פעם הזריקו לי באמצע וכאב ים זמן).

תלתלית20

New member
אפשר הסבר קצר

באילו מצבים צריך להזריק את הזריקות האלה? אני שומעת על זה יותר ויותר אבל לא ממש הבנתי אילו מקרים מצריכים את הזריקות האלה

היא321

New member
במצבים של

פרוגסטרון נמוך בשימוש בטבליות/דימומים מוקדמים/דימומים לאחר בטא חיובית.
זו בעצם תמיכת פרוגסטרון מאוד מאסיבית בהזרקה ישירה לשריר ולא בטבליות לנרתיק

קשת 5

New member
....

הסיטואציה שלי זה דימום קל אחרי בטא חיובית...ופרוגסטרון נמוך העניין שאני מפחדת מהזריקה הזאת.. אין לי כוח סבל:( מבדיקות דם אני עושה סרטים ..

תלתלית20

New member
אז בעצם

רק כשהריון נקלט והתמיכה של הנרות והכדורים לא מספיקה?
לא נותנים ישר אחרי החזרה כתמיכה נוספת?
וכמה פרוגסטרון צריך להיות כדי להימנע מזריקות כאלה?

היא321

New member
יש רופאים שנותנים כתמיכה אחרי החזרה גם זריקות

אבל נראה לי רק אחרי שרואים שהתמיכה בנרות לא עובדת והאישה מתחילה לדמם הרבה לפני הבטא. אני לא יודעת כמה צריך להיות כדי להגיע לזריקות.
אני קיבלתי כי דיממתי אחרי. למעשה התחלתי לדמם עוד לפני הבטא, פשוט עשיתי בדיקה ביתית ממש מוקדם וכדיצא חיובי אז עשיתי גם בטא 3 ימים לפני המועד.
בהריון השני גם דיממתי אבל הרופא לא נתן זריקות (רופא אחר) אמר להוסיף עוד אנדומטרין אחד ביום ולקוות לטוב.

למעלה