זריקות ייחום

balcony

New member
זריקות ייחום ../images/Emo101.gif

מחפשת מאמרים מפי וטרינרים מוסמכים המסבירים את הסיכונים הבריאותיים בזריקות אלו תודה רבה, Balcony

זריקות למניעת ייחום

אנסה להסביר בקצרה. ישנן שתי זריקות נפוצות למניעת ייחום בכלבות, לשתיהן אני מתנגד באופן נחרץ. 1. זריקה הנקראת ויטגסט, וניתנת כל חצי שנה. הזריקה ידועה כגורמת לגידולי עטין ודלקות רחם. הדבר אפילו מופיע בלשון עדינה על דף המידע המצורף לבקבוק ההזרקה. גידולי עטין הם הגידולים הנפוצים ביותר בכלבות גם ללא מתן ההורמונים. התוספת של ההורמונים גורמת לכך שבאופן כמעט ודאי הכלבה תקבל גידול ממאיר בשלב מאוחר יותר של חייה. 2. זריקה הנקראת דלווסטרון. יש לחזור על הזריקה אחרי 3 חודשים, אח"כ אחרי 4 חודשים והלאה כל 5 חודשים. עד כמה שידוע לי הזריקה אינה גורמת לגידולי עטין, אך כן גורמת לדלקות רחם. דלקת רחם היא דלקת קשה של הרחם, שללא ניתוח חירום עלולה לגרום למוות. דלקות רחם יכולות להתרחש גם ללא מתן זריקות, אך ההורמונים שבזריקה מעודדים את היווצרות הדלקת. מאידך גיסא, עיקור בגיל צעיר ימנע כמעט במאה אחוז את גידולי העטין, וימנע במאה אחוז דלקות רחם. מכאן ברור שאני ממליץ לעקר. עדיף לבצע ניתוח ייזום בחיה בריאה מאשר להשרות מחלה, ואח"כ לנתח אותה בסכנת חיים. זה יותר בריא ויותר זול.

balcony

New member
תודה, שאלה נוספת

מדובר בכלבה בת 9 עם אפילפסיה (תדירות ההתקפים מאז נטילת התרופות נמוכה מאד). הכלבה מקבלת זריקות מאז ומעולם, ואני מנסה לשכנע את הבעלים לעקר, אלא שאלו חוששים מאד מעצם העברת הכלבה (מבוגרת יחסית) ניתוח. מה דעתך על עיקור בגיל כזה? לא עדיף, אם אין אפשרות לשכנע לעקר, פ0שוט לתת לכלבה להתייחם באופן רגיל על פני מתן זריקות (הכלבה לעולם לא נמצאת בחוץ ללא רצועה ואין חשש מכניסה להריון)

עיקור בגיל מבוגר

הדוגמא שלך היא הדוגמא הטובה לשאלה למה לעקר בגיל מוקדם. עכשיו מתחילות הדילמות, וההרדמה והניתוח מסובכים הרבה יותר. עדיין הייתי שוקל לנתח את הכלבה, בהתאם לתוצאות הבדיקה שלה (ראה מה כתבתי בשושור הצמוד על הרדמות). כאן הייתי בהחלט עושה בדיקות מקיפות לפני. גם חומרי ההרדמה ייקבעו במקרה זה בהתאם להסטוריה של האפילפסיה, לתרופות שהיא מקבלת (חלקן פוגעות בכבד) ולתוצאות הבדיקות. יש חומרי הרדמה שמעלים את הלחץ התוך גולגלתי, או מורידים את הסף לעוויתות, ברור שבהם לא הייתי משתמש. לשאלתך - אם לא מצליחים לשענע לעקר, אז ודאי להפסיק עם הזריקות, ולשמור על הכלבה בעת הייחום. מספיק שהיא חולה באפילפסיה, לא צריך לדחוף לה בנוסף רעלים לתוך הגוף.

למעלה