זריקות אבנים

voyager2005

New member
זריקות אבנים

בארץ זה קורה בד"כ ממניעים לאומניים (ערבים) או דתיים (חרדים). למה זה קורה בהולנד?

ayala26

New member
הנוער של היום..

מאוד עצוב מה שקורה (בעולם) בני נוער משועממים מחפשים דרכים לבדר את עצמם... הם לא חשבו להרוג, הם פשוט לא חשבו, כי לצעירים של היום יש מעט מאוד כבוד לחיי האדם. זה מדכא

voyager2005

New member
בעולם

ילדים זורקים אבנים על מכוניות בכבישים בכל העולם? זה פשוט לא מסתדר לי. אני רואה את זה הרבה בחדשות ההולנדיות, והיה מקרה בגרמניה לפני כמה שנים, אבל לא נראה לי שבארץ ובדי הרבה מדינות אחרות אנשים מאיטים באופן אוטומטי לפני שהם מגיעים לגשר (כפי שצוטט מישהו בהולנד בהקשר הזה).

ayala26

New member
הנוער בעולם הופך אלים יותר

אז אולי לא זורקים מכוניות אבל באמריקה לכל ילד שני שהולך לבית הספר יש נשק חם בילקוט.. האבנים זה רק אופן ביטוי לאלימות הגוברת ולירידה בכבוד לערך חיי האדם.

iris mom of two

New member
שטויות

העולם תמיד היה אלים. תראי את התרבות הרומאית העתיקה. מנסיון עם שני ילדים בבית ספר אמריקאי באמריקה, אין שום נשק חם בבית הספר. אולי בבתי ספר עירוניים מסויימים יש אלימות ונשק חם, אבל ברוב בתי הספר זה לא קיים.

ayala26

New member
בטח התכוונת לומר שאני טועה לדעתך

כי להגיד "שטויות" זו צורה מאוד לא נעימה להעיר למישהו. וזה אפילו מתקשר לנושא כי הרי אלימות מתחילה בחוסר כבוד לזולת.. העולם תמיד היה אלים אבל בני נוער הופכים אלימים יותר ויותר עם השנים. לא מדובר על אמפריות, כיבושים, מלחמות אלא על אלימות בקרב בני נוער. זה מוכח. חלה עליה משנה לשנה ויש גם סיבות וגורמים.

iris mom of two

New member
את צודקת

אבל, להגזים בצורה מופרזת ולהגיד שכל ילד שני מביא נשק חם לבית ספר בארה"ב זה שטויות. וכן, זה הרגיז אותי. גם אלימות בגיל בני נוער לא עולה. היא רק נראית לנו יותר קשה כי אנחנו התבגרנו, כי המדייה אוהבת להביא לחדשות את הביזרי ואת יוצא הדופן ואנחנו נוטים להרגיש שזה הרגיל. יש בני נוער נהדרים היום, כמו שהיו כשאני גדלתי. יש בני נוער שמקומם בבית כלא, בדיוק כמו שהיה כשאני גדלתי. ודרך אגב THE LORD OF THE FLY נכתב לפני די הרבה שנים (ממליצה לקרוא, ספר מעולה). יש שם התייחסות לאלימות, ועל ה MOB MENTALITY. שדרך אגב, במיוחד בני הנוער אוהבים לחקות מעשים לא שגרתיים מצד אחד, ואין להם מחשבה ארוכת טווח על תוצאות מצד שני.

ayala26

New member
ברור שזו היתה הפרזה

ולא הסתרתי זאת ולכן באמת שאין צורך להתעצבן, זו היתה קונטרה לכך שהשרשור עצמו התחיל בהפרזה כאילו שכל שני וחמישי ילדים הולנדים זורקים אבנים על מכוניות... אני לא חושבת שזו פיקציה שאלימות בני הנוער עולה. אפשר בהחלט להשוות ולראות שיש להתגברות האלימות בסרטים ומשחקים מחשב השפעה על האלימות של בני הנוער, גם הגישה שלהם לנשק, גם המהירות בה מרימים יד, בה מנבלים את הפה, בה מתנהגים בחוסר נימוס ובחוצפה כלפי אנשים זרים ברחוב, אנשים מבוגרים יותר. בהולנד זה לא קורה כל יום וזה בהחלט לא רגיל. ביחוד כשכל מקרה זה "הפעם הראשונה" או מקסימום השניה בהיסטוריה ההולנדית. בהחלט יש שינוי. בהחלט לפני 30 שנה לא קרה שנערים היו מכים למוות (מזעזע!) חברים לכיתה או סתם מישהו ברחוב שהעיר להם בגלל הרעש שהם עושים או משהו כזה. יש שינוי וזה לא שטויות ולא המצאתי את זה וזה לא קשור לראיה שלי את הדברים בגלל גילי המתקדם
. מבחינה סטטיסטית יש הרבה יותר מקרים קטלניים שבהם מעורבים בני נוער ואלימות מאשר לפני 30 שנה.

iris mom of two

New member
האינטרנט וחוש הומור

הבעייה עם המדיום שלא שומעים טונים, ולא רואים את שפת הגוף. בקשר לאלימות - נסכים לא להסכים.

Fair game

New member
אלימות יש בכל העולם

ובכל מדינה יש מטורפים יותר או פחות שמכים רוצחים וכו לא חסר חולי נפש

ayala26

New member
נראה שחלה אי הבנה

לא אמרתי בשום מקום שאלימות יש רק בהולנד או באמריקה, שאלימות יש רק בשנים האחרונות ושכל בני הנוער אלימים.. אמרתי, וזה מבחינה סטטיסטית נכון, יש יותר מקרים שבהם מעורבים בני נוער ואלימות. גם אני מכירה בני נוער נהדרים, אז מה? מקרים פרטיים לא משפיעים על סטטיסטיקה.

voyager2005

New member
לא כל ילד שני

אבל לא יוצא לי לקרא על זה בחדשות בארץ, אלא אם כן יש לילד "מניע", קרי משהו שמבוגר יסכים איתו. בחדשות בהולנדית, לעומת זאת, יוצא לי לקרא על זה לעיתים קרובות, בתור אלימות ללא מניע. וכמו שבהולנד רואים את ישראל כמקום מסוכן שאוטובוסים מתפוצצים בו כל יום שני וחמישי, אז ככה זה נראה מהחדשות לגבי הולנד. אם זה לא ככה, אז איך זה באמת? אם אדם מצוטט שכאשר הוא רואה אדם על הגשר, הוא מאט בצורה אוטומטית, אז האם זה במיקום מסויים או שבאופן כללי יש הרגשה של אלימות? ובכלל, מכאן השאלה, למה זה קורה בהולנד? סתם אלימות או משהו מעבר לזה? כנראה שנגעתי בנקודה רגישה, ועל כך אני מצטערת. רק משהו שהפריע לי כבר די הרבה זמן והיה נראה שפורום תרבות הולנד זה המקום הנכון להעלות את זה לדיון..

ayala26

New member
אולי בגלל

שההולנדים הם האמריקאים של אירופה. ככה קוראים להם
לעומת זאת, כבר כמה פעמים קרה שגופה של ילד נסחפה מגרמניה להולנד על הריין והתברר שהילד נרצח ו\או הוטבע על ידי אחד מהוריו. אז מה כל הגרמנים הורים מתעללים? זה רק רושם שנוצר בגלל דיווח יתר. אולי בישראל אוהבים לדווח על הולנד דווקא מכיוון שהיא נחשבת ליברלית בעיני הישראלים. לתקשורת בכלל ולתקשורת הישראלית בכל מה שקשור בחו"ל בפרט תמיד היתה אג'נדה. אני לא יודעת כל כך להשוות למקומות אחרים באירופה אבל כן יודעת וגם ההולנדים עצמם יודים ומודים שהם פשוט אדישים. הזולת לא מעניין אותם כל כך. ככה זה היה לפני 60 שנה וככה זה היום. ואדישות כלפי האחר היא הבסיס להתנהגות אלימה כלפיו. כי כשאדישים כלפי מישהו או משהו, לא מעריכים ומכבדים אותו יותר קל לרמוס אותו. יכול להיות שהסיפור על הגשר הוא במקום מסויים ויכול להיות שהאדם שצוטט הוא פרנואיד מטבעו. אנחנו בכל אופן לא מאיטים מתחת לגשרים.

voyager2005

New member
מדובר על תקשורת הולנדית

לא ישראלית, אבל פרנואידים יש בכל מקום

ayala26

New member
אי הבנה

"וכמו שבהולנד רואים את ישראל כמקום מסוכן שאוטובוסים מתפוצצים בו כל יום שני וחמישי, אז ככה זה נראה מהחדשות לגבי הולנד. " מזה הבנתי שכמו שבהולנד רואים את ישראל... כך בישראל רואים את הולנד... לכן חשבתי שכשכתבת חדשות לגבי הולנד התכוונת חדשות בישראל לגבי הולנד. ברור שהתקשורת ההולנדית תספר על מה שקורה בהולנד. אני אגב קוראת לפעמים חדשות מישראל וזה נראה לי שבישראל יש מקרים של התעללות מינית בילדים, אונס שבני נוער אונסים בנות נוער או ילדות, ובישראל יש ה-מ-ו-ן מקרים של תינוקות שניזוקים בגלל ברית מילה ועל זה למשל אני לא שומעת בהולנד... המסקנה שלי: הרושם שמתקבל על מקום ממה שמפורסם בחדשות הוא חד צדדי....

voyager2005

New member
ועוד חדשות.. ווילדרס מרגל ישראלי?

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/151480

למעלה