זריקה נגד הריון

siroko1

New member
זריקה נגד הריון

סובלת מאנדומטריוזיס ולוקחת גלולות באופן קבוע (סרזט) ע"מ שלא יהיה לי מחזור. האם ידוע לכן, אם הזריקה שמקבלים נגד הריון למשך 3 חודשים יכולה לשמש כתחליף לגלולות?

הזריקה "מקפיאה" את הפעילות ההורמונאלית

= מונעת ביוצים ולכן סביר להניח שמשמשת גם כאמצעי מניעה אבל אני לא רופאה, מניחה שאת מתכוונת לדפופרוברה - אין לי נסיון איתה לגבי תופעות לוואי כאלה ואחרות כמו הנסיון שיש לי עם הדקאפפטיל שניתן כל 30 יום בהזרקה לשריר.

פז08

New member
תלוי לאיזה זריקה את מתכוונת

כעקרון יש את הלוקרין, שזו זריקה שניתנת לדיכוי הורמונאלי למשל באנדומטריוזיס, וכפי שבואינג כתבה אכן תאורתית אמורה למנוע הריון, אבל זו לא ההתוויה שלה. אם את מתכוונת לזריקה זו בהחלט צריך להתייעץ עם רופא בנוגע למניעת הריון בשימוש בזריקה זו. לעומת זאת דפו- פרוברה, משמשת למניעת הריון, ואני לא בטוחה אם משתמשים בה לדיכוי של אנדומטריוזיס, אני בכל אופן לא שמעתי שמשתמשים בה לדיכוי של אנדו'..... נשאלת השאלה מדוע את מקבלת דווקא סרזט לדיכוי? כי אם אסור לך לקבל פרוגסטרון, אזי אולי את מתכוונת בכלל לזריקה החדשה שניתנת כל שלושה חודשים תת עורי? (נקראת בשם סיאנה). גם היא במקור נועדה למניעת הריון וטרם שמעתי שמשתמשים בה לדיכוי אנדו'. אבל אני לא רופאה, וצריך להתייעץ עם מומחה בתחום..... בכל אופן, בהצלחה.

זואילי

New member
לא כתבת מה שם הזריקה

אז לא יודעת למה התכוונת, אבל לא לשכוח את סיפורי ההריונס שהיו על הדקאפפטיל (ארוך - לחודש). שעד שהושג הדיכוי וריקון ההיפופיזה, בשלב ה FLARE נשים הרו. מכירה כמה כאלו! תבררי היטב עם רופאך.

siroko1

New member
לזריקה קוראים סאינה. שאלתי בפורום של זיידמן

והוא אמר שזה יכול להיות תחליף מצויין לסרזט.

kikona126

New member
מעניין

אני אדבר עליה עם זולטי בפגישה הבאה שלי... כי לי רצו לתת דפו והוא אמר שזה לא יעזור כי זה גם ככה לא מנע את המחזור אצלי... ולשאלות שנשאלו פה: אם הסרזט טובה לך ואת אכן לא מקבלת איתה, אז אפשר לשקול מעבר לזריקה מטעמי נוחות. אולם אם יחד עם השימוש בסרזט יש מחזור ודימומים שמגיעים אז הזריקות לא יפתרו את הבעיה אלא יגדילו אותה... (זה מה שלי הוסבר...אם הייתי יכולה הייתי נשארת על גלולות פרוגסטרון... זה פותר את בעית המגרנות והכולסטרול... אבל הגוף שלי לא רצה אותן...)

siroko1

New member
אני מקבלת מידי פעם מחזור ודימומים עם הסרזט,

אבל אולי שווה לנסות כמו שאמרת, מטעמי נוחות, את הזריקה. אם התופעות תהיינה אותו הדבר, אז עדיף את הזריקה. אשמח לשמוע מה יאמר לך זולטי על הזריקה.

kikona126

New member
אני דיממתי הרבה

אבל חושבת לחזור אליה חזרה... אני אבדוק עם הרופא. תודה!

למעלה