זריעת אביב

elirand2

New member
זריעת אביב

שלום רב. רציתי להתייעץ ולשאול את בעלי הנסיון בתחום - לגבי זריעה לא במנבטה, אלא בחלקת אדמה שהוכנה מראש בגינה זרעים כמו: קישואים, דלעת, חמניה, מלון, אבטיח, תירס, במיה והאם לאחר ההנבטה, כעבור חודש בערך יהיה ניתן להעביר את הצמחים שנבטו, לערוגות המיועדות להם בגינה ? מה דעתכם, והאם יש לכם רעיונות או טיפים לתת לי ? תודה מראש ואתם יותר ממוזמנים לבוא ולטעום בקרוב. ;)

elirand2

New member
מהסיבה שהערוגות עוד לא מוכנות

ואני רוצה להבטיח את נביטתם של כולם ולמקם אותם לאחר מכן במקומות המיועדים להם האם כולם יסבלו העברה על-פי דעתך או נסיונך ?

רוּפֵן

New member
היה עדיף, להנביט אותם בעציצים או

שקייות ניילון, או מיכלי קרטון. בשיטה זו, לא יוכלו לפתח מערכת שורשים ענפה, וההעברה למיקום הסופי, תהיה קלה וללא טראומה של "הנתקות" וקריעת שורשים. "מיכלי קרטון" - לדעתי, השיטה הכי טובה. ייחורים ושתילים, התחלתי להכין בגלילי קרטון של 'נייר טואלט', גלילים של "נייר אלומיניום", ניילון נצמד, גלילי קרטון של 'פוסטרים'..וכדומה... חותכים את הגלילים לקטעים של כ 20 ס"מ, ממלאים באדמה, זורעים ומעמידים בארגז מרופד ב'רסק עץ'. ההשקייה יכולה להיות לתוך הארגז, והמים כבר יחלחלו לבד וישקו את האדמה שבגלילים, מלמטה הרעיון הוא ש..זה נותן סביבה עם לחות קבועה לשתילים, ובההעברה לאדמה, מכניסים את גליל הקרטון כולו, עם הצמח, לתוך בור באדמה. הקרטון מתפרק והצמח מתפרץ עם מערכת השורשים שלו.

elirand2

New member
רופן - רעיון נהדר, אבל -

הרעיון העלה בי חיוך גדול באמת דרך נפלאה למנוע מהצמח טראומה מיותרת. יש לי שלושה מגשי הנבטה, שבהם אני מנביט כבר מאות זרעים, ומהסיבה שהם כבר שלושתם מלאים ונובטים במלוא המרץ, אני רוצה להספיק להנביט זרעים "גדולים" יחסית נוספים בכדי להעבירם למקום המיועד להם בגינה. אני מנביט המון דגנים\קטניות לצורכי מאכל, הנקודה שהעלית היא מעניינת, אך אני עדיין זקוק להסבר יותר ברור - האם ניתן לקחת זרעים כמו שציינתי, כמו התירס, הקישואים, הדלעות, אבטיחים ומלונים, ופשוט להנביט באותה דרך ? בתוך צנצנת זכוכית למשל, עד שיתחילו לפתח שורשים, ולהוציא את העלים הראשוניים ? האם לאחר שבוע של הנבטה ללא אדמה, ניתן לשתול אותם באדמה, ולפי דעתך הם יצליחו להיקלט, בשלב זה ? או שאולי כדי לתת להם להמשיך לנבוט זמן נוסף ? המון תודה על העזרה, והמשך יום נעים

רוּפֵן

New member
ייתכן שאנו מדברים על "הנבטות" שונות

כל מה שכתבתי, מתייחס להנבטה עם אדמה בלבד ! הרעיון הוא למנוע מהשתילים את הטראומה של עקירה וניתוק השורשים אז "צנצנת", ממש לא רלוונטי, כי היא לא כל כך "נמסה" באדמה. במנבטה שלי, שהיא ארגז גדול עם כ 10 ס"מ אדמה, אני מערב בה גם קומפוסט בכמות די נדיבה, זאת כדי לאפשר לי להשאיר שתילים לאורך זמן של כמה חודשים במנבטה, לצורך העברה ושתילה מחזורית - כלומר, לא מעביר לאדמה 40 שתילי חסה, 'במכה אחת', כדי שלא יכנסו לי למטבח 40 חסות במכה אחת, אלא כל שבועיים, מעביר כ 10 שתילי חסה, מהמנבטה לאדמה, וכך יש לי חסות מבוגרות בצד אחד, וחסות צעירות, בצד שני שבת שלום

crazyflower

New member
נצל"ש - זריעה

יש לי ערוגה ממש צפופה - כולה פרחי חורף רוצה לזרוע שם פרחי קיץ (חמניות), שיחים (דק פרי, רוטיה) הנביטות יתגברו על הסבך? להמתין שייגמר?

טסונמי1

New member
ניסיון שני- התפוז לא נותן לישלוח

חמניות לדעתי יתגברו על הסבך אים כי בתחילה עלולות ליסבול ממחסור באור וחשוב ליזרוע אותם כבר אים השאר המתיני

crazyflower

New member
תודה ושאלה בעניין אחר

כתבת לי בבלוג להילחם בסעידה עם ספטר מה זה ואיך משתמשים בו? היא אכן מבצבצת שוב בהמונים

טסונמי1

New member
כל מה שרצית לדעת על הספטר

אגב גם בוראל מתאים לסעידה http://www.agan.co.il/agan2002/hebrew/catalogue/pdf/scepter.pdf

crazyflower

New member
לפי המידע שצירפת הספטר מתאים רק

לדשא אסור בשימוש בגידולים אחרים בנוסף מומלץ לרסס על סעידה מפותחת לפני פריחה

bel011

New member
ספרי לי אם הצלחת להנביט את הרוטייה

אני טרם ניסיתי וזה מעניין אותי

לִיאֲת

New member
בדיוק בשיטה שאת מתארת, היה

חקלאי שהוותיקים בטח מכירים, שמכר במשך שנים רבות שתילים לחקלאות ולנוי. למשתלה קראו "תנא", ועד שנה שעברה היא פעלה ברעננה. לצערי הרב עד מאד, השטחים שלה הפכו לנכסי נדל"ן יקרי ערך, ולכן המשתלה נסגרה. השיטה עבדה ככה: זרעים של מיני ירקות ופרחי נוי נזרעו בצפיפות באדמה שהוכנה לכך. הושקו במתזים - מן הסתם, בתכיפות גבוהה לפרקי זמן קצרים, כדי לשמור על לחות תמידית. הלקוחות היו מגיעים, לוקחים קרטון, ויוצאים עם החקלאי לחלקות. שם הוא פשוט שלף מהאדמה (הרכה, מתוחחת ולחה) את השתילים (הצפופים), קבוצות-קבוצות. אם אני זוכרת טוב, בשנה שעברה זה עלה 10 שקלים לחופן של 30 שתילים. למעשה, בכל חופן שכזה היו בדרך כלל עד 60 שתילונים. חלקם פצפונים. אני יכולה להעיד שהשתילים הצליחו אצלי להפליא. הייתי חוזרת משם עמוסה לעייפה בשתילים. לרוב לא שתלתי באותו יום, והם שכבו בארגז לפחות עוד יום. אפילו הקטנים ביותר, ואפילו העודפים, שעמדו בארגז יומיים (עם התזה של מים מידי פעם) ונמסרו לחברים ולשכנים - נקלטו והניבו להפליא. מאחר והמשתלה נסגרה, הקפדתי לשמור את הזרעים של הצמחים שקניתי אצלו, וקיבלתי אומץ לזרוע ולגדל צמחים בתנאים דומים. כל הפרחים בתמונה שבהודעה הזו, הגיעו משם. גם רוב הירקות שבאותו שרשור. בהצלחה

למעלה