זריעה

לילוש10

New member
זריעה

שלום כאשר זורעים זרעים כמו כרובית, בצל, תימין, כוסברה, בצל... באדניות קטנות המיועדות לנבטת זרעים (אדניות שבהם מוכרים את השתילים הקטנים) מה זרעים כדאי לשים בכל אחת? תודה מראש

רוּפֵן

New member
מדוע את מנביטה אותם ? למה לא ישר

במקום הסופי ?! ותשובה - הכל תלוי באחוזי הנביטה וטיב הזרעים. בד"כ זורעים בכל חור 2-3 זרעים ואחר כך מדללים - משאירים את הכי מוצלח ועוקרים את הפחות מוצלחים. אך זה ב"תעשייה" ! בגידול ביתי, אפשר לזרוע זרע אחד בכל חור ואם לא נבט, לזרוע חדש.. או לחילופין, לזרוע 2 זרעים בכל חור, ואם נבטו 2 , להוציא אחד מהם בעדינות, ולהעבירו למקום אחר.

שחיין

New member
הכוסברה לא אוהבת את זה

עשיתי ניסוי והוצאתי את הנבטים מאחד החורים. היו כ5. שניים השארתי ואת האחרים העברתי למרווחים שבין שאר השתילים. שיערתי שמה שיקרה שאלו שהועברו וקיבלו יותר מרחב - יגדלו יותר ויתפתחו יותר. קרה בדיוק ההפך!! עד עכשיו הם לא התאוששו! וזה כבר יותר מחודש. כל אלו שנשארו צפופים במקום בו זרעתי אותם מתפתחים יפה למרות הצפיפות. לדלל? איך אפשר? כולם נראים כ"כ טוב.... המסקנה שלי מזה: הכוסברה לא אוהבת שמעבירים אותה. עוד דבר: יש כמה שבכ"ז דיללתי (=עקרתי וזרקתי) - למרות האמור לעיל - והבחנתי שיש להם שורש עמוק מאוד שפשוט נחתך בזמן העקירה. יתכן איפוא שאלו שהועברו למקום אחר לא התאוששו בגלל שחסר להם את השורש הזה שהוא כנראה אחד השורשים הראשונים שהוא מוציא. ועוד הערה למגיבים: יש כאן תצפית והשערה ונא לא לאכול אותי בלי מלח.

רוּפֵן

New member
ייתכן מאוד שאתה צודק. כך גם עם גזר

על אף שהזרעים זעירים, כמו זרעי חסה, אין להנביט אותו כמו חסה, כי הוא לא אוהב "העברות".. פשוט נכנס ל"הילוך איטי". כוסברא, אני מגדל השנה, בפעם הראשונה. אפרופו, 'גאמנון' ממליץ לגדל אותה בקיץ ! ביובש..!

Rebeccan

New member
גד השדה = כוסברה

צמח בר בארץ בקרקעות כבדות ועיקר הצימוח בקיץ
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
ולפי 'גאמנון'.....

"הכוסברה תשגשג בקרקע קלה, עשירה ומנוקזת היטב.."|סלינק|

Rebeccan

New member
../images/Emo5.gif אני לא כתבתי את זה

אני רק מכירה מהטבע וגם - חבר של איחת' מערבה (אוהל השלום) - מכין סלט טעים לאללה ... מאות אנשים אכלו, אפ'חד לא זיהה מה הרכיבים אכלתי - היה טעים, וישר אמרתי לו "יש בפנים כוסברה מהטבע" הוא רק לא גילה לי היכן אסף אותם (זה היה יום אחרי המימונה - אפריל - היו זרעים בסלט, וזה הרבה יותר חזק בטעם) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
אבל -

אצל ההורים שלי - היינו זורעים כל שנה - בסביבות פברואר כדי לקבל אספקה טובה לפסח זה מעדן - ואם זה מהגינה - אז עדיף פי כמה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
'שחיין' היה חרוץ, וזרע כוסברה עוד

בימים החמים של תחילת החורף שאחר לבוא. על כן זכה לצימוח נאה והשתילים היו כבר מספיק חזקים לעבור את החורף. מי שמאחר, עדיף שיזרע בסוף החורף, פברואר-מרץ.

Rebeccan

New member
אצלי נבטו, אבל קפאו ../images/Emo186.gif

מצד שני לא זרעתי בקרקע מספיק עשירה, אלא סתם פיזרתי אזרע עוד בעוד חודש +/- חוץ מזה שאצלי יותר קר מאשר אצל ההורים "ההרים גבוהים יותר ... "
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שחיין

New member
וצד שני החורף עוד לא הגיע לצפון

לא יודע איך הם עוברים התקפת ברד ומטחי שלג.

Rebeccan

New member
../images/Emo31.gif

כתבתי שאצלי נזרע לא במקום אידיאלי אין לי גינה
וסתם זרקתי באיזה עציץ - האדמה לא חדשה ולא מדושנת ולא מקומפסטת פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שחיין

New member
זה לא מה שכתבת

כתבת שלא זרעת בקרקע מספיק עשירה לא ציינת שאין לך גינה! ולא ציינת שזרעת בעציץ!! למרות זאת הם נבטו! אודה לך אם תסבירי לי איך כל זה קשור לכך שהם קפאו. שהרי זו הייתה הבעיה, לדבריך, ולא הקרקע והעציץ וזה שסתם זרקת אותם.

Rebeccan

New member
שחיין - תבוא פה רגע ../images/Emo92.gif

א - זו לא השיטה לנסות להחזיר לי "על הבנת הנקרא"
ב - ממתי אתה מכיר אותי / או בעצם לא מכיר אותי ? ג - כולם יודעים שאני נטולת גינה ד - קרקע אפשר גם בעציץ ולא רק בגינה צמודת כדור-ארץ ה - וכו' ו - ובכל זאת נוע תנוע
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שחיין

New member
תכל'ס

איך קפאו ? ו..לא... אני ממש לא מכיר אותך בעצם כמעט את אף אחד פה - רק ממה שכותבים. אז אם לא כתבת (כאן !) שאין לך גינה ואת כן מגדלת כל מיני דברים איך אוכל לדעת שאין לך? אני לא חוקר אחרי חברי הפורום בכל הארכיון כדי לדעת כמה מ"ר יש לכל אחד ובאיזה מפנה. טוב, אז סעיף ג לא נכון אלא אם כן את מוציאה אותי מהכלל... לא חשוב. באשר לפירוש המילה קרקע זה עניין של טרמינולוגיה שכמדומני שאת בקיאה בה יותר ממני. יש אדמה ויש קרקע. אני חושב (לא בטוח!) שקרקע זה תמיד מה שמחובר לכדוה"א (כלשונך) את יודעת, זו עם השכבות ABC ואדמה זה אותו חומר אבל יכול להיות גם מנותק כמו אדמת עציצים ואדניות. טוב, זה רק היה פירוש להבנה שלי למונחים. לא מחייב ולא להעלב.

Rebeccan

New member
מכיר "קפא על שמריו" ?

"קפא על עומדו" כתבתי קפאו - לא ממש בקרח אלא הפסיקו לגדול, קפאו במקום "כמי שקפאו שד"
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

אצלינו כנראה הזריעו מהפריחה בשנה

שעברה ועכשו לאחר הגשמים, יש צמיחה טובה של כוסברה,פטרוזיליה,וכרפס.

למעלה