זרועות

MahoKumagoro

New member
זרועות

היי. כרגע אלה התירוצים שלי לגבי חדר כושר:
1. אין זמן (סטודנטית במשרה מלאה, עובדת תוך כדי, גרה לבד וכל מיני סידורים אחרים) התירוץ הכי חלש, אני יודעת.
2. שיקלים כספיים. גם אם יש לי תקציב שאיך שהוא מאפשר מנוי לחד"כ קטן וקומפקטי - אין כסף למדריך ואין לי מושג מה עושים.
3. התאכזבתי בעבר - הפעם האחרונה שהתמדתי בעניין הייתה לפני שנה, התעמלתי חצי שעה ביום ובחלק מהשבועות שעה פעם ביומיים. אהבתי את זה מאוד אבל לא היו שום שינויים דרסטיים (למרות שהתפריט שלי מאוד מסודר).

בעניין השינויים הדרסטיים - אני במשקל בריא (רזה-ממוצעת), יותר שרירית מאשר עסיסית (לא רוטטת, אבל לא קולב ויש מה לצבוט
). פעילות גופנית משפיעה לטובה בעקר על המצב רוח שלי, על העור שלי ועל השיער (סיבות מספיק טובות מבחינתי) אממה, יש לי איזורים בעייתיים ולא משנה מה עשיתי לגביהם- נאדה! עכשיו... את הדברים האחרים אני משיגה גם ככה (אין לי מכונית ואני הולכת ברגל כמעט כל היום + תמיד סוחבת הרבה ספרים וכו'). אם הייתי רואה שאני נעשית שרירית יותר או משהו, כנראה שלא היו לי כל כך הרבה התלבטויות... אבל זה לא קורה.

חברים שלי שנוסעים באופניים שלהם ממקום למקום לא הולכים לחד"כ בכלל. הם הולכים מהר יותר ממני וכשאנחנו יוצאים לטייל בטבע הם בערך פי שלוש מהקצב שלי (בזמן שחברים אחרים שלי תמיד מבקשים ממני ללכת לאט יותר). אין לי אופניים + לא יודעת לנסוע + לא רואה את עצמי עם שמלה ועקבים ואופניים בחיי היום יום שלי
(לא מתאים לסגנון שלי, אני יודעת שזה מטופש, אבל זה המצב. אני לא ארגיש בנוח עם עצמי לעשות את זה). ניסיתי להתחיל להתאמן בבית עם יוטיוב ודיסקים וכו'... לפעמים זה עוזר ולפעמים לא אבל זה מרגיש כמו יותר מדי טרחה בשביל שזה באמת יעזור לי במשהו.

עד כאן הרומן שלי עם פעילות גופנית...

אני באותו משקל בערך מגיל 16. לא רזיתי, לא השמנתי ותכלס אני נראית סבבה - אבל אני רוצה מעצמי יותר! ואני מרגישה שכל דבר שאני מנסה זה יותר מדי עבודה בשביל כלום תוצאות...
משהו אחד שמתסכל אותי במיוחד זה כפיפות מרפקים. אין לי זרועות רכות. אבל הן לא זרידים דקים והן לא הכי שריריות בעולם (ואני שונאת זרועות של נשים באופן כללי), אם אני מחזיקה את הזרוע בתנועה ש'עושה שריר', אז בהחלט רואים(!) את השריר הקדמי, ומרגישים את השריר האחורי. אבל תמיד יש שם איזה 'משהו', שאי אפשר להיפטר ממנו (מאוד דומה לירך פנימית... איך מגיעים לנק' האלו עם כושר?!). אני לא מוכנה לזרועות רכות, זה נוראי בעיניי.
(כל אחד והשטויות שלו). אני יודעת שכפיפות מרפקים אמור לעזור. אבל אני כמעט 100% בטוחה שאני לא עושה את זה נכון. ואני תמיד נופלת/זה תמיד כואב מדי/זה תמיד לוחץ במקומות לא נכונים (גב/כתפיים/פרקי כפות הידיים/לחץ לא סימטרי בעליל... אני לא רוצה לעשות לעצמי נזק). אני מתחילה לחשוב שאולי אני פשוט לא יכולה לעשות את זה?

אני זוכרת שפעם לפני מאה שנה כפיפות בטן היו הדבר הכי קשה בעולם ויום אחד הן הפכו להיות תענוג
אבל זה כי התמדתי והמשכתי למרות שכאב
לא הרגשתי שאני עושה לעצמי נזק. עם כפיפות מרפקים זה מרגיש כאילו אוטוטו אני עושה את עצמי נכה וזה מפחיד.
מה עושים??

TINSTAAFM

There Is No Such Thing As A Free Meal
אז אם אפשר בכמה נקודות מה את רוצה. למשל: יכולת ביצוע של שכיבות סמיכה, או זרועות שריריות?
נפרט מה המחיר של כל דבר. בשעות אימון, מאמץ, ויתור על דברים, ועלות כלכלית.
ונכוון אותך לדרך הנכונה.

MahoKumagoro

New member
היי

תקן אותי אם אני טועה, שכיבות סמיכה יעזרו לי להשיג זרועות מעוצבות- נכון?
הרעיון הוא שהזרועות ייראו יפה ולא יהיה מביך ללבוש גופיה. מפחיד אותי שני דברים - זרועות רכות, וזרועות מנופחות 'של גבר'. אני יודעת שיש דרכים לדאוג שהזרועות יהיו יפות בלי לנפח אותן. עובדה שהזרוע הקדמית אצלי נראית ממש טוב כבר (אחרי עבודה בנושא) והזרוע האחורית, מרגישים שיפור, אבל לא רואים שיפור... אני מרגישה חלשה.

נ.ב - יש סיכוי ששחייה תעזור? אבל כמה פעמים בשבוע וכמה זמן כל פעם? (אני יודעת רק שחיית חזה הכי פשוטה)

MahoKumagoro

New member
כלומר, התאוריה שלי היא שאם

אני מצליחה לעשות את רוב התרגילים לזרועות דיי בקלות, אבל מסתבכת כשזה מגיע לשכיבות סמיכה - כנראה שפה הבעיה, לא? כלומר, זה השריר שצריך לעבוד עליו יותר מהכל (אם זאת תיאוריה טיפשית אשמח לשמוע
)

עצות " בערבון מוגבל"

1. הכי זול לטווח ארוך, אך בהתחלה יקר זה להתאמן אצל או עם מישהו/הי שמבינים עניין.
2. להצטרף לקבוצה שמתאמנת על הדברים שמעניינים אותך.
3. שכיבות סמיכה המבוצעות נכון וכהלכה הינן תרגיל מורכב הדורש קואורדינציה ויכולת החזקה של בטן, גוו, ישבן. יש דרכים להתקדם בתרגיל עד לביצוע מלא ונכון. רק שקשה עד בלתי אפשרי להעביר את זה באינטרנט.

את מוזמנת להתאמן עם הקבוצה שאני מתאמן בה. למרות שאני בעצמי מאמן יש בקבוצה מגוון רמות וגם אני רק מתאמן בקבוצה.

Blix

New member
אני מאמין

אני מאמין שאם תמשיכי לעשות את התרגילים הללו (למרות שאין לי מושג איזה תרגילים את עושה) את בדרך הנכונה ובקרוב תצליחי לעשות שכיבות סמיכה.. חשוב לא לזנוח שום קבוצת שרירים, תמשיכי להתאמן ולהתמיד ובסוף תצליחי

swelli

New member
הגעת לגיל ...

33 אצל בחורה, הכל מתחיל לזוז, לרטוט, באסה..
אבל, אל תאמרי נואש, דבר ראשון הייתי ממליץ לך על פעילות אירובית, להיפטר מהשומן..
לאט לאט הייתי מכניס אותך לכושר, בעזרת תרגילים ספציפיים.
הבהרה - לא ניתן להוריד שומן מאזור ספציפי, אבל בעזרת אירובי, יש סיכוי טוב שהוא יעלם גם מאיפה שאת רוצה..(נניח ישבן..)..

MahoKumagoro

New member
סביר להניח, למה לא רק שאני בת 21,

הישבן שלי נראה דיי סבבה

וכתבתי דיי ספציפית "זרועות, פליז".

טנקס.

swelli

New member
פרסום סמוי למה..?

אתה חי בתחושה שכל אחד שרושם בפורום הזה הוא מפרסם בפוטנציה..?
שחרר בנאדם, אני לא מפרסם, כי אין לי מה.
אני לא מאמן, לא בעלים של חדר כושר ולא נעליים.
סה"כ בן 41 עם בטח 20 שנות ניסיון באימונים יותר ממך..
אדגיש - אימונים שלי, לא מאמן, שלי.

MidNight Flame

New member
נו באמת...

כן, התקופה האחרונה גורמת לי להיות עם האצבע על ההדק בכל הנוגע לפרסום סמוי.
התנסחות כמו "הייתי מכניס אותך בהדרגה לכושר" גרמה לי להרים גבה,
אם נראה לך שלכתוב "סה"כ בן 41 עם בטח 20 שנות ניסיון באימונים יותר ממך.." זה מרשים אותי או תורם לדיון? כנראה שלא.
ולא, הניסיון שלך כנראה גם לא יותר עשיר משלי.

swelli

New member
אחלה, אז אתה נפעם ..

וסבבה, ניצחת, יש לך יותר ניסיון, אתה יותר טוב, ואתה הכי גדול בעולם.. יאללה בנאדם, שחרר..
תוריד קצת אגו ותפקד כמו מנהל (?) פורום ולא כמו שוטר לפרסומות סמויות עם אגו בשמיים.

MidNight Flame

New member
חבר (בן 41 אתה בטוח?)...

שוב, אתה זה שדאג לכתוב "סה"כ בן 41 עם בטח 20 שנות ניסיון באימונים יותר ממך.." וכשאתה משחק עם מישהו ב"למי יש גדול יותר" אל תיזום ואז תאשים אותו.
אל תלמד אותי איך לנהל את הפורום שלי והאגו שלי הוא לא עניינך.

מי שצריך לשחרר פה זה אתה.

swelli

New member
סולח לך...

להבא, נא לדייק בעניין הגיל..

הרסת לי את התיאוריה...

בכרטיס שלך רשום 33 ו...

שאת גרה בחו"ל

לדעתי הגיל שלך מצוין להתחיל שיעורי כושר ולהתמיד תמיד בכך
גם אחרי הלידות שתלדי..

תנסי ללכת למקומות שיש שיעורי סטודיו==בלבד
הם לא ידרשו ממך הרבה כסף
כמו מקומות פילאטס ופייטבול ועוד..

ולאט לאט תסיימי את הלימודים ותעבדי
ותתחילי חדר כושר וכו".. --יהיה לך יותר קל כתהייה בכושר טוב

לא הבנתי דבר אחד

התחלת לעבוד בחדר כושר?
או שאין לך זמן...

חדר כושר פשוט וקומפקטי לא שווה

לפני חודש התחלתי בחדר כושר גדול של אחת הרשתות בישראל
מאוד מהר עזבתי את חדר כושר כי המדריך ממש לא נראה לי..

והתמקדתי בשיעורי סטודיו שהם חלק מהמנוי שלי..כך שאפשר ללכת לכל השיעורים
בכל השיעורים יש מדריכים מקצוענים ואם יש בעיה הם מדריכים
החל משיעור סקלינג --האופניים שאת לא יודעת לנסוע..בהם.

ועד שיעורי הבאדי פומף-שזה אירובי עם משקולות

לי ממש אין זמן להתאמן הולך רק בשבוע שאני עובד בבוקר
אך בהחלט משתלם
ועל הדרך מצאתי לי מאמן אישי ..(_:

מאוד ישתלם לך שיעורי סטודיו בחדר כושר גדול
ומשם תמצאי מדריך אישי לחדר כושר

קבוצה

כתבת יפה וארוך.
אענה לך יפה וקצר.
הצטרפי לקבוצה וישתפרו חייך.
אני אוהב מישהו מסוים, אבל הוא לא היחיד...

בהצלחה

למעלה