זקנים חסרי מנוח

זקנים חסרי מנוח

התקשורת מדווחת שדון מקלין נעצר על אלימות במשפחה, לאחר תלונה של אשתו(?). מקלין הוא בן 70.

כנ"ל דונלד פייגן מסטילי דן, לפני כשבוע. פייגן הוא בן 68.

ואם לא נמאס לכם מכל המיתות המשונות: היום נודע גם על מותו של דייל גריפין, מתופף mott the hoople. גריפין היה גם שדרן בשנותיו המאוחרות.

פריי היה ההשראה לדמותו של ראסל האמונד ב"כמעט מפורסמים"

למרות שהסרט הוא בעייתי, אז מילא. האיגלז הם גם לא כוס התה שלי, אז אשאיר לכם להעלות לינקים לשיריו.

tzvika321

New member
אלו חדשות עצובות

האיגלז היו להקה אהובה, ופריי היה אחד הקולות בהרמוניה הנפלאה שהם יצרו.

John Barleycorn

New member
לפתע אנחנו אחים לצרה

לא קל להיות אוהב איגלז בעולם של אניני טעם, אבל צרת שניים – חצי נחמה
. קשה להתוועח עם המסתייגים, הצדק במקרה הזה נוטה לצידם. האיגלז היו פופולאריים מדי, חנפנים מדי לאוזן, והם תפסו את הנישה השלמה ארצית כשמילאו את כל הקסריות ברחבי העולם. זו להקה שלא קל לאהוב.

אבל האיגלז היו חלק מפס הנעורים של מי שגדל בשנות השבעים, ואז עוד לא ידענו (לפחות אני) להבדיל בין טוב-טוב לטוב-רע. אצלי הם היו רק להקה ״אהודה״ אז, והאסימון שלהם נפל לי במלואו רק כשחייתי בארה״ב, בדרכים, עם המוזיקה הנצחית שלהם שבקעה מכל תחנת רדיו. לאט לאט נטוותה הרשת סביבי, כד שנפלתי בפח. הבנתי את גדולתם, נכנעתי, והתמכרתי.

העיטים הם הנציגים האוטנטיים של הקשר הגורדי רוקנרול-קפיטליזם, התוצר הבלתי נמנע אליו התכנס עולם הרוק בשנות השבעים. לא לחינם הם אהובים כל כך: הם קלעו בפוני של הרוק-פולק האמריקני באופן שאף להקה אחרת לא קלעה. זה מדבר קודם כל אל המוני אמריקנים, וכנראה יש בצליל שלהם משהו אוניברסלי. מקומם בספר דברי הימים של הרוק האמריקני, למרות הכל, ובזכות הכל, הושג ביושר.

לא פשוט לסלוח להנלי, ובעיקר לפריי, על היחס לפלדר (כמו גם לקיפוח שאר חברי הלהקה). אבל הם גם עשו טוב עם המליונים שלהם, ותרמו רבות לפרוייקטים ירוקים. באופן עקיף הם גם השפיעו מבלי שידעו על חיי האישיים, ואני חייב להם חלק חשוב בקריירה המקצועית שלי.

קריירת הסולו של פריי בסך הכל משעממת והיא שמורה לארוכי הרוח שבקרב חובבי הצליל הרך של האיגלז. מעניינים קצת יותר הם צעדין הראשונים, בעיקר בשני הסינגלים הקצרים שיצאו על התקליטון של ״הפטריות״.

tzvika321

New member
אני יודע על עוד מעריץ, רון מיברג אחד

זוכרני שברשימתו המונומנטלית על יאיר לפיד, אשר סיפר כי בתור נער לקח את הגיטרה וניגן את הסולו של הוטל קליפורניה, מעבר לפקפוק ביכולתו של ילד לא כל כך מוכשר לנגן את הסולו, הוא עמד על כך שאין סיכוי שהיאיר ידע לדקלם את רשימת חברי הלהקה. מיברג הכיר בכך שלאהוב, אבל לאהוב באמת, את האיגלז דורש הכרה בכך שבסופו של דבר הרוק הוא יצירה אמריקאית תרבותית רחבה ומקורית,לא תת-תרבות של אינטלקטואלים, וההדוניזם של האיגלז מבטא את מהותו לא פחות מכל יצירה מתוחכמת וחתרנית אחרת של בוגרי בתי ספר לאמנות.במובן רחב יותר, זה קצת דורש הכרה בתרבותיות האמריקאית, והתרחקות מרגש עליונות אירופאי.

את אותה צרה אני מרגיש בדיון על פליטווד מק, בקטע שבו מחלקים אותה לתקופה שבה היא היתה להקת בלוז עילית, ולתקופה שהיא עשתה את מה שהאיגלז עשו אבל אחרת. פליטווד מק של החצי השני של שנות ה-70 פיצחה את הנוסחה של רוק-פולק-הרמוניות קוליות ומכרה בטירוף. והיתה נפלאה.

יום קצת עצוב היום, למרות שאודה שחוץ מוולש והנלי לא התמקדתי באף קריירת סולו של חברי האיגלז האחרים, גם לא של פריי.

giloni

New member
אני רק אניח את זה כאן ואלך

אפילו בניו-יורק....
&nbsp
יקי

אין לכם מושג איך

נפתחה חזית ביממה האחרונה בעד/נגד האיגלז, במיוחד ב"גרדיאן" (כן, שוב הם), אחרי שאוורט טרו, העיתונאי, התלונן איך בפיד שלו כולם יורדים על גלן פריי, ולמה הם משווים את גלן לבואי (לשלילה, כמובן), מה שפתח דיון סוער (של למעלה מ-1,200 משתתפים) על המעלות - ובעיקר על החסרונות - של האיגלז בכלל ועל דושיותו של גלן פריי בפרט, ולמה אסור לשפוט אנשים שאוהבים את האיגלז, למרות שהאיגלז היו הקולדפליי - או הניקלבק - של שנות השבעים ולמרות היחס שלהם לרנדי מייסנר או מישהו אחר. או כולם.

tzvika321

New member
מה אמריקאי בעיניך? קטשופ היינץ ובאדוויזר, והאיגלז. ופוטבול

שמשחקים בעיקר בידיים. וקוקה קולה. ומקדונלדס. וקאנטרי, וקאנטרי רוק, והרמוניות קוליות נפלאות, שאת זה דווקא היו כמה בריטים שהצליחו לחקות לא רע, אבל תמיד היה להם איזה מבטא שהרס את זה.

אין שום בעיה בקאנטרי רוק

הז'אנר עצמו הוא בסדר גמור. גראם פארסונס הוא אחד מאליליי הפרטיים. אלא שהאיגלז (ואחרים) לא באו בעצם מהקאנטרי: הם היו קליפורנים, וחיו חיי נוחות ומותרות. אף אחד מהם לא היה קוטף כונתה מקנזס, או חקלאי ממונטנה - והם גם לא שרו על זה. בכל השנים, לא התעמקתי במיוחד במילות השירים שלהם, אבל ידעתי שהמבקרים מתעבים אותם בגלל הנהנתנות, השוביניזם ותרבות הצריכה הרדודה, אותם הם קידמו בשיריהם. ת'כלס, אין לי כלום נגד האיגלז. הם עשו שירים נעימים מוזיקלית, שנכנסים באוזן אחת ויוצאים בשניה. אבל יש אנשים שלוקחים את השירים שלהם קשה.

tzvika321

New member
דון הנלי במקור טקסני

והאלבום האחרון שלו נוטה לקאנטרי בבירור, גם הוקלט בנאשוויל.
אני לא יודע מה הוא שמע כילד, אבל לא אתפלא אם המקורות שלו הם מהכיוון של הקאנטרי האמריקאי על נגזרותיו השונות. אולי בשבילם אלו שירי אמריקה הישנים והטובים או שירי ארץ אהבתם.
האם האיגלז היו יותר שוביניסטים מהמקובל ב70'? ספק
הם בוודאי היו מהמצליחים ביותר, וכן, הדוניסטים, מושחתים, מאד מוכשרים וכוכבי תחנות הFM.

John Barleycorn

New member
חבל שלא קראו לנו

יכולנו לסכם את כל הדיון במשפט. תהיתי השבוע איך הצליחו בואי ופריי לתזמן את מותם לפרק זמן של מספר ימים. קשה לחשוב על ניגוד גדול יותר. שניהם היו אייקונים בעולם הרוק, וכאן מתחיל ומסתיים כל הדמיון. אחרת הם שני קצוות. אחד הקפיד להיות הכי מיינסטרים שיש, והאחר פרץ כל גבול אפשרי עד יום מותו.

מה לעשות, אני פח זבל של מוזיקה. לפחות, כחובב איגלז עם מודעות עצמית אני יכול לסכם: אוהבים אותך פריי, מצביעים בואי (אתם לא אותה ליגה)

(ועוד מעט עוד קצת בואי...)

arieltr

New member
בשתי הדקות האחרונות כאן בפנים

יש סולו ענוג ביותר של גלן

John Barleycorn

New member
אחרי Mott

הזדמנות להזכיר את ההרכב הבא שבו תופף גריפין - British Lions (התשובה הבריטית ל- Lions of Juda ?), ולתת לו הזדמנות אחרונה לרוץ.

למעלה