זקן בצבא

zacki

New member
זקן בצבא

שלום. אני אמור להתגייס בעוד כשבועיים. הבנתי שאם מתגייסים עם זקן ניתן להשאיר אותו בתנאים מסויימים. מה הם התנאים האלה? האם זה אומר שברגע שמגלחים אותו חייבים להמשיך ולהתגלח על בסיס יומי, או שמותר להמשיך ולגדל זקן שוב? תודה על עזרתכם!

chermon

New member
שלילי ביותר!

על מתגייסים אין לגדל זקן בעליל אלא אם כן הם בני הציבור הדתי או בעלי אישור רפואי (בעיות עור למיניהן) מרס"ר היחידה. הגילוח בצבא הוא על בסיס יומי פרט לשבועות שטח. אך ורק קצינים ונגדים הם בעלי היתר לגדל זקן.

I t a M a R 1 1

New member
רציני?

הבנתי שאם מצטלמים לחוגר עם זקן...אז בתנאים מסויימים ניתן להשאיר אותו לא?

120t

New member
אני חושב שאתה טועה

מותר לגדל זקן בתנאי שאתה חותם על איזה שנה וחצי שאתה לא מתגלח

EmGee

New member
זה תלוי

אם אתה ג'ובניק אזס יתנו לך אופציה לחתום עליו וכאלה. גם קרביים יכולים לעשות את זה אבל לא בתקופת ההכשרה שמה מקפידים על זה. אם באמת אתה לא רוצה להתגלח תחזוטר בתשובה כמו חצי צהל בערך. כמו שנאמר "קצת קשה אז דתיים". אגב אם אתה מתגייס עכשיו אז התקופה שאנחנו נמצאים בה נקראת בין המצרים ועד 9 באב אף אחד לא יגיד לך להתגלח גם אם אתה אוכל את טימון ופומבה.

wu1

New member
אתה צריך

לבוא עם זקן לבקו"מ ושם תעמוד על שלך עד שיתמו לך לראות מישהו עם 2 פלאפלים ומעלה (כי רק בדרגות האלו אפשר לאשר פטור לא דתי ולא בריאותי מזקן) ולהסביר לו למה אתה נגד להתגלח

EmGee

New member
לא מדויק

כדי לחתום על זקן צריך אל"מ ומעלה (בדר"כ מב"ס או מח"ט) אבל לאישור הארכת גידול זקן מספיק רס"ן.

itay486

New member
שאלה

בטירונות הם בודקים שאני מתגלח כל יום או שהם רק בודקים שאין לי זקן?

CANDY MAN

New member
טוב!! חלאס! אני יעשה סדר....

מכיוון שאני פותח את מחזור אוגוסט 05 ביחידה שלי הרס"ר עשה לנו שיחה שלמה בקשר לגידול זקן - אלו התשובות הנכונות! התנאים: 1. חייל שמתגייס עם זקן ומצטלם עם זקן בחוגר רשאי להשאיר את הזקן אבל צריך גם להציק למפקדים שלו שיסדרו לו אישור מתאים מהרס"ר. במידה ואותו חייל מתגלח הזכות שלו לגלח זקן מתבטלת. 2. חייל שהצטלם עם זקן בחוגר, חתם לדוגמא דח"ש וחזר לצבא אחרי שלושה חודשים לצבא בלי זקן אינו רשאי לגדל זקן בשום אופן. 3. כל חייל רשאי להגיש בקשה לגידול זקן (צריך לבקש טופס מהרס"פ) שצריך לעבור אישור סגן אלוף (צריך כמובן לתת סיבה מוצדקת) 4. כל חייל שיש לו בעיה רפואית יכול לקבל אישור לגידול זקן כמובן באישור רופא היחידה או רופא צבאי בכלל.

CANDY MAN

New member
בקשר לדתיים...

לפי החוק היבש כל דתי שחובש כיפה ואורח חייו דתי רשאי לגדל זקן... במציאות יש הרבה שוטרים צבאים דפ"רים ויצורים שלא מבינים את זה ומחפשים רק אישורים... לכן, גם אם אתה בן של רב - תדאג שישיגו לך אישור לגידול זקן. דתי שלא חובש כיפה מסיבותיו האישיות צריך לקבל אישור לגידול זקן מרב היחידה שבה הוא נמצא.

oferbenda

New member
כשאתה אומר זקן אתה מתכוון

לצרפתי כולל שפם? למלא כמו של דתיים? או כל סוג של זקן?

ganooov

New member
אאל"ט

יש פקודת מטכ"ל שמפרטת את סוגי הזקנים המותרים. צרפתי עם שפם רגיל אסור - צריך שיהיה המשך בין הזקן בסנטר עד לפיאות..

1ca1

New member
למיטב ידיעתי

א. החוק של התצלום בחוגר לא נראה לי תקף עוד. (אמרו את זה למישהו שהתגייס איתי בבקו"ם, והתגייסנו ביולי 05...) ב. ניתן לגדל זקן או מלא או צרפתי כולל שפם, וזהו ואם היית עושה את הדבר עם החוגר, נראה לי אסור לך בכלל לסדר אותו (בכלל בכלל)...

CANDY MAN

New member
תקף ביותר...

לא אוהבים לפרסם את זה אבל אלו חוקי מטכ"ל. במידה והתגייסת עם זקן והצטלמת איתו בחוגר - אתה רשאי להשאיר אותו! מה שכן, וגם אמרתי את זה... אם אתה ביום גיוס שלך מצטלם עם זקן בחוגר, ולאחר זמן כלשהו אתה נקלט ביחידה שלך בלי זקן - אתה לא רשאי לגדל זקן!

עמית ו

New member
לא תקף.

אבל ברגע בו אתה ניגש לקצין בדרגה המתאימה (רס"ן ומעלה, אם אני זוכר נכון) עם חוגר מזוקן - הוא יתן לך אישור בלי לשאול יותר מדי.

למעלה