זקיקים

רן333

New member
זקיקים

הנחש שבתמונה הוא אחת מנקבות הפיתונים המתכדרים שלי, שהטילה ביצים בשתי העונות הקודמות. השנה החלטתי לתת לה חופש מענייני רביה, ולא הפגשתי אותה עם זכר. למרות זאת, אני מעריך שהיא מפתחת זקיקי ביצים. הרקע להערכה הזו הוא נפיחות שניכרת בגוף שלה, וכן התגברות הנטיה שלה לשכב על הגב/צד בתקופה האחרונה. אני לא יודע מה יקרה בהמשך, אבל ההימור שלי הוא שהיא תספוג את הזקיקים ולא תטיל כלום. אפשרויות אחרות יכולות להיות: א. הטלת ביצים לא מופרות (יהיה לי חבל אם זה יקרה). ב. הטלת ביצים מופרות (קשה לי להאמין שזה יקרה, אבל אם כן - זה יוכיח לי שפיתונים מתכדרים יכולים לשמור זרע מעונה לעונה). (אגב, כפי שניתן לראות בתמונה, הנקבה המצולמת נמצאת לקראת נשל. הוורדרדות בקשקשי הגחון, אותה ניתן לראות בחלק העליון של התמונה, מאפיינת את השלבים הראשונים בתהליך הקודם לנשל אצל פיתונים מתכדרים.) אשתדל לעדכן בהמשך.

itamarmal

New member
הצבע השונה קיים...

לפני נשל אצל מתכדרים.. הצבע ממש שונה משאר נחשים לדעתי. חוץ מזה שהם מתאפרים ממש לקראתו גם צבע הגחון כמו שהזכרת משתנה. אני מחזיק כרגע נקבה בת שנתיים וחצי לערך.. והיא גם בנשל עכשיו. אגב- כמה זמן אורך כל תהליך הנשל אצל המתכדרים מרגע התאפרות העור והעיניים ועד לנשל עצמו..??

רן333

New member
לא עקבתי בצורה מסודרת אחרי משכי

הזמן שבין תחילת ההאפרה של העור לבין ההתנשלות עצמה. הערכה גסה (לגבי פיתונים מתכדרים בוגרים): בסביבות שבועיים-שלושה. ואם אני לא טועה, זה משתנה עם הגיל (אצל פיתונים צעירים משך הזמן קצר יותר) ועם העונה (נדמה לי שבחורף זה לוקח זמן רב יותר). גולשים שיש להם נתונים מסודרים/מדוייקים יותר משלי מוזמנים להוסיף.

itamarmal

New member
רן- שאלה לי אליך בבקשה!!

ידוע לך אולי כמה זמן נקבת מתכדר יכולה לשמור זרע לאחר הזדווגות עד שהיא מבייצת? כביכול שרק אז הוא מקבל משמעות אצלה בגוף.. (כמו שכתבת באחד המאמרים שלך שההזדווגות באה לפני הביוץ) תודה מראש איתי..

רן333

New member
לא כל כך הבנתי את עניין המשמעות

שעליו אתה מדבר. קראתי שהזרע אכן נשמר תקופה מסויימת בגוף הנקבה. הוא נשמר בחלק הקדמי של תעלת הביצים (oviduct), באיזור שנקרא infundibulum. האיזור הזה מכיל קפלים מיקרוסקופיים שבהם מאוחסן הזרע. לא ידוע לי משך הזמן המקסימלי שהזרע יכול להישמר שם. ובפרט, לא ידוע לי האם הזרע יכול להישמר שם מעונה לעונה הבאה.

ינאי 15

New member
אני יודע שהוורדרדות נמצאת גם אצל

פיתונים בורמזיים. אצלי זה קורה לשני הפיתונים הבורמזיים. לא מדדתי לעומק, לוקח שבוע וחצי פלוס משלב הוורדרדות עד להנשלה. הפיתונים באורך של 2.50 מטר, אני לא יודע את הגיל המדוייק, קיבלתי את אחת מהן בגיל 6 ימים ואת השנייה בגיל שנתיים, פעם ניסיתי לעקוב אחרי שלב ההתנשלות, אבל לא עקבתי לגמריי. אם אני לא טועה לקח אז שבוע וחצי. אגב, הפיתונים בערך בני 3 שנים. אחת מהן בקעה אם בעייה כלשהי, שאני לא יודע מה היא, אך האחראי שבפינת החי בקיבוץ, לא חשוב כרגע איזה קיבוץ (שם הייתה האמא של הפיתונים, שהיא של אחי,שהיום היא 5 מטר ויותר) אמר לי שאחת מהן אם בעיה של גדילה, כלומר קצב ההתפתחות שלה איטי יותר משל האחים שלה, וזאת הייתה הפיתונה הראשונה שלי :) באותה הטלה בקעו 15 מתוך 50 ביצים. קיום שניים מהם אצלי.

snake liron

New member
הלוואיי עליי

פיתונה בורמזית עם בעיית גדילה כבר הייתי מביא 1 כזה מזמן חחח הבעיה איתם זה או שאתה מאכיל אותה והיא גודלת כמו סוסה או שאתה לא מאכיל והיא גודלת לאט אבל רעבה... קיצור באסה נחש כל כך יפה...אבל לא נוח לגידול

Itamar Levy12

New member
לא קשה לדעת את המקום../images/Emo3.gif

או בקיצור יש כ"כ מעט אופציות שזה די ברור.

Nevo Schwartz

New member
אמממ איתמר למה יש לי הרגשה

שהמקום שחשבת עליו הוא לא בארי, וזה המקום שינאי הביא את הנחשים.

למעלה