זקיקים ורירית

ענבל ח1

New member
היי. האם את להפרייה או להזרעה?

אם להזרעה - מסכימה עם חיוכי אהבה. בהנחה שהזקיקים כולם ימשיכו לגדול, לא כדאי לבצע הזרעה עם כל כך הרבה זקיקים מחשש לריבוי עוברים.
אם להפרייה - הנתונים טובים מאוד לאחר 5 ימי זריקות. אין קשר לכך שבסבב טבעי היה לך כבר זקיק גדול. זה עובד אחרת עם הורמונים. התוצאה טובה מאוד. תמשיכי עם הזריקות ויש להניח שהזקיקים יבשילו. בהצלחה!

למה ישנו חשש מריבוי עוברים?

בהרבה תשובות דובר על כך.
מה רע בזה?
נכון ש- 2 קשה הרבה יותר, בטח ובטח לאם יחידנית, אבל בתכל'ס יהיה להם אחד את השני.
&nbsp
ו התכנון הוא הזרעה, כשהרופא אמר שגם אם זו לא תצליח, נלך על IVF

ענבל ח1

New member
תאומים

תאומים זה יכול להיות נפלא (למי שרוצה בכך) אבל העניין הוא שהריון תאומים הוא הריון בסיכון, סיכון מוגבר למומים, סיכון ללידה מוקדמת ועוד סיכונים בטח שאיני מודעת להם. זה נהדר אם התאומים יוצאים בריאים אבל מלכתחילה אין וודאות שאכן כך יהיה והסיכון לא קטן...
מצד שני, תאומים זה סיכון קטן לעומת הריון שלישייה, רביעייה ויותר שזה ממש סכנה רצינית לעוברים ובד"כ האם תבחר לדלל עוברים במצב כזה, פרוצדורה שאינה נעימה כשלעצמה ומעמידה את כל ההריון בסיכון כי עלולה לגרום להפלה של כלל ההריון.
במקרה שלך יש 6 זקיקים (נכון?) שהם 6 עוברים פוטנציאליים... בד"כ נהוג לבצע הזרעה עם 2 זקיקים, יש כאלה שמבצעים עם 3 אבל גם על כך יש ביקורת... ואלו שמבצעים עם יותר מכך, זה כבר בד"כ לא אחראי. אני משתדלת להיות זהירה בדבריי כי אני בטוחה שיש יוצאי דופן...
&nbsp
&nbsp

כן, אצלי יש 6, אבל לא בטוח שהגודל שלהם מתאים, מה גם שלא בטוח שבכולם יש ביצית, ואחת מתאימה (הרי אי אפשר לראות באולטרסאונד האם יש ביצית בתוך הזקיק ומה טיבה)
&nbsp
אתייעץ על כך עם הרופא לכשיתחיל לעבוד היום

ענבל ח1

New member
היום זה עוד מוקדם אולי להתייעץ לגבי זה

כי באמת עוד לא בטוח כמה זקיקים יבשילו לגודל המתאים. ההנחה היא שכשזקיק מגיע לגודל של מעל 16/17, יש בו ביצית הגם שאת צודקת ולעתים זקיק יכול להיות ריק.
כל מה שכתבתי רלוונטי למצב שיותר מ2 או 3 זקיקים יבשילו לקראת השאיבה...
&nbsp

בכל מקרה אני צריכה

לבדוק איתו המשך טיפול כי אתמול היה היום האחרון להזרקה (לפי הפרוטוקול שרשם לי)
&nbsp
נראה אם יאמר להזריק יותר/פחות או אותו הדבר ועוד כמה ימים...
&nbsp
&nbsp

בדיקת הדם

בדיוק הגיעו התוצאות - האם הן טובות?
&nbsp
Estradiol (E2) Urgent 1284.0 pmol/L (בהזרעה הקודמת 512.0 pmol/L)
Progesterone Urgent 1.01 nmol/L (הקודם 1.82 nmol/L)
LH Urgent 3.7 IU/l (הקודם 16.0 IU/l)
התקשרתי עכשיו שוב ווידאתי שהאחות האחראית קבלה את תוצאות מעקב הזקיקים.
הוספתי שהגיעו תוצאות בדיקת הדם ושאני מבקשת לודא שהרופא יראה אותן.

למעלה