זקוק לשינוי

קולומין

New member
זקוק לשינוי

אני בן עוד מעט חמישים ומרגיש שאני חייב שינוי. חייב. כלפי חוץ אני במצב מצוין - עובד הייטק, נשוי, שלושה ילדים, אבל בפועל אני חש שהחיים שלי מתפרקים לי בין הידים. אני נתון להתקפי זעם שמרחיקים ממני את המשפחה שלי, אובססיבי ומקצין כל סיטואציה, נתון בחרדה תמידית (בעיקר חרדת בריאות לי ולמשפחה שלי) ומצב הרוח שלי נע בין סביר מינוס לדיכאוני וחרד. זה משפיע על התפקוד שלי בעבודה, חברים, משפחה - הכל. האם לדעתכם CBT יוכל לעזור לי? אם כן, אשמח לקבל המלצה לפסיכולוג טוב באזור השרון הדרומי. (הוד השרון-רעננה-כ"ס).

גרא.

New member
קולומין,התחושה שלי מדבריך שהיא אתה מתאר תחושה

עזה של שחיקה, שהיא מצב פסיכולוגי של תסכול ואכזבה עקב הפער בין המצוי לרצוי,בין הציפיות למה שיקרה לבין המצב בפועל.השחיקה יכולה להתייחס לכל תחומי החיים,עבודה,משפחה בריאות,מורל (כולל מצב רוח)וכדומה. לאיזה סוג טיפול אתה זקוק,אי אפשר לומר בלא להכיר היטב אותך ואת המציאות.ולכן להבנתי כדאית פגישת הערכה ואבחון מצבך והצרכים שלך עם פסיכולוג קליני מומחה.אתה יכול בוודאי למצוא פסיכולוג קליני טוב גם בקופת החולים שלך,אבל כמובן גם באופן פרטי.לגבי זה,פרט יותר.הערה נוספת,גיל 50 אצל גבר,הוא כבר מעבר לגיל המעבר המקובל של 40 לערך שלא בא לידי ביטוי בשינוי הורמונאלי בדומה לנשים בגיל 50.בדרך כלל בגיל כזה,אדם מגיע לפסגת ההצלחה הכלכלית לפחות,20 ומעלה שנות עבודה אחרי,ועוד כמות דומה כזו לפניו.וההתלבטות ותחושת השחיקה אליה התייחסתי, גורמת במקרים לא מעטים פנייה לקרירה שנייה בחיים.זה יכול להיות כל דבר,שהוא מאד אישי שאדם חלם עליו,פנטז או רצה לעסוק בו.לעיתים שינוי כזה,גורף אחריו גם שינויים בתחומי חיים אחרים.יתכן שזה מתאים לך?

קולומין

New member
תודה גרא.

בהחלט יתכן שיש כאן אלמנט של שחיקה, אבל אני לא בטוח כיון שחלק מהתחושות כבר מלוות אותי זמן רב (עשר שנים ויותר). עד עכשיו איכשהו הסתדרתי אבל בזמן האחרון בעיקר בגלל האובססיסיות של התגובות שלי הגיעו מים עד נפש ואני חושש לאבד את המשפחה שלי. אשמח אם תוכל לתת לי שם של פסיכולוג קליני מומחה (קו"ח או פרטי) באזור דרום השרון (כ"ס, רעננה, הוד השרון) שיוכל לאבחן ולהמליץ על המשך טיפול.

גרא.

New member
קולומין,המלצה על פסיכולוג קליני בהסדר עם

קופ"ח שלך,אם זו כללית שאל ב-2700* או במזכירות הסניף,כך בקופות אחרות אפשר לפנות למוקד היחודי שלהם,או במזכירות הסניף.כדאי לדעת שקופ"ח כל קופה,משתתפת בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח,במשך 30-60 שעות לפי העניין,כאשר על המטופל להוסיף למטפל עוד כ-160 ש"ח (תמיד פתוח למו"מ).בשוק הפרטי העלות כפולה לפחות. אם אתה מעוניין בפרטי,אנא חזור.בכל מקרה פסיכולוג קליני מהקופה יכול בוודאי להפגש איתך בהתחלה לאבחון והערכה. לאחר מכן,השמיים זה הגבול.

קולומין

New member
שוב תודה, גרא.

אני במכבי והם מציעים 6 פסיכולוגים באזור שלי (אני מניח שאין בעיה בפרסום השמות כיון שלקחתי אותם מהאתר הרשמי של מכבי שפתוח לכולם): ד"ר יעקב בן זאב יחיאל לינדברג מוניקה רוזנצוייג נילי הר אבן ד"ר אלינוער פרדס דורית קינן אם תוכל להמליץ לי (במסר, אני יודע שלא ממליצים בפורום) על אחד מהם כמישהו שמתאים לעזור לבעיה שלי זה ממש יעזור לי. גם פרטי מומלץ בהחלט בא בחשבון (אני מוכן להוצאה). תודה.

גרא.

New member
קולומין,לא מקובל להמליץ בפומבי על מטפל,

מה גם שלא מחוייב המציאות שאני או אחרים מכיר מי מהמטפלים האלה.הדרך המקובלת היא להתקשר טלפונית לכל אחד מהחברים האלה,לשוחח מעט על ציפיות,נסיון כמובן מחיר,ואז אם יש צורך אפילו להפגש קודם לפני החלטה על טיפול,ואז לקבל החלטה על מטפל זה או אחר.אם מישהוא כן ירצה המליץ,רק במסר האישי.בהצלחה.

קולומין

New member

למעלה