זקוק לעצתכם

AVIGOR2

New member
זקוק לעצתכם

אני עצמאי בעל עסק המציע מוצרים לעסקים אחרים, ואני מעוניין לשווק את עצמי מדלת לדלת. הבעיה היא שהעסקים שאני צריך לפנות אליהם כדי להמריא במכירות שלי הם חברות היי-טק ואני לא מצליח לקבוע עם האחראים פגישה ומקבל רק דחיות בתירוצים שונים ומשונים. המוצרים שאני מייבא יכולים לעזור להם מאוד ובכול זאת הם לא רוצים לפנות לי זמן. בגלל שהם נמצאים כול היום כמעט בישיבות אני לא יכול להגיע ישר למשרד שלהם ולצפות ושמישהו שם ייתייחס אלי או אפילו להיכנס בשער. אשמח לשמוע מה אתם מציעים לעשות. אבי

blixa

New member
שיווק

אחד מחבריי, העוסק בשיווק של שירות מסויים, מספר שהוא עורך 1000 שיחות טלפון כדי לתאם 10 פגישות, מהן נחתמת בסוף עסקה אחת. מלאכת השיווק היא קשה ולכן אל ייאוש, ובעיקר - בלי תירוצים. ראשית, בדוק את המוצר שלך. האם באמת כל כך נחוץ כמו שאתה כותב? אם כן, נסה להתכוונן על מספר חברות גדולות. לחברות גדולות לא חסר ממון וישנם שם אנשים בתפקיד אחראי רכש או קניין. אחר כך, אולי ייפתחו דלתות נוספות. שיהיה לך בהצלחה. נ.ב. כאן זה פורום אימון אישי ולא פורום שיווק.

bridges

New member
מה הסיבה שהם יקבעו פגישה איתך?

אהלן אבי, אני מגיע מעולם ההי-טק ותקופה מסויימת הייתי גם אחראי על רכישות של מוצרי תוכנה עבור החברה וגם היום אני בתקן ממליץ על התוכנות. אני מקבל כ-10 פניות בשבוע עם הצעה לתוכנות חדשות שכל אחת מהן "תעזור לי מאוד". זה המצב. אם אני אקבע פגישות עם כולם זה בין 10-20 שעות בשבוע!!! תאמין לי שיש לי דברים יותר חשובים מלפגוש סוכני מכירות. בסופו של דבר אני פוגש סוכן מכירות אחד פעם בחודש (זה יחס של 1 ל-50). מה הטקטיקה שלך להגיע למצב שדווקא משיחת הטלפון איתך תצא פגישה? השאלה הקודמת היא טקטית, אבל לפני כן אולי כדאי שתשאל את עצמך שאלות אסטרטגיות: האם יש לך אסטרטגיה שיווקית ותוכנית פעולה לעסק שלך? האם אתה קורא ספרי מכירות? ספרי שיווק? האם הלכת לייעוץ/אימון מכירות? רונן

הי אביגדור

הי, אומרים שכדי להגיע מאדם אחד לאדם אחר נדרשים בדרך עד 5 אנשים. אדם אחד שתפנה אליו שיעזור לך ויפנה אותך לאחר שיפנה אותך לאחר וכן הלאה. חשוב, מי האנשים שתוכל להיעזר בהם כדי להגיע לאנשים בעמדות מפתח בחברות ההיטק. מאחר ואינך מוכר בתחום כדאי להיעזר בחברים, במכרים ולפנות אליהם לעזרה. וגם, איזה פעולות נוספות יכולות לקדם אותך שלא עשית? אתה מספר שהמוצר שלך טוב ויכולים להיעזר בו בתעשיית ההיטק. איך אתה מציג את עצמך ואת המוצר בצורה במקסימלית בדקה? אולי תכתוב לנו את זה כאן בפורום. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

Rוני

New member
שלום אביגדור

בהמשך לכל העצות הטובות והנכונות שישנן פה בשרשור, אני רוצה לחדד שני דברים: 1. מה התועלת או היתרון שיביא המוצר שלך לאלו שאתה רוצה לשווק אליהם? זו הנקודה בה אתה צריך להתחיל. 2. מי האנשים אותם אתה מכיר שיכולים לפתוח לך דלתות. האם יש לך פרוספקט על המוצר? האם הוא משדר קודם את יתרונו ותועלתו או יש בו מלל שמסיט מהמטרה? תתחיל לבדוק משם. גם בהיי טק, וגם אנשים עסוקים, ישמחו לדבר עם מישהו שיכול להכניס להם עוד כסף בדרך ישירה או עקיפה. עבוד על משפט השיווק שלך. בהצלחה.

למעלה