***זקוק לעצתכם***

papo2006

New member
***זקוק לעצתכם***

שלום לכולם לאחרונה קיבלתי החלטה לרכוש כלי דו גלגלי שיאפשר לי הגעה לעבודה. כ30 ק"מ לצד כאשר מחצית מהנסיעה היא דרך כביש מס' 1 . מלפני כמה שנים ,בהיותי סטודנט ,היה ברשותי סאן יאנג סופר פנסי (50 סמ"ק) מה שאני זוכר מנסיעה בכבישים מהירים (בשוליים ,כשלא היו ברירות אחרות) זה את חוסר שיווי המשקל ואת הרוח שמעיפה אותי הצידה בכל פעם שחלף לידי סמיטריילר. כמו"כ כל הגבהה או סדק בכביש גרמו לכמעט איבוד שליטה. חשבתי לרכוש אופנוע 250 סמ"ק(יצריך שדרוג הרשיון) . אני זקוק לעצתכם. איזה אופנוע יתן לי מקסימום יציבות על הכביש? האם קטנוע בעל משקל כבד יותר הוא גם יציב יותר? האם יש חשיבות לרוחב הצמיג? לסחבק יש 3 ילדים קטנים בבית אז נושא הבטיחות בראש סדר העדיפויות. אשמח לדגמים מומלצים (אבל לא יקרים!!!!). בנוסף,מנסיונכם, האם ניתן להסתפק בקטנוע 125 סמ"ק (ללא צורך בשדרוג רשיון) או שלצרכים שלי חייבים 250 ומעלה?

DuuGi

New member
125 יכול לעשות את העבודה אבל....

לא מומלץ , כי, א. אתה תתבעס על המהירות כ- 100 קמש ב. במקרים רבים מהירות היא בטיחות ואמרת שזה חשוב לך. ג. רב קטנועי ה250 יעשו את העבודה יש מבחן השוואתי בפולגז ד. 250 (מנהלים) גם יותר נוח. לגבי יציבות ,זה תלוי בדגם , גוימקס, לדעתי זה הקטנוע האופטימלי אם לוקחים שיקולי בטיחות, עלות, ביצועים.

מה הקשר בין ג'ויימקס לבין בטיחות

אז כל ה 250 סמ"ק האחרים לא בטיחותיים ? זאת כוונתך ? אם כן האר לי את עיניי איך הגעת למסקנה ששיקולי הבטיחות בג'ויי מקס הם הכי אופטימלים שיש .... גיא

DuuGi

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי.

לא אמרתי שגוימקס יותר בטיחותי. כן אמרתי שעדיף 250 ושזה יותר בטיחותי מ125 וכן המלצתי על גוימקס משיקולים אחרים (לא בטיחות) עלות מול תועלת וכן- רכבתי על גוימקס, וכן אם לא הייתה הגבלת תקציב (עלות/תועלת) הייתי מעדיף משהוא כמו הונדה פרוזה . או הולך על קטנוע יותר גדול (אישית אוהב את מגסטי)

למעלה