זקוק לעצות.

תומר88

New member
זקוק לעצות.

יש לי כפר מאוד מפותח (900+ תושבים) ולידו כפר גם מפותח, אבל בלי שום מבנה של צבא- נקודת מפגש שלב 1, מגורי חיילים שלב 5, נפח 3, נשקיה 1, וכד'. שני הכפרים צמודים ממש ולכן חשבתי שחבל לבזבז משאבים על פיתוח מבני צבא בכפר השני, ובכפר הזה אני לא אאמן חיילים בכלל. האם השיקולים האלה טיפשיים ואני היחיד שעושה שיקולים כאלה או שלהרבה אנשים יש כפר אחד ממנו הם מייצרים חיילים ושולחים משם תגבורות לכל שאר הכפרים שלהם? שאלה נוספת- על איזה מבנים אפשר לוותר בבירה? אני רוצה לפנות שני מקומות למבנים כדי לבנות עוד מחסן תבואה ומחסן רגיל. אז ויתרתי על הנקיק (ברור) ואני לא יודע על מה עוד אפשר לוותר? נגיד שכבר יצרתי שלושה צ'יפים, אפשר להרוס את האקדמיה או שזה יפגע במבנים אחרים? יש טעם להחזיק את האקדמיה במצב כזה בכלל או שאפילו חבל על השימוש ביבול שהיא תופסת?

InterCept

New member
אני אנסה לעזור לך;

אני חושב שאיך שאתה משחק זאת לא דרך נכונה, כלומר אישית אני מוציא את חיילי ההתקפה שלי מהבירה (15 שדות חיטה), ואת חיילי ההגנה אני מוציא מהכפרים האחרים שלי, ככה שאחד הכפרים מותקף אני שולח לו תגבורות מכל הכפרים האחרים. הרבה אנשים משחקים עם בירה שהיא קרופר (15 שדות חיטה), ובמצב הזה אני חושב שזה יהיה מבוזבז להחזיק את המבנים שנותנים לך תוספות אחוזים על השדות ברזל, חמר ועצים [Brickworks, Sawmill , Iron Foundry] כי ממילא התפוקה שלך נמוכה בהם וחבל על המקום שהם תופסים. אתה יכול לוותר על השגרירות בבירה, השגרירות נותנת לך נקודות תרבות גבוהות לכן מומלץ לבנות אותה בכפרים האחרים. אני חושב שהתכוונת לסטלרים (Settler) ולא לצ'יפים, כי הצ'יפים אתה יכול להחזיק רק 2 בכל כפר אלא אם הוא הבירה שלך ששם תוכל להחזיק 3. אני לא יודע לענות לך אם תהרוס את האקדמיה אז מבנים נוספים יהרסו (עדיין לא ניסיתי), אבל אני יכול להגיד לך ללא ספק שזה לא יהיה צעד חכם במיוחד להרוס את האקדמיה כי כל חייל / פרש זקוק לרמה אחרת באקדמיה וברגע שתהרוס אותה אתה לא תוכל לייצר אותם יותר. מעבר לזה האקדמיה נותנת לך מספר נקודות תרבות גבוה מאד (גם השגרירות). מקווה שעזרתי.

תומר88

New member
אבל אם המחקר באקדמיה התבצע כבר?

נגיד שאת המחקר באקדמיה כבר עשיתי לכל החיילים, ונגיד שגם כבשתי שלושה כפרים אז אני לא צריך לאמן יותר צ'יפים כי אין מה לעשות איתם, ונגיד שאחרי כל זה אני הורס את האקדמיה, אז אתה בטוח שאני לא אוכל לאמן חיילים אח"כ? אין לי קרופר. כל הכפרים שלי הם רגילים. ולא נראה לי שאני אהרוס את הארמון במידה ואני אמצא איזשהו קרופר להתיישב בו. אני אשמור את הטיפ הזה לסיבוב הבא. תודה

InterCept

New member
../images/Emo164.gif

אני בטוח ב 99 אחוז שלא תוכל לאמן אותם אחר כך. אבל לא צריכה להיות לך סיבה כלשהי להרוס את האקדמיה, חוץ מזה שהוא חיוני לחיילים ולבניית המבנים האחרים הוא מביא לך נקודות תרבות גבוהות. ואם כבר הגעת איתו לרמה 20 אני באמת שלא מבין את הרצון העז שלך להרוס אותו. קרופר מומלץ לכל משתמש, וגם אם אתה לא מתכוון להפוך אותו לבירה זה עדיין מומלץ שיהיה אחד כזה בכל חשבון. באיזה שרת אתה משחק ? * ראית את הסמיילי המגניב הזה, חחח עלאק קוראים לו הרצל....

תומר88

New member
בגלל שאין לי קרופר,ובגלל שאין לי אף נווה מדבר

של יבול לידי, ובגלל שזה הכפר שבו אני מייצר את כל החיילים, ובגלל שלא בא לי להיות במינוס ביבול, אני רוצה לשדרג שדות יבול לרמות גבוהות. כאלו שמצריכות יותר מ80,000 משאבים ולכן אני צריך לבנות עוד מחסנים ובשביל זה אני צריך להרוס שני מבנים-אחד זה הנקיק ובקשר לשני אין לי אף רעיון. מצורפת תמונה של הכפר שלי, תראה איזה מבנים יש שם אני משחק בשרת הישראלי 1. אני אנסה למצוא קרופר ולהתיישב בו. הבעיה בשרת הזה שעד שאתה מוצא קרופר, מגיע איזה אחד מlegend או מהבריתות השותפות והורס לך את הכפר ומתיישב שם (קרה למישהו בברית שלי).

The Farmer1

New member
נפח או נשקייה

תלוי מה השימוש של הכפר. אם זה כפר התקפי תהרוס את הנשקייה ואם זה הגנתי תהרוס את הנפח. תסיים לשדרג את החיילים בבניין הנ"ל ותבנה משרד סחר.

תומר88

New member
לאט לאט אני מעריך פחות ופחות את עצמי

בכל מה שנגוע לדרך המשחק שלי. אבל לא נורא, זה סביר בשביל סיבוב ראשון... מבין 3 הכפרים שלי, זה מייצר את כל סוגי החיילים, וגם השדרוגים של הנפחיה והנשקיה כבר מתקדמים מדי. לא נראה לי שמשתלם להרוס אותם. השדרוג לא ילך לאיבוד אחרי שאני אהרוס את הנפחיה/נשקיה? ומה כ"כ חשוב במשרד סחר? יש צמוד לכפר הזה עוד כפר עם שוק רמה 20. לפי עצתך אני אבנה בכפר הצמוד משרד סחר. יש בו 4 חלקות פנויות

InterCept

New member
../images/Emo221.gif

אם זה סיבוב ראשון שלך אז באמת אין לך מה להתבאס כי סהכ כל הזמן לומדים משהו חדש במשחק הזה, ובנימה אישית אני יכול להגיד לך לפי מה שאני רואה על גבי הפורום שאתה מפצה את החוסר ניסיון בהתלהבות ורצון ללמוד כמה שיותר, זה דבר מצוין ותמשיך ככה. אני לא הייתי הורס את הנשקיה והנפחיה בשום מקרה כי זה דבר הכרחי בכל כפר, בנוגע לשדרוג אני לא יודע להגיד לך במאה אחוז אבל אני מאמין שהוא ישאר. משרד סחר מאפשר לך לסחור בכמות גדולה יותר של משאבים, כלומר מעלה לך את הכמות שכל סוחר יכול לסחוב בכל פעם. זה יעזור לך במקרים שהכפר שלך יגיע למינוס חיטה או שתצטרך להשיג יותר משאבים, ככה תוכל לעשות את זה במהירות רבה יותר. ולפי מה שאני יודע השרת שאתה משחק בו, IL1, הוא שרת "ניסיון" יותר, ברור שיש בו שחקנים מצוינים והכל, אבל בכל זאת זה שרת ראשון שהרבה נרשמו אליו כדי לצבור ניסיון במשחק, ובכלל ממה שאני יודע כרגע השרת דיי תקוע ואין בו ממש עינין מכיוון שרוב המשחק נשלט על ידי ברית אחת חזקה או משהו כזה. תבדוק שרתים אחרים שתוכל להתחיל את המשחק שלך שם מחדש עם הניסיון שצברת, אני יודע שנפתח לא מזמן שרת 3 ישראלי. ובכלל אתה יכול לנסות שרתים לא רק ישראלים, שיש בהם בריתות ישראליות וכו'.

תומר88

New member
כן, יש ברית אחת legened

ועוד כאלה בתוספת של אות מימין או משמאל כמו SLEGEND וLEGENDFF LEGENDEW וכד'.... ומי שיתעסק איתם חבל לו על האף. צריך לעשות רשימות עם כל העצות האלה.. ובקיצור, כנראה שאני אוותר על הרעיון של שני מחסנים. בדקתי קצת בטבלת עלויות של כל השדות וראיתי שאין הבדל בין מחסן רגיל שני, לבין מחסן רגיל שני וגם מחסן תבואה שני. בשני המקרים אפשר להגיע רק לשלב 15, שמייצר 800 יבול.. אם אני רוצה עוד שלב אז זה כבר עוד מחסן רגיל (שלישי) וזה כבר בטוח שאני לא אעשה. כנראה שבמקום הנקיק שיש לי אני אבנה מחסן רגיל ואשדרג שדות יבול לשלב 15. ואני עדיין לא מבין על איזה מבנים הייתי אמור לוותר אם הייתי יודע מה לתכנן מראש.. איזה מבנים אין לך בבירה? קודם כל, הבירה שלך היא קרופר? והיא מלאה מחסנים?

InterCept

New member
נושא:

הבירה שלי שהיא קרופר ובינתיים יש בה מחסן אחד ושני מחסני תבואה, ארמון, בית גיבור, אקדמיה, מגורי חיילים, אורווה, בית מלאכה, שוק, נפחייה, נשקייה, מאפייה ו Flour Mill . יש לי מקום לעוד 4 מבנים.

תומר88

New member
אז הסוד הוא קרופר, בקיצור,

ואז אפשר לוותר על 25% תוספת בכל המשאבים חוץ מיבול. הבנתי ואני אזכור את זה לסיבוב הבא, או לזה שאחריו כי נראה לי שהתעייפתי ואני אצטרך מנוחה קצרה תודה רבה!

InterCept

New member
אתה צודק,

אבל אצלי בכל כפר יש נשקייה ונפחייה בלי קשר לחיילים שאני מוציא ממנו, כדי שיהיה לי את האופציה להוציא את כל סוגי החיילים מאותו כפר. חיילי התקפה יוצאים אצלי מכפר אחד בלבד אבל עדיין יש לי שם נשקייה כי אני לא רוצה להגיע למצב שהצבא ההתקפי שלי ימחק ואני אצטרך להוציא חיילי הגנה מכל הכפרים שלי וממנו לא יהיה לי. אז שוב פעם, אתה צודק סהכ אבל אני באמת שמעדיף שיהיו לי את כל האופציות פתוחות לפניי. לא שאני מפתח חיילי הגנה מהכפר התקפי אבל בוא נגיד שברגע שאני ירגיש לחוץ מבחינת מבנים הוא יהיה הראשון לרדת.

The Farmer1

New member
לא, כי לא מגינים איתם, נקודה

זה פשוט בזבוז להגן עם חיילי תקיפה וגם לא יעיל. וגם הגנות אפשר לבקש מכל הברית ולקבץ מכל הכפרים שלך, הצבא ההתקפי שלך אי אפשר... קח מניף אלה לדוגמא, אם תשפר אותו לשלב 20 ההגנה שלו לא ישתנה הרבה. זה שווה את כל ההשקעה של נשקייה שלב 20 ולשפר אותו עד הסוף? או אפילו חלקי?

תומר88

New member
אוקיי. אני לא מתווכח עם מה שאומרים כאן.

אז כשאתה מותקף לא אכפת לך לשלוח את החיילים ההתקפיים שלך לתקיפה אחרת? ז"א- אתה בכלל לא סופר אותם בהגנה?

The Farmer1

New member
...

קודם כל כאשר הורסים את הנשקייה/נפח השיפורים נשארים. בנוסף אין טעם לבנות בכפר אחד גם הגנה וגם התקפה. כי כמות ההתקפה שתוכל לבנות בכפר שבו אתה מייצר גם הגנה לא יעיל לכלום אלא אם אתה רוצה להכנס למינוס גדול. עוד סיבה זה המקום המוגבל שיש לך לבניינים בכפר. ואם לפי מה שאני מבין הכפר המדובר הוא התקפי, למה להשקיע בשיפור ההגנה של חיילי תקיפה? 1. לא מגינים עם חיילי תקיפה. 2. לחיילי תקיפה יש מעט הגנה ולכן השיפור לא יהיה משמעותי ולכן זה בזבוז זמן ומשאבים לשפר. משרד סחר: חשוב בכל כפר, הסיבות: 1. הרבה נקודות תרבות, שזה הסוד של המשחק. 2. לשלוח כמויות גדולות יותר של משאבים ל: כפר ההתקפי שלך, להאכיל את הצבא שלך כאשר הוא גדול. לשלוח חיטה להאכיל את ההגנה שלך כאשר הם מתגברים חברי ברית, לפלא עולם. בשלב מאוחר יותר אתה תראה לפעמים אתה לא מצליח להוציא את המשאבים מספיק מהר מהכפרים שלך.

למעלה